kokosowe - 19941 przepisów (strona:137/1330)

Kokosowa chia z musem z karmelizowanych gruszek i jabłek 150

Kokosowy pudding z chia z musem z karmelizowanych gruszek i jabłek jest dobrą przekąską na drugie śniadanie lub też pysznym deserem.  KOKOSOWA CHIA z MUSEM z KARMELIZOWANYCH OWOCÓW Składniki: (2 małe porcje) 1,5  szkl mleka kokosowego 4 łyżeczki chia (szałwia hiszpańska) mus: 1 jabłko 1 gruszka sok z 1/2 cytryny 3 łyżki brązowego cukru szczypta cynamonu skórka(...)cytryny   Przygotowanie: Nasiona chia moczymy w mleku kokosowym, aż napęcznieją . (najlepiej odstawić na noc)  Jabłko i gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Polewamy sokiem w cytryny aby nie ciemniały. W rondlu rozgrzewamy brązowy cukier, a kiedy zacznie karmelizować dodajemy gruszki z jabłkami oraz odrobinę cynamonu. Dusimy, aż owoce zrobią się miękkie. 2 łyżeczki skarmelizowanych owoców odkładamy, resztę zdejmujemy

Bon appetit mon amie
Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo) 139

zniknęła w oka mgnieniu. Już słyszę prośby, aby ponownie zrobić to ciasto... Sernik jest kremowy i jednocześnie zwarty, a spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście. Pycha! Koniecznie spróbujcie, nawet jeśli nie przepadacie za takimi zdrowszymi deserami. Szczerze polecam! (Tortownica o średnicy 16 cm) Spód: 200g daktyli 200g mąki(...)orzechów nerkowca (*) Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki syropu z agawy (lub innego słodzidła) 3 łyżki soku z cytryny Orzechy nerkowca zalać wodą i odstawić na całą noc. Przygotować spód. Daktyle wymoczyć w wodzie, dokładnie odcedzić i zblendować z mąką z orzechów nerkowca, a następnie wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej

Di gotuje
Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie 216

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie Składniki: Ciasto: 110g mąki ryżowej 50 zmielonych migdałów szczypta soli 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4-5 łyżek mleka migdałowego lub sojowego (może być również krowie) Galaretka pomarańczowa: 180ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1 łyżka syropu z agawy(...)klonowego 1 łyżka startej skórki pomarańczowej 3/4 łyżeczki agar – agar Dodatkowo: 120-150g gorzkiej czekolady (wegańskiej) 1-2 łyżki roztopionego oleju kokosowego Galaretka pomarańczowa: 1. Blaszkę o wymiarach 20x20cm wyłożyć folią spożywczą ( patrz FILM ). 2. Wszystkie składniki na galaretkę przełożyć do rondelka, dokładnie wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Łabędzi Puch 338

Ciasto Łabędzi Puch to lekkie ciasto biszkoptowe z kremem bułeczkowo- kokosowym. Jest szybkie i łatwe do przygotowania. Ciasto doskonale smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, ¾ szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa: 3 szklanki mleka, 2 czerstwe bułki kajzerki, 100g wiórków kokosowych, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru kryształku, 300g masła(...)Posypka: 80g wiórków kokosowych, 1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, Dodatkowo: ½ słoika dżemu z czarnej porzeczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie stopniowo dodaję mąkę wymieszaną razem z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 40 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kokosowa Panna Cotta z rambutanem 219

bardzo szybko a można stworzyć z niej naprawdę efektowny i piękny deser. Goście będą zachwyceni, gwarantuję! Dzisiaj prezentuję na blogu przepis na nietypową, ciut inną, bo z mleka kokosowego. Dzięki niemu deser ma piękny, śnieżnobiały kolor i delikatny posmak kokosa, który świetnie współgra z drugim bohaterem deseru – orientalnym rambutanem. Dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli posmakować – rambutan wygląda(...)zaskakuje niestety. Oprócz niezaprzeczalnych walorów wizualnych, nie udało mu się podbić mojego serca… Może z Wami będzie inaczej? Musicie koniecznie spróbować! Składniki (na Panna Cottę): 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 śmietany kremówki 36% (łącznie 400 ml) 50 gramów drobnego cukru do wypieków 1 laska wanilii (lub cukier z prawdziwą wanilią) 1 łyżka i 2 łyżeczki żelatyny spożywczej

Garniec Magalie
Potrójne babeczki kokosowe a'la kokosanki 137

Kruche na zewnątrz i miękkie w środku – kokosanki, smakują wyśmienicie. Tak samo smakują właśnie moje kokosowe babeczki. Z zewnątrz chrupiące, szczególnie zaraz po upieczeniu, a w środku miękkie. W szczelnie zamkniętym pojemniku utrzymają świeżość przez kilka dni ale u nas wytrzymały tylko dwa ;) . Składniki na 9 sztuk babeczek: 1 jajko 1/4 szklanki oleju 300 ml mleka kokosowego 1 szklanka(...)mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki wiórków kokosowych 1/4 szklanki cukru szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni C. Jajka lekko ubić, połączyć z mlekiem, olejem. W drugiej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe. Połączyć mokre składniki z suchymi, lekko wymieszać, nie wyrabiając. Nakładać łyżką do foremek. Wstawić

Życie zaczyna się w kuchni
Fit placki z kalarepą i marchewką 167

marchewką. Przygotowuje się je bardzo szybko, wystarczy zetrzeć warzywa, doprawić i usmażyć. Nie lubię smażonych na głębokim tłuszczu placków, więc te piekłam na patelni z niewielką ilością oleju kokosowego i taka wersja bardzo mi smakowała. Myślę, że to dobry pomysł na szybki obiad w domu, w szkole lub pracy, ale też świetne rozwiązanie dla osób, które jedzą wytrawne śniadania Placki(...)dodatkowo nie zawierają glutenu, bo użyłam jedynie mąki kokosowej i kukurydzianej. Smak mnie zaskoczył, bo gdyby nie specyficzne przyprawy, te placuszki nadawałyby się do zjedzenia na słodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie kiedyś je zrobić Jeśli macie ochotę na więcej przepisów

Fitkot
Kokosowe babeczki z białą czekoladą i żurawiną (Muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi) 176

Witam Was w sobotę! Nie ma nic piękniejszego, niż rozpoczęcie weekendu pysznymi słodkościami. Zapraszam Was na kokosowe babeczki z żurawiną i biał ą  czekolad ą, proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycające smakiem i zapachem . Smacznego :) **** Buon sabato a Tutti! Iniziamo il weekend con dei golosi muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi, un dolcetto da realizzare(...)famiglia. Buon appetito :) SKŁADNIKI  (12 babeczek) 250 g m ąki   100 g suszonej żurawiny 100 g cukru 100 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 100 ml oleju słonecznikowego 2 jajka szczypta soli **** INGREDIENTI  (12 muffin) 250 g di farina 100 g di mirtilli rossi

La grande e la piccola cuoca
Tort Rafaello 133

robiłam na szybko i wyszły, jak wyszły. Tort na pewno powtórzę, bo dawno tak dobrego nie jadłam. Ciasto ciemne, do tego masa z serka mascarpone, śmietany kremówki, wiórek kokosowych i białej czekolady, do tego dżem z czarnej porzeczki, dla przełamania słodyczy, no i pralinki Rafaello, moje ulubione :-) Polecam, róbcie, bo warto :-) Miłego piątku Wam życzę :-) Tortownica 23 cm Składniki ciasto(...)jeszcze kilka minut. Studzimy przy uchylonym drzwiczkach piekarnika. Kroimy na 3 blaty. Krem: 700 ml śmietany kremówki 36% 370 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 100 g wiórek kokosowych 1. 200 ml śmietanki dajemy do miseczki, dodajemy pokruszoną białą czekoladę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.  2. Resztę śmietany ubijamy, jak będzie ubita dodajemy serek mascarpone, miksujemy

kruche babeczki
Kokosowa zupa z pulpecikami rybnymi, makaronem chow mein i limonką! 153

kwaśnym, ostrym, słonym i słodkim, które powinny być idealnie wyważone. To kuchnia dość prosta i szybka, chyba dlatego tak często gości u mnie na talerzu.  PRZEPIS NA ZUPĘ KOKOSOWĄ Z RYBNYMI PULPECIKAMI SKŁADNIKI: - opakowanie makarony chow mein (zamiennie ryżowy) - 3 ząbki czosnku - 2 -3 plastry imbiru - kolendra natka - limonka - chili świeże - kilka boczniaków - kawałek wolowiny - 3/4 puszki mleczka kokosowego(...)mięsa. W między czasie przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Następnie robimy pulpeciki. - 500 g filetów z mintaja ( lub innej białej ryby) - 1/2 szklanki kaszy manny - 1 łyżka mąki kokosowej - 2 jajka - sól, pieprz - mąką do obtoczenia pulpecików. Mięso z ryby rozdrobnij (np. w maszynce lub blenderem), dodaj jajka, mąkę kokosową, kasze mannę, sól i pieprz, całość wymieszaj. Formuj pulpeciki

SMYKWKUCHNI
Przepis #112 Kokosowe Michałki 125

Witajcie, małe słodkie i bardzo kokosowe - cukierki "Michałki" w domowej wersji. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Bez glutenu i mleka. Idealne słodki FIT podwieczorek. Oprócz tego, że dobrze smakują to także mogą być świetną ozdobą naszego stołu. Spróbujcie koniecznie!  Wartości odżywcze (na 8 cukierków): 91,4 kcal(...)Składniki - 1 łyżka masła orzechowego - 2 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżeczki posiekanych orzechów np. nerkowców - 1 łyżka oleju kokosowego - 2- 3 łyżeczki wiórek kokosowych  * opcjonalnie można dodać 1 łyżeczkę miodu lub innego słodzidła  Polewa - 20 g gorzkiej czekolady Wykonanie Do rozdrabniacza wsypujemy mąkę oraz posiekane orzechy. Dodajemy masło orzechowe oraz roztopiony olej kokosowy. Całość dokładnie rozdrabniamy. Na koniec

Health-Fit-Life
Ciasto Makowe fale 196

Pyszne ciasto, nieskomplikowane z dodatkiem makowego biszkoptu, budyniu i kremu kokosowego ;) Sposób na wykorzystanie poświątecznych zapasów - może i Wam ostało się trochę maku i wiórków kokosowych? ;) Ciasto bez jajek! Pyszne, lekkie, nie za słodkie. Ładnie się prezentuje. To jak, pieczecie? ;) PS Xiaomi Mi Band 1s  to pomysł na idealny prezent dla osób aktywnych fizycznie. Opaska, która mierzy puls, pokazuje(...)róg. Na warstwie makowej „rysować” kratkę. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec przez około 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych 750 ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 100 g cukru 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości

Domowa cukiernia Ewy
Curry z kurczaka 126

używają są bardzo charakterystyczne i aromatyczne. Moje curry zapewne posmakuje smakoszom tej kuchni. Dla niezorientowanych - mówiąc "curry", nie mam na myśli przyprawy curry. :) Potrzebujemy: 1 kurczak 4 łyżki oleju kokosowego Radix-Bis 1 łyżeczka nasion gorczycy 3 ząbki czosnku 2 małe cebule 2 szklanki mleczka kokosowego Radix-Bis Marynata do kurczaka: 1/2 łyżeczki kurkumy 1 i 1/2 łyżki mielonej kolendry(...)składników. Kurczaka dzielimy na części i nacieramy marynatą. W marynacie kurczak powinien spędzić przynajmniej 2 godziny. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy na nią ziarna gorczycy i lekko podprażamy. Następnie dodajemy olej kokosowy i posiekaną cebulkę z czosnkiem. Dodajemy również kurczaka razem z marynatą. Chwilę całość podsmażamy, następnie zalewamy mlekiem kokosowym i dusimy do momentu, aż kurczak będzie gotowy - czyli po wbiciu widelca

MamaOskarka
babeczki bezglutenowe wersja delux 117

tutaj przy TYM torcie z galaretką , że to jeden z moich ulubionych owoców ( a wiecie jak się obiera mango? ) Nadzienie tej babeczki jest MEGA owocowe, a dzięki mleku kokosowemu jest niezwykle aksamitne. Zresztą połączenia nerkowców i mleka kokosowego zawsze wychodzi Jak zaserwujecie takie cuda komukolwiek to uwierzcie mi, będą tylko OCHY I ACHY. A jak dodacie, że to wszystko(...)babeczek (spód): 1 szklanka orzechów (włoskich, migdałów, laskowych) ⅓ szklanki wiórków koksowych ⅓ szklanki daktyli szczypta soli Składniki (nadzienie): 1 szklanka orzechów nerkowca (namoczonych) 1 mango (dojrzałe)’ 4 łyżki gęstego mleka kokosowego 2 łyżki miodu szczypta soli wanilia 2 łyżki oleju kokosowego Składniki (krem): 1 ½ szklanka orzechów nerkowca (namoczonych) 4 łyżki gęstego mleka kokosowego ⅓ szklanki miodu ⅓ szklanki jagód wanilia szczypta soli Przygotowanie

PaleoLife
Najlepsze rozgrzewające napoje na zimę 216

żeby nie przegotować miodu. Wszystkie składniki miksujemy blenderem (aż masło się rozpuści i utworzy piankę). Podajemy od razu. 2. Gorąca czekolada z nutką chili, cynamonu i kardamonu Uwielbiam mleczko kokosowe, ale zaczęłam go częściej używać dopiero, kiedy odkryłam mleczko w proszku. Nie trzeba zużywać całej puszki, ani martwić się co zrobić z resztką mleczka. Jeśli lubicie klasyczne kakao to taka(...)wersja na bogato i z przyprawami będzie jeszcze lepsza. Składniki: czubata łyżka kakao łyżeczka cukru po szczypcie chili, cynamonu, imbiru i kardamonu 1 czubata łyżka mleczka kokosowego w proszku pół tabliczki gorzkiej czekolady połamanej na kawałki 200 ml wody Do rondelka wlewamy 200 ml wody, dodajemy cukier, kakao, mleczko kokosowe i przyprawy. Podgrzewamy, dodajemy czekoladę i gotujemy na małym ogniu

Ugotowane pozamiatane