obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny), 16% koncentrat białek mleka, 13% hydrolizat białka kolagenowego (wieprzowy), 12% nadzienie karmelowe [substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; maltodekstryna, oligofruktoza, woda, substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kokosowy, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia modyfikowana, barwnik: karmel; substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: mleczan wapnia; emulgator: lecytyny (z soi); sól, naturalne aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantonowa], substancja słodząca: maltitol; substancja utrzymująca(...)wilgoć: glicerol; 7,6% białko sojowe, 6% orzeszki ziemne, olej rzepakowy, woda, 1,3% kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, wiórki kokosowe, naturalne aromat, substancja zagęszczająca: guma arabska; emulgator mono i di glicerydy kwasów tłuszczowych; substancja konserwująca: sorbinian potasu; przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli. Kokos i słony karmel – 17% czekolada mleczna z maltitolem (substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kakaowy, mleko pełne
Candy Pandasciasta nie jest trudne . Aby przygotować makową panienkę musisz upiec biszkopt makowy . Przygotowuje się go podobnie jak zwykły biszkopt, jednak zamiast mąki używamy innych składników: mielonych migdałów i wiórek kokosowych. Migdały i kokos doskonale podbijają smak maku. Biszkopt makowy nie zawiera mąki pszennej, a co za tym idzie jest bezglutenowy . Do jego przyrządzenia używamy białek i żółtek jaja kurzego, mąki(...)migdałowej, cukru, wiórek kokosowych i proszku do pieczenia. Wszystko to sprawia, że biszkopt makowy jest lekki i nie zapychający. Dla osób ze szczególną nietolerancją glutenu, proszek do pieczenia można pominąć, ciasto i tak ładnie urośnie . Ja często używam tego biszkoptu również jako blat do tortu. Kolejną warstwą ciasta jest żurawina . Ja używam żurawiny mrożonej. Bez odmrażania prażę jej owoce
SmartBake.plmasło . Składniki są zawsze te same, jednak można je modyfikować, co powoduje, że nasza kruszonka nie zawsze smakuje tak samo. Mąkę pszenną można wymieszać z mąką gryczaną, z mąką kokosową lub inną. Moim ulubionym połączeniem jest wymieszanie pół na pół maki pszennej i kokosowej. Jednak zalecam trzymać się przepisu , ponieważ proporcje w przypadku kruszonki są bardzo ważne. Gdy dodajesz innych(...)Time 5 minutes Total Time 5 minutes Servings 350 g Calories 345 kcal Ingredients 150 g mąki pszennej można zastąpić pół na pół mąką gryczaną lub kokosową 100 g cukru 100 g masła Instructions Wymieszaj masło, z cukrem i mąką. Najłatwiej i najszybciej jest wymieszać kruszonkę ręcznie. Masło można też połączyć z innymi
SmartBake.plSkładniki: 2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 2 opakowania galaretki o smaku wody kokosowej 2 x 700 ml gorącej wody ok. 200 g herbatników (36 sztuk) Przygotowanie: 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. 2 opakowania galaretki o wody kokosowe j rozpuścić(...)serka homogenizowanego dodajemy porcjami zimną galaretkę o smaku truskwakowki (płynną) i za pomocą robota na najniższych obrotach mieszamy. Lekką tężającą wylewamy na herbatniki ułożne wcześniej w tortownicy. Serek homogenizowany kokosowy- do 450 g schłodzonego serka homogenizowanego dodajemy porcjami zimną galaretkę o smaku wody kokosowej (płynną) i za pomocą robota na najniższych obrotach mieszamy. Lekką tężającą wylewamy na serek homogenizowany truskawkowy
Ciastka - domowe słodkościlubicie zaskakiwać swoje kubki smakowe egzotycznymi połączeniami smaków i aromatami, to ta propozycja z pewnością Was zachwyci! Tradycyjny przepis na pieczony kalafior został wzbogacony o egzotyczny sos z mleczka kokosowego, aromatycznymi przyprawami i słodką nutką suszonej żurawiny. Dzięki temu powstała prawdziwa uczta dla podniebienia, która z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Kalafior, pieczony w towarzystwie jarmużu, otulony aromatycznym sosem(...)szklanki suszonej żurawiny 1 czerwona cebula 2 łyżki soku z cytryny 2 gałązki świeżego rozmarynu 3 łyżki oliwy extra vergine Sól i pieprz do smaku 5 łyżek mleczka kokosowego 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki kuminu ¼ łyżeczki papryki chili wiórki kokosowe do dekoracji owoc granatu do dekoracji Kilka
Apetyt na Zielonediecie lchf. Oczywiście ja jem curry z ryżem kalafiorowym . Jak widzicie będąc na diecie lchf wcale nie muszę gotować podwójnie! Wracając do przepisu na kremowe curry to potrzebujecie kokosowe mleko. Ja użyłam akurat kokosowej śmietanki, przez co curry było jeszcze bardziej kremowe. Jeśli nie lubicie kokosowego mleka, to polecam przepis na kurczaka ze szparagami w śmietanie. Skoro żółte curry(...)fileta z piersi kurczaka 10 cm pora 1 czosnek solo 250 g pieczarek 200 g zielonych szparagów 1 czerwone chili 100 ml bulionu z kurczaka 500 ml kokosowej śmietanki 2 łyżeczki curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1½ łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka białego pieprzu ½ łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżki papryki papryki w proszku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka
codojedzeniakwasowo-zasadowej w organizmie. Korzystając z przepisu, pamiętajcie, że na końcu wpisu są podane wartości odżywcze tych pyszności Mniam, mniam! Składniki (20 sztuk): 100g kaszy jaglanej, 4 łyżki wiórków kokosowych niesiarkowanych + około 1/2 szklanki do obtoczenia kuleczek, 4 łyżki pasty kokosowej, 1 szklanka napoju migdałowego, 6 suszonych moreli niesiarkowanych. Sposób przygotowania *Aby było szybciej, to na noc wsypuję kaszę(...)jaglaną ugotuj na napoju migdałowym. Później suszone morele zalej wrzątkiem i odstaw na około 10 minut, a następnie zblenduj je na gładką masę. Później do ugotowanej kaszy dodaj pastę kokosową, zblendowane morele oraz 4 łyżki wiórków kokosowych. Wszystko dokładnie wymieszaj. Rękoma formuj kuleczki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Przed zjedzeniem włóż kuleczki do lodówki. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 SZTUKI
Natka PietruszkiWówczas dodajemy do niej kakao oraz mleko lub jogurt. Babki mogą być też modyfikowane na wiele sposobów. Odkryj cytrynową babkę bezglutenową, babkę z jabłkami i karmelową glazurą oraz babkę kokosową z lukrem cytrynowym! Zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne babki nie wymagają dużo czasu ani doświadczenia w pieczeniu. W niektórych przepisach wystarczy jedynie zmiksować wszystkie składniki, a ciasto włożyć do piekarnika(...)przepyszny sos karmelowy. Babka idealnie nadaje się na jesienne i zimowe wieczory. Jest też idealna dla miłośników słodkości. Z kolei fani lekko kwaskowatych smaków z pewnością będą zachwyceni babką kokosową z lukrem cytrynowym. Jest niezwykle delikatna, lekka i miękka, a kokos idealnie komponuje się z lukrem. Do jej przygotowania potrzebujemy takich podstawowych składników jak masło, mąka, jajka, woda, cukier, soda
Żyję by jeśćStek z polędwicy wołowej, papryki, chili i płatków kokosowych z pewnością Cię zaskoczy smakiem Stek z polędwicy wołowej to moje ostanie danie z Mauretanii, chociaż jeszcze jutro tu zawitam 😉 Bez wątpienia to egzotyczne danie jest idealne na zakończenie mojej podróży kulinarnej po Mauretanii. Ze względu na składniki użyte w tym daniu jak cienko pokrojony stek z polędwicy wołowej, smażony(...)papryką zieloną, chili i kokosem na koniec wszystko jest zwieńczone idealnym sosem z wody-mleka kokosowego, sosu sojowego i Tabasco, sprawia, że danie jest pyszne i naprawdę egzotyczne. Drobna ciekawostka związana z Mauretanią, która jest godna uwagi, to taka, że w Zatoce Nawazibu kryje się największy na świecie cmentarz… Okrętów… Z całego świata, znajduję się
RafalCookBabeczki z tego przepisu wpadły mi już jakiś czas temu w oko i wydawały się być dobrym pomysłem… Nie wiem jednak czy to fakt, że zamieniłam mąkę migdałową na kokosową (w ilości 1/3 tej pierwszej) czy też coś innego wpłynęło na efekt końcowy, ale nie dość, że babeczki wyszły mizernych rozmiarów, to dodatkowo takie dosyć zbite… Jak się potem okazało(...)ciekawe nie jestem jakąś szczególną fanką kremów maślanych. Są dla mnie trochę zbyt ciężkie i narzucające się w konsystencji. Zdecydowanie bardziej wolę kremy na bazie bitej śmietany (najlepiej kokosowej ! :)) lub na bazie awokado jak w tym lub tym przepisie (są nie tylko super smaczne, ale także dużo bardziej odżywcze). Ale ten nie tylko mi zasmakował, ale i pasował akurat
Modern Cave Girljest oczywistym wyborem w przypadku lodów , bo do nich wybiera się zazwyczaj słodkie owoce , to wszystkich sceptyków zapraszam do wypróbowania tego przepisu! To jest petarda! Połączenie dyni z mlekiem kokosowym oraz cynamonem (lub jeszcze lepiej – przyprawą piernikową ) z zasady musi być udane. Nie inaczej jest w tym przypadku. Świetnym dodatkiem okazała się tu także czekolada w formie małych kawałeczków dodawanych(...)Keyword czekolada , jogurt , lody , sorbet Porcje 6 porcji Czas przygotowania 10 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki 120 g puree z dyni (u mnie Hokkaido) 150 g gęstego jogurtu kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka rumu/ brandy 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 1 łyżeczka cynamonu lub przyprawy piernikowej 200 ml gęstego mleka kokosowego 40 g erytrytolu
Modern Cave Girlżałowałam ani masła, ani cukru ani zwykłej mąki pszennej, jednak połasiłam się na element lekko zdrowszy i swój wypiek posypałam kruszonką z mąki razowej, płatków owsianych i oleju kokosowego. I finalnie muszę powiedzieć, że zrobiło to pyszną robotę. Ja w moim cieście się wprost zakochałam, ile kawałków zjadłam od wczoraj nie zliczę (i nie chcę zliczać) dlatego z całego serca(...)wypieków (lub innego słodzidła) - 4 żółtka - 3/4 kostki zimnego masła - szczypta soli BUDYŃ: - 1 op. budyniu waniliowy - 500ml mleka krowiego (może być też napój kokosowy, owsiany, ryżowy itp) - 3 łyżki syropu z agawy lub cukru KRUSZONKA: - 1/4 szklanki mąki razowej żytniej - 2 łyżki oleju kokosowego (w temp. pokojowej) - 2 łyżki cukru trzcinowego - garść płatków owsianych
Symfonia Smakówzimno, który wymyśliłam z okazji dnia dziecka dla naszej Rodzinki :) Sernik, a w zasadzie skyrnik - bo zrobiony z islandzkich jogurtów skyr, które są bogate w białko, dzięki dodatkowi mleka kokosowego pachnie i smakuje kokosem, jest w sam raz słodki - ale bez użycia cukru. Czyli ciacho pyszne, fit i w dodatku wysokobiałkowe. Koniecznie zróbcie i dajcie znać, jak wyszło(...)spód: 300 g ciasteczek owsianych (najlepiej bez cukru) 100 g masła Masa: 600 g jogurtu naturalnego skyr (możecie zrobić też np. z borówkowego, będzie sernik jagodowo-kokosowy :)) 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 7-8 łyżek erytrolu (może być inne słodzidło) 2 łyżki żelatyny Na wierzch: 4 łyżki wiórków kokosowych ulubione owoce :) PRZYGOTOWANIE Masło
Moje Kuchenne Rewelacjekokosowy pudding ryżowy z powodzeniem pełni przeróżne funkcje, np. śniadania czy deseru:). Jest mocno kokosowy, kremowy i pyszny! Sami możemy regulować jego słodycz i konsystencję - im dłużej będziemy go gotować, tym bardziej będzie kremowy. Przepis na 4 sycące porcje. 200g suchego ryżu 2 łyżki cukru 1 puszka mleczka kokosowego 1 szklanka mleka 4 łyżki wiórków kokosowych(...)truskawkowy: 150g dżemu truskawkowego 100 ml mleka truskawki 1. Ryż przekładamy na sito, płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy wodę, mleko kokosowe, dodajemy cukier i wiórki. Gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut często mieszając. Studzimy. 2. Przygotowujemy sos truskawkowy: mieszamy ze sobą dżem i mleko. 2 łyżki wiórków prażymy na patelni
Szefowa kuchni