kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:191/334)

Kruche babeczki z nutą pomarańczy i nadzieniem jabłkowym 150

Dodać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę z pomarańczy (dowolną ilość ale bez przesady). Wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na części. Podsypać mąką. Rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Jednym kółkiem wylepić foremkę. Na to wyłożyć trochę jabłek dobrze wysmażonych (ewentualnie z kiślem aby były mniej płynne jabłka). Drugim kółkiem przykryć i lekko połączyć brzegi. Piec w piekarniku w temp(...)blogiem. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki Cukiernia Pychotki A może skorzystasz z innych moich przepisów? Sernik gotowany na cieście miodowym Czekoladowiec Cappucino Ciasto makowo-truskawkowo-kokosowe Ciasto z jabłkami i śmietanową pianką Wiśniowa pychotka

Cukiernia Pychotki
Ciasteczka bez mąki i cukru 121

Ciasteczka bez mąki i cukru Banalnie proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu! 🍪🍪🍪 Składniki: - 10 łyżek płatków owsianych górskich - 1 garść żurawiny - 1 garść nerkowców - 1 garść migdałów - 200g jogurtu naturalnego - 2 łyżeczki miodu - 1 banan - 1 łyżka siemienia lnianego - 1 łyżka wiórek kokosowych - 4 łyżki słonecznika - 1 jajko Opcjonalnie: - 1 łyżeczka cynamonu Do ciasteczek dodałam to, co miałam jeżeli(...)możesz np. dodać więcej żurawiny lub np. dodać rodzynki.🍓🍇🍑 Sposób przygotowania: - wszystkie składniki połącz ze sobą, - wymieszaj energicznie, - wyłóż łyżką małe porcje w kształt okrągłych ciasteczek na papier do pieczenia, - piecz ok.25 minut w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO

MintTaste
Kokosanki 243

Zostały mi białka których nie wykorzystałam przy robieniu  Crème brûlée , bez nie lubię więc ten pomysł odpadał w przedbiegach. Znalazłam gdzieś w internecie taki prosty przepis na kokosanki. Nie miałam ochoty na nic skomplikowanego, więc się zdecydowałam skorzystać z tego przepisu. Czasami całe piękno tkwi w prostocie i nawet z pozoru niby najprostsze danie można popsuć. Kokosanki wyszły(...)jajek 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka należy ubić na sztywno, następnie dodajemy stopniowo cukier puder cały czas ubijając. Na koniec dodajemy stopniowo wiórki i cały czas ubijamy na wolnych obrotach. Łyżką kładziemy ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut aż ciasteczka się

Delusional Trine
Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 180

miodem bez glutenu Składniki na około 12 ciastek: 1/3 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki naturalnego miodu 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej szczypta soli 2 jajka 1/3 szklanki poszatkowanych orzechów 1/3 szklanki poszatkowanych suszonych owoców (rodzynki, daktyle, morele) 1/3 szklanki wiórków kokosowych   1. Do miski przełożyć olej kokosowy, dodać miód(...)soli i jajka. Wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Następnie dodać mąkę kokosową, bakalie i wymieszać. Odstawić na około 5-10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach kuleczki i układać je na blaszce do pieczenia, następnie spłaszczać. Ciasteczka piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około

Mała Cukierenka
Puszysty piernik świąteczny wg Aleex 155

opakowanie przyprawy do piernika • 3 łyżki powideł śliwkowych • cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Przygotować składniki: mleko, olej. Powidła przetrzeć przez sitko, aby były bez pestek i grudek. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do piernika. 2. Wszystkie składniki (oprócz powideł) włożyć do jednej misy. Zmiksować na gładką masę, aż się połączą, a cukry rozpuszczą(...)wymiarach 8 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy. 6. Blaszkę z piernikiem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni w opcji dół + termoobieg. Piec ok. 50 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. 7. Ostudzić. Można polać polewą. Ja dodatkowo posypałam je wiórkami kokosowymi. 8. Podawać z filiżanką kawy. Smacznego. Przepis dodaję

W mojej kuchni
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5944

żółtkacukier waniliowy2,5 łyżki mąki pszennejbudyń waniliowy (bez cukru)2 szklanki mleka2/3 szklanki cukru180 g masłaok. 300 g ananasów z puszki + ok. 50 ml syropu spod ananasówPolewa czekoladowa:40 ml śmietanki kremówki 30%40 g gorzkiej czekoladyłyżeczka malibu (lub wódki)ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania)Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Sposób przygotowania:Biszkopt:Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki(...)jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąkę tortową i proszek do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175-180 stopni. Pieczemy ok. 15-20 minut do "suchego patyczka".Warstwa kokosowa: Białka ubijamy

Słodka Strona
Warzywo - Dominika Wójciak i KONKURS!! 156

warzywnymi fanami! W naszym domu nie ma dnia bez warzyw! Nie ma obiadu bez warzyw! A co więcej, zazwyczaj do obiadu jemy dwa rodzaje warzyw - jedne na surowo - np. w formie sałatki czy surówki, drugie po jakiejś obróbce termicznej - gotowane, smażone czy pieczone! Tak lubimy najbardziej - różne smaki i tekstury! Po prostu warzywa uwielbiamy! Wiecie jaka była nasza(...)się wszystko zjeść! My na pierwszy rzut musimy zrobić - smażoną fasolę z kaparami, suszonymi pomidorami i majerankiem, pasztet z fasoli z pieczonym czosnkiem i jabłkiem, omlet z cukiniowym pad thai z tofu, marynowaną cukinię z hummusem i pieczonymi pomidorkami czy chociażby masło cukiniowo-bazyliowe! Choć gdybyśmy chcieli wymienić wszystkie przepisy, na które mielibyśmy w tej chwili ochotę ta lista szybko

Plate of Joy
Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami w sosie pomidorowym 324

przyrządzała je moja babcia. Do dziś jest mistrzynią w tej dziedzinie. Swoje sztandarowe gołąbki przyrządza z mięsno-ryżowym farszem i są pieczone w sosie pomidorowym. Pojawiają się przy każdej rodzinnej okazji i zawsze tak samo smakują. Wszyscy bez najmniejszego sprzeciwu się nimi zajadają. Nie przesadzę pisząc, że są idealne i obłędnie pyszne.   Inspirując się przepisem mojej babci(...)łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka posiekanego koperek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska, świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka oleju kokosowego bezwonnego PRZYGOTOWANIE kapusty na gołąbki: Z główki kapusty usuwamy wierzchnie liście i wycinamy głąb. Kapustę umieszczamy w dużym garnku, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem ok. 40 min. Ugotowaną kapustę odcedzamy

kulinarnyJa
CHLEB WIEJSKI RODZINNY, RAZOWIEC NA MĄCE Z PŁASKURKI I ORKISZU 159

pełnoziarnistej - 200g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 45g soli himalajskiej - 250g zakwasu żytniego (można zastąpić orkiszowym ) - 250g zakwasu orkiszowego (można zastąpić żytnim ) - 1100 g (ml) wody źródlanej lub filtrowanej Dodatkowo: - olej kokosowy lub oliwa do przesmarowania formy - otręby orkiszowe (lub inne) do obsypania formy W misie miksera umieścić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać, ja nie wyrabiam długo, mieszam tylko do połączenia składników(...)dość ciepłe miejsce (u mnie piec w kotłowni), przykryć papierem do pieczenia i zaczekać aż masa wypełni formę (gdy ciasto już zacznie wzrastać proponuję zdjąć papier by się nie przykleił...) Wyrośnięty chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230*C i pieczemy w tej temperaturze  30 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Następnie temperaturę obniżamy

Smaczne Zdrowe
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 171

średnioziarnista sól morska. Z narzędzi – moździerze ceramiczne lub kamienne, elektryczny lub ceramiczny (ręczny) młynek do kawy, przystawka do ręcznego blendera z ostrzami tnącymi. Przydadzą się też blaszki do pieczenia ciasta, na których po przygotowaniu każdą wymagającą tego mieszankę suszymy. • SÓL BEKONOWA – do jajek w każdej postaci – sadzonych, tych gotowanych na miękko, w koszulkach, do jajecznicy. Pasuje do awokado(...)się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy z solą i listkami świeżego rozmarynu. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL GRZYBOWA – do łososia smażonego, pieczonego i gotowanego na parze, wołowiny, do makaronu, bulionu. Kwintesencja smaku umami. Spróbujcie

Karo in the Kitchen
sernik z masą kokosową 159

bez spodu a na wierzch wylałam gęstą masę kokosową i czekoladę. Smakowało trochę jak batoniki bounty. Wizualnie prawie nie widać, że to ciasto składa się z dwóch warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 100 g wiórek kokosowych(...)szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 125 g masła 60 g budyniu waniliowego (półtorej paczki) dodatkowo: 200 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki wiórek kokosowych Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Przygotować masę serową: białka i żółtka oddzielić. Białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarteletki ryżowe z czereśniami 126

czereśni. Taka mała przekąska do kawy. Nie za słodkie więc można jeść bez wyrzutów. ciasto kruche: 120 g mąki pszennej typ 500 50 g mąki krupczatki 1 łyżka zimnej wody 80 g masła zimnego 2 żółtka nadzienie: 1 woreczek ryżu białego 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego 1 łyżeczka cukru pudru Kisiel czereśniowy 1 kubek wydrylowanych czereśni 1 łyżeczka pełna(...)szybko ciasto. Wstawiam do lodówki na godzinę. Foremki do tarteletek smaruję tłuszczem, ciasto dzielę na cztery części i ugniatam w foremkach. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopi i piekę około 20 minut aż się zrumienią góra dół. Czereśnie przekładam do rondelka, dodaję 4 łyżki wody, i przesmażam aż zrobią się miękkie. Na końcu dodaję miód, cynamon. W kubku

wesoła kuchnia
Domowe chrupki cynamonowe Cini Minis 115

Pyszne, chrupiące, słodziutkie i zdrowe płatki śniadaniowe, które uwielbiają wszyscy - duzi i mali! Bez zbędnych dodatków, aromatów i białego cukru. Wspaniałe do mleka, jogurtu lub jako samodzielna przekąska do schrupania między posiłkami. Nieco szybsze w przygotowaniu niż Chocolate Cookie Crisps, polecam dla zabieganych :)  Składniki: 350 g  mąki pszennej pełnoziarnistej(...)szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju kokosowego lub masła klarowanego  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie za mokre, dosypujemy odrobinę mąki i ponownie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na pół. Każdą część wałkujemy bardzo cienko - im cieńsze ciasto tym bardziej chrupkie płatki. Dla ułatwienia wałkujemy ciasto bezpośrednio na papierze, na którym będziemy piec. Ostrym nożem tworzymy małe kwadraciki, tnąc ciasto

Chocolate Muffin Blog
OWSIANE CIASTECZKA Z DYNIĄ 143

wszystkich łakomczuchów, którzy nie mogą żyć bez słodyczy, taki zdrowy deser na pewno zasmakuje   SKŁADNIKI: 1 jajko, 0,5 szkl. mąki razowej, 1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych, 2 łyżki wiórek kokosowych, 1/3 szkl. musu z dyni, 1/3 szkl. cukru 1/4 kostki masła, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 szkl. posiekanych orzechów, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki jagód(...)łączymy suche składniki, dodajemy je do masy z jajkiem. Na końcu dodajemy jagody, mieszamy wszystko razem. Z tak powstałej masy formujemy kulki, spłaszczamy ręką, układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 10-12 min w 180 stopniach

słodki bratek
Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami 159

kaszy jaglanej 2 szklanki bulionu warzywnego 500 g mięsa mielonego z indyka 30 g pistacji bez łupin 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól czarny pieprz odrobina tłuszczu do wysmarowania formy (np. oleju kokosowego) Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odstawiamy do absolutnego przestudzenia. Można to zrobić dzień(...)powstała jednolita masa. Formę, najlepiej keksówkę, smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej mięso. Na wierzchu układamy pistacje, lekko je wklepując. Pasztet wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 1,5 godziny. Studzimy, chowamy do lodówki na noc i wcinamy w Niedzielę Wielkanocną. Inne przepisy na wielkanocne dania: Wielkanocna sałatka z jajkami i ziemniakami Wielkanocny serowiec z orzechami Świąteczna

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania