Naoglądałem się ostatnio różnych zdjęć przygotowanego spaghetti a la bolognese i postanowiłem zrobić swoją wersję. Bardzo nie lubię jak na makaron jest "rzucony" zwyczajnie sos, którego
BaRepasCzas truskawek, czas rozpusty dla mnie przynajmniej. Jem i jem, szkoda tylko że nie da się najeść na zapas, tak aby starczyło smaku na zimowe dni
Moje Małe Czarowanie~kluseczki z tofu z domowym dżemem śliwkowo-dyniowym i cynamonem~ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g tofu ~30g mąki z tapioki Fresano ~40g mąki pszennej razowej ~2 łyżki
breakfast of dreamsDzisiaj, oprócz pierwszego dnia wiosny i urodzin mojego Taty :)) ma miejsce również...Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa! Jak dla mnie "dzień jak co dzień", ale może Ty
chili & sugarWierzcie lub nie, ale w tym roku po raz pierwszy sama robiłam i jadłam uszka wigilijne. Ponoć swego czasu robił je mój tato, ale musiało być
chili & sugarPołowa stycznia a ja dalej męczę świątecznymi przepisami. Ale spokojnie, już kończę :) Nie przepadam za kapustą kiszoną i daniami z jej udziałem. Pierogi zrobiłam głównie z
chili & sugarskładniki: ok. 8 rurek makaronu cannelloni 450 g brokułów mrożonych 150 g sera żółtego np. grana padano 4 ząbki czosnku olej wykonanie: Makaron gotujemy al dente
Domowy Smak JedzeniaTradycyjnie potrzebowaliśmy czegoś na szybko. Bez przechwałek, ale jestem mistrzem w przygotowywaniu jedzenia w kilkanaście, a nawet kilka minut. Grunt to mieć dobrą bazę. Tym razem
BaRepasK wiaty akacji (Robinii akacjowej) są cennym surowcem zielarski i znakomitym produktem spożywczy. Chyba wszyscy znamy pyszny miód akacjowy o mocnym zapachu, który prawie się nie
SzczyptaSmaQTym razem będzie propozycja skierowana dla najmłodszych - kluseczki a'la kopytka wycinane foremkami do ciasteczek i podane ze zmiksowanymi truskawkami - nawet największy niejadek im się nie
Kto ugości moich gości?M oja niezawodna gofrownica MGO-13 firmy MPM przeszła pomyślnie kolejny test. Tym razem wysmażyłam gofry z ciasta z kwiatami czarnego bzu i borówkami amerykańskimi
SzczyptaSmaQNie wiem, dlaczego do tej pory nie pojawiły się na moim blogu pierogi. Ja najbardziej lubię te z owocami i na słodko, a moje chłopaki, jak
O kuchni z uczuciemZ góry uprzedzam, wykonanie tych pierogów wymaga cierpliwości, ponieważ ciasto żytnie wyrabia, wałkuje oraz klei się o wiele gorzej niż pszenne, kruszy się, pęka, dlatego trzeba
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDopiero teraz mam czas, żeby dodać przepis ze śniadania. Wróciłam niedawno od babci gdzie "bawiłam się" w odśnieżanie. Nie lubię tego momentu kiedy pada
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMakaron i wątróbka, chyba nie ma ciekawszego połączenia. Sam nie potrafiłem się przekonać do tego, gdy pierwsze raz, lat temu wiele, ktoś mi zaproponował taki właśnie
BaRepas