Aby ciasto na pierogi było bardziej miękkie i łatwiej się je wałkowało można do jego zagniatania dodać wrzątku bądź dodać do ciasta ugotowanego rozgniecionego ziemniaka. Ciasto
Zasmakuj Kuchniskładniki na klopsiki: 500 g mięsa mielonego np. z łopatki 100 g suszonych pomidorów z oliwy 1 jajko 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżeczki zielonej natki
Domowy Smak JedzeniaPappardelle podałam z klopsikami z cielęciny z grzybami na sosie z bakłażana i papryki. Potrawa jest syta, w kolorach jesieni za sprawą sosu. Wykorzystałam do niej
wesoła kuchniaDalszy ciąg kuchennego recyklingu po gęsiej uczcie - dziś pierogi z gęsiną. Zanim na pieczonych kościach przygotowałam krupnik (przepis tutaj ), większe kawałki mięsa odzieliłam od kości właśnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 2 jaja, ok. 200g mąki pszennej, Nadzienie: 250-300g ugotowanego mięsa z kurczaka (np. z rosołu),
Świat Domowej KuchniAromatyczne pierogi, które zasmakują na pewno każdemu Ja zawsze przygotowuję sobie więcej ciasta i wykorzystuję część, a resztę zamrażam. Jeśli innym razem przyjdzie nam ochota na
Zasmakuj KuchniKartacze to zdecydowanie bardzo sycące danie :-) Każdy robi je nieco inaczej, ale najważniejsze jest to, aby nie rozpadły się w trakcie gotowania. Dlatego też ja do
Passions hobbies lifePropozycja na piątkowy obiad? My uwielbiamy pierogi! Z każdym nadzieniem. Pierogi mogłabym jeść codziennie na obiad, raz na słodko, drugi na konkretnie. A Wy z czym
TrufelkowoJaki jest sekret najlepszego ciasta na pierogi? Sekret w tym, że ja z reguły nie trzymam się przepisu ( podobnie jest z naleśnikami), a jakimś trafem zawsze
Calzonella.comZastanawialiście się kiedyś jak jest w niebie? Teraz macie okazję zajrzeć do jego przedsionków 😜. Jeżeli zostały Wam w garnku ziemniaki z obiadu i zastanawiacie się co
Ukojenie PodniebieniaPierogi ruskie są chyba najbardziej popularne i najbardziej lubiane przez moją rodzinkę. Robię zawsze z podwójnej porcji i bardzo szybko znikają. Najbardziej lubię podsmażone na maśle
O kuchni z uczuciemMakaron w kształcie krążków kalmarów idealnie imituje owe krążki kalmarów i doskonale nadaje się do podania go z krewetkami, ośmiorniczkami, mieszanką owoców morza lub nawet rybą
Sztuka gotowania w/g SamiryPierogi chyba wszyscy znają i lubią. Mogą być z makiem , owocami, mięsem , warzywami lub grzybami. Pomysłów na farsz jest tyle, ilu kucharzy. Każdy z nas na
Oryginalny smakKopytka z sosem pomidorowym choć znane i lubiane nie są często razem podawane. Kopytka tradycyjnie jadamy z sosami mięsnymi lub grzybowymi. Sos pomidorowy ugotowany
Codziennik KuchennyOj boskie są te racuszki, gdybym mogła, to jadłabym je codziennie, ale o wagę trzeba dbać J No reklamować chyba ich zbytnio nie muszę, bo smakiem
Calzonella.com