Z każdej strony bombardują nas przeróżne programy kulinarne, a tam cała masa wyszukanych potraw. Wydawać by się mogło, że Polacy są fanami, mistrzami kuchni wysokich
Dieta moja pasjaCzas galopuje i sezon truskawkowy niestety nieuchronnie zmierza ku końcowi, ale nie może w nim zabraknąć przepisu na pyszne knedle z tymi owocami. Lato w tym
Gosia gotujeZacierka to pyszne kluseczki pszenne, które podaję z mlekiem. Dla mnie to wspomnienie z dzieciństwa, to również pozytywny powrót do tych beztroskich lat gdzie nie istniało
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, jajka 1 sztuka "M", sól - ile potrzeba, mąka tortowa - ile potrzeba, boczek wędzony 20 dag, smalec 2 łyżki, cebula 5 sztuk
W Mojej Kuchni LubięLetni obiad z delikatną polędwicą wieprzową w postaci roladek.Do nadzienie użyłam bardzo fajnego makaronu mini kokardki Lubella oraz łodyżek botwiny. Roladki zawinięte są z liście
wesoła kuchniaskładniki: ok. 400 g makaronu tagliatelle 300 ml mleka 4 łyżki świeżych płatków nagietka 2 marchewki 1 cebula 1 liść laurowy 1 i 1/2 łyżki mąki
Domowy Smak JedzeniaProsty sposób na kurki. Bardzo lubię te grzyby i uważam, że wystarczy naprawdę odrobina przypraw i dodatków, żeby stworzyć z nich wspaniałe danie. Przepis na dwie
BullioCzy znalazłby się tu ktoś, kto nie lubi knedli? Szczególnie tych z dodatkiem truskawek? Myślę, że zgłosiłoby się mało osób J Ten przepis jest u mnie
Calzonella.comKnedle to pyszny obiad na letnie dni, jednocześnie dobry sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Najpopularniejsze są knedle na bazie ciasta z gotowanych ziemniaków. Trochę jednak
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Idealne danie na upalne, gorące, letnie dni, kiedy sezon truskawkowy nadal trwa. Puszyste i wilgotne placuszki, których nie odmówi chyba nikt! Placuszki smakują idealnie zarówno na
Calzonella.comInna wersja rosołu, super dla naszych pociech. Można przemycić trochę świeżej pietruszki. Wykonanie rosołu – do garnka wlać wodę, wrzucić mięso, zagotować. Zdjąć szumy, dodać obraną
Kuchnia PokoleńBłyskawiczne danie obiadowe. Szpinak i łosoś to połączenie, które zawsze się sprawdza. Całość posypana parmezanem. Na patelni rozgrzać masło. Dodać szpinak. Lekko przesmażyć, co jakiś czas
BullioDzięki potężnemu królowi Francji, Ludwikowi XIV, który uwielbiał smak truskawek, możemy dziś rozkoszować się tymi słodkimi owocami. Truskawka bowiem nie jest dziełem natury. Narodziła się w
mojewypiekiinietylkoSzybko, prosto, ale nie nudno. W schemat ten idealnie wpisuje się przepis na zielone kopytka. Dlaczego zielone ? Bo przygotowane z dodatkiem szpinaku. Zielone kopytka
kolorowotorcikowoTorcik wytrawny który jest dobry ciepły i zimny. Lekki, ze szpinakiem i łososiem oraz pomidorami. Bardzo lubię takie zapiekane torty. Zapewniam że zniknie szybko. Na drugi
wesoła kuchnia