Zapiekanka która w sobie szpinak, makaron, szparagi i jajko oraz boczek. Czyli zdrowo, syto porcja warzyw i kalorii w jednym naczyniu. Sezon na szparagi w pełni
wesoła kuchniaMoże to być deser , może letni obiad . Co kto woli i lubi. U mnie w wersji letniego obiadu w upalny dzień. Dzieci powinny być zachwycone ale
wesoła kuchniaDanie sycące z dużą ilością warzyw dynia w towarzystwie z fasolki. Zapewniam że szybko znika. Sos carbonara polecam zrobić samemu bo jest prosty do zrobienia.Danie kuchni
wesoła kuchniaPyszne urozmaicenie codziennego menu. Myślę, że posmakują każdemu miłośnikowi szpinaku. Ja pokochałam je od razu :) Ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki
Smakołyki AsiWybrałam najlepsze przepisy na ostatni miesiąc roku, jest świątecznie, dużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z
Moja smaczna kuchniaDobry sprzęt, nawet w niewielkiej kuchni, w 10 - piętrowym bloku to podstawa. Wielogodzinne gotowanie staje się czystą przyjemnością, a rodzinne przygotowywanie potraw, zwłaszcza teraz, przed świętami
Moja smaczna kuchniaBezglutenowe gofry samo zdrowie, dużo w nich kokosa :) jest mąka kokosowa, cukier i mleczko, a w sosie pomarańczowym zamiast masła znajdziecie olej
SzczyptaSmaQDziś kolejny przepyszny przepis z wykorzystaniem Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny oraz Polskiego Oleju Rzepakowego. Ciasto na pierogi to ciasto mojej mamy Marioli która od zawsze z
Gotowanie PatkiDelikatny serek mascarpone w połączeniu z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami smakuje naprawdę wyśmienicie. Jest to moje danie awaryjne, zawsze kiedy nie mam pomysłu lub czasu
Bullioskładniki: 200 g gęstego pure z dyni 500 g ziemniaków ugotowanych w łupkach 1 jajko ok. 200 g mąki orkiszowej lub pszennej + do podsypywania 2 łyżki
Domowy Smak JedzeniaO tym, że moi domownicy szaleją za pyzami już wspominałam. Do niedawna bywały te tradycyjne z dodatkiem mleka . Na potrzeby chwili (w związku z
Smaczne ZdroweW ten piękny listopadowy dzień zaproponuję Wam bardzo dobre Krążki Smażone z nadzieniem Ruskim. Robi się je szybko a smakują niebywale. Aby nasze danie było pyszne
Gotowanie PatkiI mamy lato z prawdziwego zdarzenia. Żar leje się z nieba, komunikaty płyną z każdej strony, aby na siebie uważać. A więc uważajcie na siebie. To
Dieta moja pasjaW Nie mogłam już dłużej się opierać i musiałam w końcu zrobić zielone pesto do makaronu oczywiście. Pesto na oliwie oczywiście... i z czosnkiem, sokiem cytrynowym
Sztuka gotowania w/g Samiry