Po raz chyba pierwszy, udało mi się kupić czosnek niedźwiedzi. Jest pyszny! A na dodatek ma mnóstwo zalet: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie
Stare GaryChinkali z mięsem to danie kuchni kaukaskiej, bardzo popularne zwłaszcza w Gruzji. Chinkali to inaczej pierogi, czy też duże kołduny, które zwija się jak sakiewki. Aby
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWykańcza mnie ta cała zima nie-zima... zdecydowałoby się w końcu czy ma być śnieg czy lód... chociaż jak dla mnie to mógłby być mróz i
Czary - gary w kuchniDługo się przekonywałam do owoców morza... oj długo... ale od jakiegoś czasu jem i muszę przyznać, że mi smakują :-) No dobra, jem tylko krewetki ;-) I podobnie
Czary - gary w kuchniWyjeżdżam jutro na kilka dni, na szkolenie rzecz jasna... Smutno mi zostawiać mojego chorowitka na ten czas, ale opieka jest zorganizowana jak należy, byle tylko szybko
Czary - gary w kuchniPojawiam się i znikam... trochę burz i więcej słońca... chyba... :-) w każdym razie gdy tylko mogę to jestem :-) a dziś jestem z sałatką idealną na majowy
Czary - gary w kuchniWiecie za co tak bardzo lubię lato? Wcale nie za gorąca słońce czy możliwość spędzania czasu nad wodą... to też :-) ale przede wszystkim za to, że
Czary - gary w kuchniOlśniło mnie dziś, że jeszcze tydzień i dzieciaki rozpoczynają wakacje... ja moje mam nadzieję zacząć za miesiąc... Plany? Póki co brak... jak co roku... a potem
Czary - gary w kuchniOd rana piszę i cały czas coś mi przeszkadza... ale wreszcie, na chwilę przed zaśnięciem, znalazłam moment, że nikt mi laptopa nie zabiera, nie potrzebuje bardziej
Czary - gary w kuchniDzieci śpią, to ja mogę zająć się blogiem :-) i dla odmiany nie dam dziś przepisu na kolejne pączki czy faworki, ale na fantastyczny makaron z kurczakiem
Czary - gary w kuchniSą czasem takie dni, gdy trzeba przygotować do jedzenia coś szybko, na już, bo tak wyszło ;-) Zapewne każdy z Was ma na takie okazje jakieś swoje
Czary - gary w kuchniMam wrażenie, że natka pietruszki nie cieszy się takim powodzeniem jak powinna... tzn. pewnie każdy powie, że używa, a jakże, ale jak przyjdzie co do czego
Czary - gary w kuchniDla wielu Polaków bez ziemniaka nie ma obiadu. To chyba... Artykuł ZIEMNIAK – CESARZ POLSKIEGO STOŁU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 300-400 g makaronu wstążki (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 100 g serka topionego (np. kremowego, z pieczarkami lub szynką) 100 g
Domowy Smak JedzeniaPlacki mięsno-ziemniaczane to bardzo smaczna wariacja na temat naszych klasycznych placków z ziemniaków. Starte ziemniaki wzbogacone o mielone mięso ( u mnie mniej więcej proporcje
Walijskie Pichcenie