~domowe bezglutenowe pierogi z jagodami~ Przepis i więcej zdjęć już niedługo na chiliandsugar.blogspot.com ♥ Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam pierogi...Nigdy za nimi nie przepadałam
breakfast of dreams(Nie) zwykłe placki ziemniaczane o bardzo ciekawym smaku i fantastycznym kolorze, dzięki dodatkowi startej marchewki oraz cukinii. Warzywa zostały starte na tarce o drobnych oczkach dzięki
Kraina Miodem PłynącaCukinia to mój ulubiony letni, warzywny temat, teraz jest naprawdę tania, wręcz zachęca do eksperymentowania, nie jestem za zamykaniem cukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie
Moja smaczna kuchniaTakie pierogi robię raz lub dwa razy w roku , wtedy kiedy są świeże jagody. Na ogół robię farsz tylko z owoców, tym razem dodałam też
Stare GaryPierogi z borówką i ciastem parzonym. Z ciastem tym bardzo fajnie się pracuje i nie zawiera jajek. Borówki lub jagody wcześniej mrożę , dzięki czemu łatwiej
O kuchni z uczuciemskładniki: 400 g makaronu np. kokardki 500 g mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g pieczarek 2 świeże pomidory 1 puszka pomidorów 4
Domowy Smak JedzeniaSos z gęstej śmietany, parmezanu i pieczarek. Bardzo szybkie do wykonania danie obiadowe. Niżej podane składniki wystarczą na 4-5 dużych porcji. 0,5 kg pieczarek
BullioMalutkie, urocze, obłędnie pachnące i smakujące kokosem kuleczki, których głównym składnikiem jest kasza manna oraz dodatkowo mleko kokosowe i wiórki- dla wzmocnienia kokosowego smaku. Bez mąki
Kraina Miodem PłynącaWczoraj na obiad znów postanowiłam dogodzić mężusiowi i nalepiłam całą michę pierogów. Tym razem były to pierogi z mięskiem, kapustą kiszoną i grzybami
Rozpustne gotowaniePyszne, mięciutkie ciasto skrywające soczyste, słodkie truskawki, a wszystko to posypane cukrem i skąpane w kremowym jogurcie naturalnym. Pycha!!! Tajemnicą pysznych pierogów z
Rozpustne gotowanieDzisiaj proponuję szybki, słodki obiad, czyli knedle z jagodami, ale nie z ugotowanych ziemniaków, a z kaszy manny! Dzięki temu możemy je przygotować
Rozpustne gotowanieI znowu danie, które przygotujemy szybko i bez kłopotu. Użyłam pełnoziarnistego makaronu żytniego - bardzo smaczny, polecam, i smażonych pomidorów z puszki. Spotkałam je pierwszy raz i
Stare GaryMięso gotowane pozostało mi z wywaru mięsnego, który sobie ugotowałam jako bazę do zup i sosów. Wszystko trzeba wykorzystać i nic nie może się
O kuchni z uczuciemPomysł na szybki obiad. Bardzo lubię spaghetti w różnych wydaniach. Poniżej przedstawiam jedną z jego najprostszych wersji. Zawsze dodaję dużo świeżych ziół i czosnku. Jeśli jednak
BullioWspominałam już, że miałam do ogarnięcia czarne porzeczki, pierogi już były w tym tygodniu z jagodami to wymyśliłam sobie knedle. Pierwszy raz w życiu robiłam, oczywiście
greenscarf