masy 3 całe jajka. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy ryżowo-kokosowej formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej kulce, palcem robimy dziurkę ( podobnie jak w klusce śląskiej ). Ciasteczka układamy na blasze w dość dużych odstępach. Ciastka podczas pieczenia nieco się rozpływają. Nie dzieje się tak, w przypadku masy z jajkami. Wówczas ciasteczka zachowują swój kulisty kształt
kolorowotorcikowozupy. Jest dobrym pomysłem na zwykły dzień, ale także na wykwintną kolację. No i chyba wszyscy go lubią - przynajmniej ja nie znam nikogo kto byłby przeciwnikiem makaronu. Moi kluskowi domownicy lubią go bardzo i zjedzą chyba w każdej postaci. Może być zapiekanka z makaronu , zupa z makaronem , sałatka makaronowa , makaron z pesto , makaron z sosem, a nawet babeczki z makaronu
Smaczna Pyza