kluski - 6146 przepisów (strona:351/410)

Ruskie pierogi, czy na pewno? 204

Pierogi ruskie , nazwa nieco myląca, bo tak naprawdę, jest to  tradycyjna polska potrawa. Czy na pewno? Wszyscy je uwielbiamy, ale warto wyjaśnić ich pochodzenie. Poszperałam

W kuchennym oknie Ewy
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 158

W mojej kuchni kasze i pierogi. jedne już opublikowałam, ale przy okazji robienia ruskich , powstały również z kaszą gryczaną, twarogiem , na słodko. Link do ciasta ciasto

W kuchennym oknie Ewy
Jak zrobić przepyszne knedle? 226

Składniki: 500 g ziemniaków  500 g śliwek węgierek, małych  1 1/2 szklanki mąki pszennej, dodatkowo mąka do posypania blatu  3 łyżki mąki ziemniaczanej

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z MAGGI’cznym farszem i karmelizowanym porem 235

Dzisiejszy wpis przygotowałam specjalnie na konkurs pt. „Twój kultowy przepis maggi” bo zamarzył mi się czerwony Mikser KitchenAid Artisan 5 . A wzięłam udział, gdyż

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaskada, Smakfonia i pierogi z truskawkami 200

Ci co mnie znają wiedzą, że nie muszę się uczyć lepienia idealnych pierogów, sklejając je w różne fantazyjne wzory. Raczej inni mogą się uczyć tego ode

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z mięsem wołowym i lubczykiem 187

Dzisiejszy wpis przygotowałam by wykorzystać pietruszkę i lubczyk, które rosną w skrzynkach na balkonie. Wysiałam je z nasion, jaka to frajda patrzeć jak rosną. Lubczyk ma

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi drożdżowe z bobem i szynką 190

Przepis zrodził mi się w głowie, gdy zobaczyłam na rynku piękny, świeży bób. Bób jak przychodzi okres gdy się pojawia, często gości na naszym stole, czy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na ravioli z serem ricotta i łososiem 217

Ravioli to potrawa kuchni włoskiej. Ravioli to nieduże okrągłe lub kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piwne pierogi z kapustą, grzybami i z kminkiem (piwne kapuśniaczki) 228

Przepis zrodził mi się w głowie, gdy dostałam nowe piwo z dziką różą. Postanowiłam to piwo wykorzystać jako składnik ciasta do drożdżowych pierogów z farszem jak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka z sosem grzybowym 192

Dzisiaj podrasowana klasyka, kopytka z dodatkiem mieszanki serów Regio piatto, sos z suszonych podgrzybków z karmelizowanym porem i śmietanką 36 %. Często robię dania z karmelizowanym porem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z kaszą jaglaną i serem 198

W środę moje dziecko zadzwoniło do mnie, mamo przywieź mi w sobotę pierogi! A, że tydzień miałam bardzo napięty głównie za sprawą pieczenia pierniczków na rzecz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ruskie pierogi z boczkiem 191

Przedstawiam Wam trochę nietypowy przepis na ciasto na pierogi, z dużą ilością oleju. Przeciwnicy tłuszczu zapewne podniosą larum, że ciasto za tłuste, że nie zdrowe, ale

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli 205

Składniki:  na ciasto  300 g semoliny, użyłam De Cecco  3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce  szczypta soli  na farsz  250

Moja smaczna kuchnia
Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym 237

Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym Składniki:  na ciasto:  400 g semoliny, użyłam De Decco  200 ml ciepłej wody  szczypta soli

Moja smaczna kuchnia
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku 430

Ciasto na pierogi:  2 szklanki mąki pszennej  1 jajko  łyżka oleju  1/3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody  szczypta soli  Farsz: 

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania