Można je jeść na śniadanie albo jako słodką przekąskę. Powinny smakować szczególnie naszym milusińskim, bo z dodatkiem słodkiego truskawkowego dżemu są pyszne. Przepis jest prosty, a
Walijskie PichcenieSłodkie pierożki sakiewki z truskawkami. Truskawki zawsze przypominają mi lato a ponieważ jest zima użyłam mrożonych. Ciasto na pierogi zrobiłam z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki: 2
prawdziwe jedzenieZamęczam najbliższych obiadami z owocami. Były pierogi z wiśniami, jagodami i śliwkami. Przyszła pora na knedle, które uwielbiam. Nie doszłam w ich formowaniu do perfekcji, zawsze
bistro mamaDziś wybieramy się z żonką do znajomych na party noworoczne, jest to taka małą tradycja już od kilku lat. Dlatego, aby nie przejeść się zbytnio w
BaRepasKolejny sympatyczny dzień; Pablo po niemal dwóch tygodniach w przedszkolu, a tu już dzwonią, że znowu chory. Tym razem blady, z bolącym brzuszkiem i ogólnie nie
BaRepasPesto można zrobić na wiele sposobów z rozmaitymi ziołami. Ja lubię najbardziej to oryginalne na rukoli. Co potrzebujemy? -rukolę -oliwę; dwie-trzy łyżki -orzechy nerkowca; duża
BaRepasDrożdżowe pierogi z przepisu od Lawendowego Domu przygotowałam na Boże Narodzenie. Miałam ochotę na pieczone, koniecznie drożdżowe i rumiane. Farsz powstał już według mojego pomysłu
Moja smaczna kuchniaskładniki * ok. 60 dag ziemniaków * ok. 10 dag mąki * 7 dag żółtego sera * szczypta gałki muszkatołowej * masło Sposób wykonania Ziemniaki jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę. Dodać
Mix smakuJakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla
Moja smaczna kuchniaSkładniki: CIASTO ŻYTNIE: mąka żytnia z Kopytowa 3 szklanki, mąka pszenna 500 z Kopytowa 2 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, masło 1 łyżeczka, sól 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięDzisiejszy wpis jest dla posiadaczy czerstwego chleba!!! Są tacy?! ;) Spokojnie, te tosty można przygotować z każdego pieczywa czy to czerstwe, czy świeże, ze zwykłych bułek, chałek
Kraina Miodem PłynącaUszka do barszczu. Świąteczne pierożki nadziewane grzybami, podawane na Wigilię Bożego Narodzenia lub wykwintny niedzielny obiad. Składniki podane na 60 sztuk średniej wielkości. Składniki: na
prawdziwe jedzenieLepienie pierogów to dla mnie relaks, mogę siedzieć w kuchni i lepić, aż skończy się farsz lub ciasto. Przyjemne zajęcie, zwłaszcza, że do ciasta używam oliwę
Moja smaczna kuchniaNiekiedy potrzebny nam błyskawicznie zrobiony posiłek. I wtedy ten przepis będzie idealny, niewielka ilość składników i prostota wykonania to jest to. A przy tym bardzo smacznie
Stare Gary