kluski - 6146 przepisów (strona:350/410)

Podudzia z kurczaka z paccheri w sosie orzechowo - pomidorowym. 185

Obiad. Tyle słowem wstępu. Czego użyłem? -podudzia z kurczaka -cebula -3 ząbki czosnku -duża garść orzechów włoskich -pomidory w puszcze -woda -śmietanka 30% -oliwa -sól, pieprz

BaRepas
Wyśmienite pierożki w góralskim stylu. 139

Witajcie :) Jakiś czas temu robiliśmy pastę w stylu karpackim TUTAJ . Dzięki niej powstały nasze dzisiejsze pierożki. Natchnęła nas do zrobienia na jej bazie farszu, który oczywiście

vegetanie
Spaghetti z wołowiną w sosie własnym z pomidorami i bakłażanem. 173

Jest niemal 22, a ja dopiero za opisywanie obiadu się biorę, a to o czymś świadczy. Także bez zbędnych wstępów będzie. Czego nam potrzeba? -250 gram

BaRepas
Houskove knedliky, czyli czeskie knedle ze szczypiorkiem w sosie serowo - śmietanowym. 151

W biegu pomiędzy jednym urzędem, a drugim i przy kawie po powrocie do domu zastanawiałem się cały czas, co ja mam dziś na obiad zrobić. Tak

BaRepas
smaczne ruskie kopytka okraszone boczkiem z cebulką... 155

Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, twaróg półtłusty 40 dag, jajka 1 sztuka, cebula 2 sztuki, cukier 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki

W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle z wołowiną i karmelizowanymi pomidorkami ze smażonymi boczniakami. 139

Wołowina to z pewnością moje ulubione mięso. W każdym wydaniu staram się jak najwięcej jej wykorzystywać, od bulionu, przez zapiekanki, po wyszukane pieczenie. Dziś coś szybkiego

BaRepas
Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu. 152

Dziś szybko, w wielkim biegu z awarią samochodu w tle. Pierogi z ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym

BaRepas
smaczne pierogi "ruskie z solą wędzoną" żytnio-pszenne... 127

Składniki: mąka pszenna 500 z Kopytowa 2 szklanki, mąka żytnia 2000 z Kopytowa 1,5 szklanki, jajka 1 sztuka, śmietana 12% 1 łyżka, sól morska 1/2

W Mojej Kuchni Lubię
Lazania z wątróbką i pieczarkami w sosie śmietanowym. 166

Uwielbiam wątróbkę. W zasadzie to jest jedyny podrób, który jadam. Chcąc jednak odkrywać nowe i łączyć w jedną, spójną całość, zmusiłem się do zakupu, poza wątróbką

BaRepas
Kopytka 178

Kluchy, kto ich nie lubi....U mnie w domu głównym ich odbiorcą jest Tato, który w sumie mógłby być wegetarianinem, bo prawie nie jada mięsa. Kluchy

Gosia gotuje
Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 199

P rzed nami weekend. Najczęściej zaczynasz go od standardowego zestawu kanapek na śniadanie, może jajecznicy albo serka wiejskiego z kubeczka.  Od jakiegoś czasu obiecujesz sobie

SzczyptaSmaQ
Ravioli z truskawkami i melonem z sosem czekoladowym i serkiem waniliowym. 170

No wiem, miałem tego melona skazać na śmierć poprzez zmiksowanie na sok, ale przyszło mi do głowy, że mogę go wykorzystać do pierożków i go ułaskawiłem

BaRepas
Weekend ! Czas na coś trudniejszego :) 136

Witajcie w sobotę :) Jeśli nigdzie nie wyjeżdżacie to macie więcej czasu na przygotowanie pysznego obiadu dla siebie i rodziny :) Dziś chcemy Was zabrać do Chin. To

vegetanie
Kontynentalny MIX :) 150

Witajcie :) Dzisiaj poszaleliśmy i pomieszaliśmy kuchnie z rożnych stron świata. Postanowiliśmy połączyć trzy kontynenty: Azję, Europę i Amerykę. Co Wy na to ?? Pierwsze to Indie i

vegetanie
Jak u mamy :) 135

Witajcie :)  Dzisiaj wolny dzień a przed nami dłuższy weekend, wiec nasza propozycja z trochę większym wkładem pracy.  Co powiecie na ulubioną polską potrawę ? Tak

vegetanie

Proponowane wyszukiwania