Wszyscy chyba lubimy wszelakie placuszki i racuszki z owocami. U niektórych traktowane są jako słodkie śniadanie, u innych jako pyszny deser, a niektórzy serwują je
Walijskie PichcenieBardzo pożywny i nadzwyczaj smaczny obiad. Dynia w połączeniu z prażonymi ziarnami słonecznika daje niepowtarzalny smak. Polecam! Kopytka: 500-600g ugotowanych ziemniaków jajko mąka oliwa
Smakołyki AsiPierogi z młodą kapustą to moje smaki z dzieciństwa. Do tej pory je uwielbiam. Od małego wolałam pierogi z pikantnym farszem. Pamiętam jak stałyśmy z mamą
Smakołyki AsiW lecie nie ma tygodnia abym nie zrobiła ich na obiad. Cała rodzina je uwielbia, a najbardziej chyba Oliwka. My zwykle pierogi posypujemy cukrem ale równie
Smakołyki AsiPyszne danie, szybkie do zrobienia, znakomite do zagospodarowania resztek makaronu z poprzedniego dnia. Sos z dodatkiem sera jest bardzo wyrazisty, dzięki czemu zapiekanka nie jest mdła
Stare GaryJak wiecie jestem ogromną wielbicielką nie tylko naleśników, ale też wszelkiego rodzaju kluchów , kopytek , paruchów , pampuchów i innych dań mącznych ( co widać po pupie :P ). Dziś
Ostra na SłodkoKopytka dyniowe są bardzo smaczne, mają ładny kolor, możemy je podawać z różnymi sosami jako dodatek do obiadu. Składniki: 1 kilogram ugotowanych ziemniaków 500 gram puree
Bajeczna KuchniaKopytka z takim sosem grzybowym bardzo często goszczą w moim domu, jest to jedno z moich ulubionych dań. Zawsze mam duży zapas grzybów mrożonych. Składniki: Kopytka
Bajeczna KuchniaKuchnia włoska czyli spaghetti, pizza, lazania a także ravioli. Pyszne małe pierożki łatwe w wykonaniu i pyszne w zajadaniu. Tym razem dołożyłam do pierogów wraz ze
Moje Małe CzarowanieSkładniki: FARSZ: kotlet mielony 5 sztuk, kapusta kiszona 20 dag, ziemniaki ugotowane 4 sztuki, bułka tarta 1 łyżka PIEROGI: mąka pszenna typ 2000 2 szklanki, mąka
W Mojej Kuchni LubięTaka mleczna zupa z dynią i zacierkami to zmora z mojego dzieciństwa. Babcia jesienią lub zimą gotowała czasami duży gar takiej zupy i wszyscy się zajadali
Smaczna PyzaCiasto na pierogi teoretycznie nie jest trudne do zrobienia. Ale tylko teoretycznie, gdyż oczekujemy od niego pewnych konkretnych właściwości i okazuje się, że nawet drobne niuanse
Kulinarna PokusaTemat tego co można zrobić z mięsem z rosołu powraca u nas co pewien czas. Propozycji było już kilka, a jedną z nich krokiety nadziewane „rosołowym
Kulinarna PokusaTak dawno nie było pierogów . Zrobiłam więc moje ulubione, ze szpinakiem baby, z dużą ilością czosnku. Pierożki podałam po raz pierwszy z dipem z ricotty , o
Moja smaczna kuchniaZepsułam komputer. A dokładniej – zalałam kawą. Dwa dni suszenia i czyszczenia, klawiatura nie do uratowania, ale komputer działa. Wszechmocny naprawdę się spisał. Dziękuję! Teraz czeka mnie
Gotuj z Blue Raven