Czasem bywa tak, że rozsądek przegrywa z radością. Bo są rzeczy, które robić lubię i rzeczy, które robić muszę lub powinnam. Lubię czytać. Zasadniczo wszystko
Gotuj z Blue RavenRozpoczął się sezon na śliwki więc obowiązkowo na obiad musiały być pierogi :) Nie wiem jak Wy ale my bardzo je lubimy. Nawet moja córka, która nie
Smakołyki AsiKopytek chyba nie muszę opisywać? Pewnie większość osób je zna i lubi. Idealnie komponują się podsmażaną cebulką i boczkiem, polane masełkiem lub np. posypane żółtym serem
Di gotujeDługi weekend rozpoczęty, a to najlepszy czas na lepienie pierogów, nie ważne jaka będzie pogoda, najważniejsze, że wreszcie można spokojnie zająć się lepieniem pierogów z jagodami
Moja smaczna kuchniaTym razem zapraszam na pierogi z jarmużem i wędzonym boczkiem. Podane w męskim wydaniu ze skwarkami, ale można polać masłem wtedy będziemy mieć delikatną zdrową
magiczna kuchnia KasiSkładniki: FARSZ: ziemniaki ugotowane 1 kg, twaróg 50 dag, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy
W Mojej Kuchni Lubięskładniki: ok. 400 g makaronu wstążki ok. 12 szt. pomidorków koktajlowych 2 młode cukinie listki bazylii sól, pieprz składniki na sos: 1 łyżka soku z cytryny
Domowy Smak JedzeniaJak pech, to pech :-( Oba samochody na warsztacie :-( Niby proste naprawy eksploatacyjne, ale żeby tak na raz? Tak oba bez ostrzeżenia? Normalnie jak bez ręki... No
Czary - gary w kuchniSkładniki: mąka tortowa 500 gram, woda gorąca 1-2 szklanki, masło 1 łyżka, sól 3/4 łyżeczki, woda 4 litry, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3 łyżki
W Mojej Kuchni LubięJa nie jestem leniwa, ja się bardzo szybko rozpraszam. Poważnie. Weźmy np. wczorajszy dzień. Zaplanowałam sobie, że posprzątam kuchnię, wiecie – pochowam słoiczki, które wywędrowały na
Gotuj z Blue Ravenskładniki: ok. 500 g makaronu wstążki 1000 g cukinii, obranej i bez pestek 5 ząbków czosnku 200 g marchewki ok. 5-7 łyżek startego sera żółtego
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 kg ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól dodatkowo 350 g jagód śmietana cukier Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i
magiczna kuchnia KasiGnocchi z sosem z karczochów i boczku guanciale to moim zdaniem jedno z najlepszych dań w kuchni włoskiej. Uwielbiam gnocchi, są bardzo podobne do naszych kopytek
WiszniówkaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Szpecle to mączne kluseczki wywodzące się z niemieckiej kuchni południowych landów. Spätzle to dłuższe kluseczki, knöpfle są bardziej okrągłe – …
My Blueberry CornerOd kiedy jestem na tym macierzyńskim czytuję od czasu do czasu wypowiedzi na różnych forach dla mam... Po co? A tak... po prostu... w sensie czysto
Czary - gary w kuchni