Och, długi majowy weekendzie. Dziękuję Ci za te urocze kilka dni, które mogłam spędzić w domu dzięki Twojej nieuprzejmości i zawianiu mnie wiatrem, deszczem i czymś
bistro mamaSkładniki: FARSZ: ziemniaki ugotowane 6 sztuk/duże, twaróg 40 dag, kucharek 1 łyżka, wędzona papryka w proszku Royal Brand 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki
W Mojej Kuchni LubięSuper puszyste, lekkie racuchy z jabłkami na kefirze i to w dodatku bez drożdży! Któż by ich nie pokochał od razu? Ja robię je często, bo
Calzonella.comHej! Otwieram rano oczy i nie wierzę. Za oknem taka zawieja, że nie chce się z łóżka wyłazić Brr... tylko leżeć do późna. Taa, nigdy w
Tylko pysznieDziś kopytka, ja je uwielbiam i dlatego modyfikuję wersję podstawową i dzięki temu ciągle mogę spróbować coś innego. Kopytka są delikatne w smaku a sos ma
Moje Małe CzarowanieMakaron z mięsem z piersi kurczaka, szpinakiem , pomidorami i fetą. W sezonie polecam użyć świeżych pomidorów i szpinaku. Prosty przepis na obiad. Jeśli używamy świeżych pomidorów
BullioWiększość z nas kojarzy bób jako doskonałą przekąskę, którą można cieszyć... Artykuł ZIELONE PESTO Z BOBU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJedno z najprostszych dań obiadowych jakie przyrządzam. Makaron z sosem pomidorowym doprawionym czosnkiem, bazylią i oregano. Całość posypana parmezanem. Pysznie i bardzo szybko. Składniki: 500 g
BullioIlość: 12 szt Czas przygotowania: ok. 2h Składniki: Ciasto: – 500 g mąki pszennej – 1 jajko – 1 op. drożdży instant – 0,5 łyżki
PodwójnaporcjaSkładniki: FARSZ: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, twaróg 40 dag, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, gęsi
W Mojej Kuchni LubięMoże stanowić samodzielne danie lub "dodatek" do zupy. Smak dzieciństwa, który od czasu do czasu gości na moim stole. SKŁADNIKI:2-3 porcje 2 pudełka
Kopystką po garachWigilia zbliża się wielkimi susami-ani się obejrzymy a będzie 23 grudnia- wtedy nie wiadomo za co najpierw się zabrać. Chcąc oszczędzić Wam nerwów-proponuję już
Kopystką po garachChinkali, to oprócz chaczapuri , jedno z tradycyjnych dań kuchni gruzińskiej. Pierożki te robione są z takiego samego ciasta, jak nasze polskie pierogi , różni je natomiast sposób
Poezja Smaków - blog kulinarnyProste danie obiadowe. Gęsty sos pieczarkowo-koperkowy. Proponuję podawać z makaronem lun kopytkami. Z przepisu wychodzą dwie porcje obiadowe. 200 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 5
BullioUwielbiamy szpinak a kluchy często goszczą na naszym stole. Dziś połączyłam jedno i drugie i dzięki temu mam pyszne kopytka. Można je podać same z masełkiem
Moje Małe Czarowanie