kiszonej kapusty - 1000 przepisów (strona:39/67)

Kapuśniak z wieprzowiną i pieczarkami 160

Jeżeli macie ochotę na konkretną rozgrzewającą zupę to polecam dzisiejszy przepis. Kapuśniak z mięsem i pieczarkami z powodzeniem zastąpi cały obiad. Składniki: 500 g szynki wieprzowej 250 g kiszonej kapusty 250 g pieczarek 1 mały seler 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula kilka suszonych grzybów 3 średnie kremowe ziemniaki 1 listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego łyżeczka

Czerwień i błękit
Placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami. 121

Witajcie :) Uwielbiam placki ziemniaczane i często je robię ale za każdym razem dodaję do nich inne dodatki. Robiłam już z kapustą kiszoną, batatami a dzisiaj miałam chęć na suszone pomidory, uwielbiam je :) Placki podałam z sosem do kanapek Roleski , smakowały wybornie :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 6 ziemniaków 1 cebula 1/2 szklanki posiekanych pomidorów suszonych w oleju 2 jajka sól

Sama słodycz i szczypta chili
świeża makrela pysznie upieczona:Airfryer hd9240/30 188

makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
PLACKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ 152

napatrzyłam...To tu, to tam...I musiałam zrobić ;) Pyszniutkie, mięciutkie, jedyne w swoim rodzaju placuszki. Fajne urozmaicenie tradycyjnych ziemniaczanych. Spróbujcie sami !   Składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg kiszonej kapusty 1 jajko 1 cebula 1/3 szkl mąki pszennej sól,pieprz Wykonanie: Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach.Łączymy. Kapustę odciskamy , drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków. Wsypujemy

Z Majeczką w kuchni
Ser twardy Cheddar 157

soli niejodowanej na solankę ( użyłam zwykłej jodowanej – wyszło ) 2 l wody 1 chusta serowarska lub pielucha tetrowa termometr forma do sera – ja zrobiłam z wiaderka po kiszonej kapuście 1 kg , nakłuwając dno i brzegi gorącym drutem Receptura bardzo podobna do innych wyrobów serowych z drobnymi różnicami i to one powodują ,że ser jest całkowicie inny Mleko przelewamy do garnka , dobrze

Ogrodnik w podróży
Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) 160

można posypać świeżymi ziołami. Wyjmujemy rybę i jeszcze gorącą podajemy. Do ryby można podać ryż, ziemniaki lub podać z gotowanymi warzywami. Można podać do pieczonej ryby tradycyjną surówkę z kapusty kiszonej , ale Morszczuk został podany z surówką Colesław Smacznego. The post Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wyniki konkursu urodzinowego! 138

nieubłagane i należy dokonać wyboru. Postawiłam na smak i pomysł! Oto IV zwycięskie przepisy: Zestaw 5 sosów od Folwark otrzymuje Pani Katarzyna P. za przepis na "Tartę z kapustą kiszoną i żurawiną" (Pani Katarzyna ujęła mnie wszystkimi swoimi propozycjami.) Paczkę chrupiącego pieczywa od Piekarni Galicyjskiej otrzymuje Pani Paulina G. za przepis na "Ciasto Oreo" (Niesamowite ciasto, które na pewno upiekę

Słodkie okruszki
Wódka i ziemniak – szlachetna para 159

czyli jest ziemniakiem sałatkowym. Ziemniaki twarde, zawierające niewiele skrobi, przez co po ugotowaniu nie rozpadają się, są zwięzłe. Można je kroić w plastry. Zupa: krem ziemniaczany Bellarosa z kiszoną kapustą, skwarki, pianka kminkowa i wódka Palace. Bellarosa należy do grupy kulinarnej B, czyli jest ziemniakiem ogólnoużytkowym, zawierającym więcej skrobi niż ziemniaki typu A. Pod widelcem się rozgniatają. Danie główne: zraz

królestwo garów
Bigos z winem i śliwkami 138

najlepszej jakości, wędzoną kiełbaską i pysznym winem bigos smakował obłędnie. Mój mąż stwierdził, że gdyby był podawany w restauracji trzeba by było za niego sporo zapłacić ;) Polecam! 1 kg kiszonej kapusty bez konserwantów duża cebula czosnkowa łyżka masła 150 g wędzolnej kiełbasy myśliwskiej 12 sztuk suszonych śliwek (użyłam śliwek suska sechlońska; obłędny zapach, polecam!) poł butelki dobrego czerwonego wytrawnego wina

Mienta blog
Mintaj pieczony w pomidorach 207

umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Gotową rybę wyciagamy z piekarnika, dodajemy pomidorki. Polecam podawać z brązowym ryżem i surówką z kiszonej kapusty

Zawsze głodna!
Golonka bejcowana-pieczona. 173

mnie jest zawsze pyszna! Może trochę grzesznie ją jeść, ale za to jakie doznania smakowe! Ja zazwyczaj kupuję golonkę peklowaną, szybciej ja się gotuje. Z kapustą kiszoną czy modrą i ziemniaczkami pieczonymi pycha po prostu. SKŁADNIKI: 5 średnich golonek 2-3 liścia laurowe 10 ziarenek pieprzu szczypta vegety bejca: 1 szkl. piwa 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu

Kuchnia Beaty
ZAWIJANIEC Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 215

podałam to danie z czerwonym barszczem. FARSZ: Do zrobienia farszu możemy zawsze wykorzystać inne składniki i za każdym razem będzie smacznie. Ja do tego dania dałam: 300 g kiszonej kapusty 1 duża cebula upieczona 1 pierś z kurczaka 1/2 szklanki pomidorów pelati sól pieprz 2 łyżki masła suszone zioła Kapustę ugotować do miękkości, cebulę podsmażyć na maśle, dodać ugotowaną kapustę

harrisa
Obiad w 30 minut: pulpety w sosie pomidorowym z kaszą i surówką z kapusty kiszonej 117

Pyszny, niedrogi i szybki w wykonaniu obiad. Zajmie ci nie dłużej niż 30 minut! Przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym Surówka z kiszonej kapusty Jako dodatek polecam kaszę gryczaną, jęczmienną, orkiszową.... Praktycznie każda idealnie pasuje

Tradycyjna Kuchnia
Golonka w piwie 198

zapominamy o daniu na kilka godzin, wszystko gotuje się samo i do tego nic się nie przypala Ostatnio przygotowana była na obiad pyszna golonka z wolnowaru , duszona w kapuście kiszonej oraz pyszna galareta wieprzowa. Przepis na pyszną golonkę po bawarsku z warzywami, ( Golonkę duszoną w piwie) jest już na blogu, ten przepis jest trochę inny, przede wszystkim tym razem zostały

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bigos świąteczny 141

moja rodzina uwielbia bigos na bogato. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, nie może w nim zabraknąć grzybów, śliwek suszonych, mięsa wołowego oraz wędzonego boczku i kiełbasy. Składniki: 3 kilogramy kiszonej kapusty 0,5 kilograma mięsa wołowego 200 gram wędzonego boczku 200 gram wędzonej kiełbasy 0,5 litra wywaru mięsnego 2 cebule garść suszonych grzybów garść suszonych śliwek 5 ziaren jałowca

Bajeczna Kuchnia