kiszona kapusta - 5341 przepisów (strona:280/357)

Scbab w piwie z ziemniakami 188

gotowany schab, który robię jako wędlinę na kanapki . Do tego grubo krojone ziemniaki i całość duszona w piwie z pikantnymi dodatkami. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej, białej lub modrej kapusty lub buraczki w dowolnej formie. Składniki: 1/2 kg gotowanego lub pieczonego schabu 1 szklanka piwa 2 cebule pokrojone w piórka 3-4 posiekane ząbki czosnku 5 średnich kremowych

Czerwień i błękit
Pulled pork - szarpana wieprzowina 196

maczanka krakowska. Potrzebujemy do tego bułki wodnej (jest miękka i bardzo lekka i fajnie nasiąka sosem z mięsa) i dodatków, u mnie były to ogórki kiszone, sałatka z czerwonej kapusty i sos majonezowo-musztardowy

Dobra karma
Szybkie hot-dogi 135

bułka paluch 4 szt · parówki 4 szt · ogórki kiszone 3-4 szt · kapusta pekińska · keczup  Bułki przekrawamy na pół, do środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem

Camilla w kuchni
Tradycyjne rolady wołowe 221

swoja objetość mniej więcej o połowę. Roladki wyciagamy a sos blendujemy na gładko. Roladki możecie podać np z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jako dodatek świetnie pasują ogórki kiszone, buraczki lub czerwona kapusta. Życzę smacznego ! The post Tradycyjne rolady wołowe appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami leśnymi 116

Pierogi z kapustą i grzybami to tradycyjne danie wigilijne w mojej rodzinie. W odróżnieniu od najbardziej popularnej wersji tego dania w Polsce są robione ze słodkiej kapusty a nie z kiszonej. Daje im to łagodniejszy smak i wyraźniejszy aromat grzybów, a kompozycji dopełnia polewa z podsmażonej cebulki i masła

Milion Smaków
Domowe hamburgery 140

też robicie ? Zostawcie w komentarzach link do swoich przepisów.   Składniki : * hamburgery z mielonego mięsa - u mnie drobiowo-wieprzowe  * bułka - u mnie grahamka z ziarnami  * kapusta biała * pomidor * ogórek kiszony * majonez * ketchup Do tego coca-cola z kostkami lodu. Bardzo kaloryczne danie więc wszystkim na diecie nie polecam ze względu na majonez,ale można zastąpić jogurtem naturalnym

Magiczne Życie Marty
Surówka z czerwonej kapusty 136

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -1/2 główki czerwonej kapusty -1 duża cebula  -1 ogórek kiszony -1 jabłko -2 łyżki groszku konserwowego -sok z  połowy cytryny -1 łyżeczka cukru -1 łyżka oliwy lub oleju np.lnianego -sól, pieprz do smaku Kapustę drobno poszatkować(...)dzieci czy dla tych, którzy mają delikatne żołądki będzie lepsza ugotowana do całkowitej miękkości. Ugotowaną kapustę cedzimy i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę i  zalewamy w misce wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut, po czym odcedzamy i studzimy. Ogórek kiszony i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy cukier, sól

Kulinarne przemyslenia
Fish burger - kolejny fast food 136

Dobra ciepła ciabatta. Polecam spróbować takiego domowego Fish Burgera .     Składniki : * ciabatta bądź inna bułka * 2-3 kawałki smażonego mintaja w panierce z bułki tartej  * kapusta pekińska * pomidor * cebula * ogórki kiszone bądź konserwowe  * ulubiony sos bądź ketchup     Przygotowanie : Bułkę podgrzać , polać sosem - u mnie majonez wymieszany z jogurtem naturalnym i ketchupem. Kroimy cienko kapustę , dodajemy

Magiczne Życie Marty
Kimchi 166

Kimchi  김치 - tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia płatków  papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw

mojewypiekiinietylko
Kapuśniak z passatą pomidorową i ziemniakami 270

Najbardziej mi smakuje kapuśniak z młodej kapusty, jakoś średnio przepadam za kiszoną. Z dodatkiem passaty pomidorowej w ogóle smakuje niesamowicie! A dodatek ziemniaków powoduje, że zupa staje się bardziej treściwa. Szczerze polecam! Składniki: 1/3 główki młodej kapusty 250 ml passaty pomidorowej 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 młodego selera 1/2 cebulki  1 ząbek czosnku 1 i 1/2 litra

Mango Papaja
Warzywny tort dla weganina na diecie dr Dąbrowskiej. KAPUSTA BIAŁA. 254

wyszła właśnie taka. Dodatkiem do kapusty była marchewka, starta na tarce i zmiękczona trochę w garnuszku, bez tłuszczu, wody, niczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz, i dobra kapusta

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka z pekińską i pomidorami 173

pomidory pół puszki kukurydzy 2 jajka 3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Zahartować w zimnej wodzie. Kukurydze konserwową odcedzić z zalewy. Ogórki kiszone, jajka i pomidory pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować drobno. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez i sól i pieprz. Całość wymieszać dokładnie. Podawać z ziemniakami. Polecam

Gotuję Testuję
Najlepszy domowy zakwas na żurek 145

przechowywać w lodówce, gdzie proces fermentacji już nie postępuje. Idealna sprawa jeśli nie chcemy robić wszystkiego na raz dzień przed Wielkanocą. Jeśli dodamy łyżkę soku z kiszonych ogórków (może być też z kapusty lub dowolna inna kiszonka , to fermentacja przebiega szybciej. Jeśli nie mamy w domu nic kiszonego, to nic nie szkodzi, ale będziemy czekać 2 dni dłużej niż

Ugotowane pozamiatane
Tarta z kapustą i grzybami 137

jesiennych smaków. Aromatyczne grzyby leśne połączone z kapustą i śmietaną. Nie może się nie udać. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g białej kapusty 300 ml bulionu warzywnego 500 g grzybów leśnych 1 marchew 1 ogórek kiszony 1 łyżka smalcu 100 ml słodkiej śmietany 18% słodka mielona papryka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, dusimy w bulionie warzywnym do miękkości. Odcedzamy(...)warzyw. Dusimy pod przykryciem przez około 30 min (do miękkości warzyw). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietaną, pokrojony ogórek kiszony i mieloną paprykę. Dusimy jeszcze przez 10 min. Tak przygotowany sos łączymy z kapustą. Ciasto rozwijamy w formie do tarty, nakłuwamy widelcem i lekko zapiekamy w temperaturze 200°C . Następnie na ciasto wylewamy farsz grzybowo-kapuściany i zapiekamy

R'n'G Kitchen
Surówka obiadowa 155

Kolejna odsłona surówki obiadowej , szybka , smaczna , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki   mała główka kapusty białej  1 ogórek zielony  2 ogórki kiszone  1 ząbek czosnku  pół jabłka pół gruszki  szczypta soli  szczypta cukru  szczypta pieprzu czarnego  2 łyżki oleju  łyżeczka startej skórki z limonki  Wykonanie  Kapustę kroję bardzo

Mój Smak