kurczakiem i makaronem z zupek chińskich. Sałatka ładnie prezentuje się na stole i świetnie smakuje. Składniki 2 zupki chińskie 2 duże piersi z kurczaka pół kapusty pekinskiej 2 duże papryki czerwone 6 ogórków kiszonych przyprawa do gyrosa Sos czosnkowy: jogurt naturalny 3 łyżkami majonezu 5 ząbków czosnku Przygotowanie Zupki chińskie razem z przyprawami zalewamy przegotowaną wodą. Czekamy aż spęcznieje. Kurczaka
Wasze PrzepisyMłoda kapusta, zdrowa, pyszna i smakowita, warto ją jeść na surowo czy kiszoną a takę w zupach, pomaga w trawieniu i ma mnóstwo witamin. Tym razem poszatkowałam szybko kapustę, dodałam marchew i pzryprawy i powstała pyszna surówka. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Surówka z młodej kapusty z maślanką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSurówka z białą kapustą Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. Taka surówka to prawdziwa bomba witaminowa. Polecam! Składniki: 1/3 główki białej kapusty 1 marchew pół czerwonej papryki 5-6 rzodkiewek 1 -2 ogórki kiszone pół pęczka pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki miodu sól, pieprz *** Białą kapustę szatkujemy i przekładamy do miski *** *** Marchew obieramy
Blog z Apetytemnich surówkę z kapusty z majonezem . którą bardzo lubimy. Łatwa i szybka , a smakuje wyśmienicie. Polecam ! Składniki -podaję orientacyjnie wg potrzebnej ilości : pół główki kapusty świeżej, pomidor duży lub 2 średnie, 2 – 3 ogórki kiszone lub świeże ( ewentualnie w occie ) koperek lub szczypiorek, majonez Winiary ( ilość wg uznania ), sól, pieprz, szczypta cukru, Sposób przygotowania : Kapustę drobno poszatkować , włożyć
Pysznosci Babci Basipekińska. Taka surówka nadal króluje na stołach w wielu domach. My robimy ją właśnie tak. Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej Składniki: pół średniej główki kapusty pekińskiej, średnia papryka czerwona, mała marchewka, 2 ogórki kiszone lub konserwowe, pół małej cebuli, kilka pomidorków koktajlowych, kilka gałązek świeżego koperku, 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego, 3 łyżki oleju lub oliwy, sól, pieprz
Kulinarna PolskaAnny, składniki do jej potraw pochodzącą z okolicznych lasów, jezior, gospodarstw i pól. Fantastycznie z zawijakiem smakował zestaw surówek składający się z surowej marchewki, czerwonej kapusty (nazywanej w Wielkopolsce modrą), surowego kalafiora i kiszonych ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy . Potrawa ujęła mnie niezwykłą jakością, soczystością, rozpływała się
Szybko Tanio SmacznieAnny, składniki do jej potraw pochodzącą z okolicznych lasów, jezior, gospodarstw i pól. Fantastycznie z zawijakiem smakował zestaw surówek składający się z surowej marchewki, czerwonej kapusty (nazywanej w Wielkopolsce modrą), surowego kalafiora i kiszonych ogórków. W karcie zaintrygował mnie przepis (naprawdę cały przepis) na danie sezonu – gęsia pierś na śliwowicy . Potrawa ujęła mnie niezwykłą jakością, soczystością, rozpływała się
Szybko Tanio SmaczniePost Słodko-pikantna surówka z kapusty pekińskiej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeWitam Was! Uwielbiam kapustę! A Wy? Mogłabym ją jeść w każdej formie, na surowo, kiszoną, duszoną, gotowaną, w zupie. Z racji tego, iż mamy okres wiosenny, w warzywniakach pojawiły się zielone główki młodej kapusty. Jak tu z tego nie skorzystać? ;-) Postanowiłam przygotować kapustę zasmażaną z boczkiem, która jest idealnym dodatkiem do obiadu, chociaż można ją też spałaszować samą
Pora coś zjeśćpatelni. Smaż na dość mocnym ogniu po 5 minut z każdej strony. Pilnuj, żeby burgery nie przypaliły się. Burgery podawaj w bułkach z dodatkiem sałaty, ogórka kiszonego, drobno pociętej cebuli, pomidora i czerwonej kapusty. Smacznego! Artykuł Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpatelni. Smaż na dość mocnym ogniu po 5 minut z każdej strony. Pilnuj, żeby burgery nie przypaliły się. Burgery podawaj w bułkach z dodatkiem sałaty, ogórka kiszonego, drobno pociętej cebuli, pomidora i czerwonej kapusty. Smacznego! Artykuł Przepis dnia: Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzsłoiku. Kiszone warzywa to ,,żywe przetwory", które podczas fermentacji zmieniają smak i kolor. Na moim blogu znajdziecie przepis na ogórki małosolne , kiszoną brukselkę i kiszone ogórki i cukinie , prasowankę z białej kapusty . Dziś pora na odrobinę szaleństwa czyli mix warzywny. Do słoja wrzuciłam to co nawinęło mi się pod rękę i specjalnie dodałam buraki, bo chciałam aby warzywa
Codziennik KuchennyJako pierwszą proponuję Wam zieloną jesieną suróweczkę. Nie ma w niej skomplikowanych składników, świetnie komponuje się z każdym mięsem. Proporcja na dwie osoby: - mała kapusta pekińska - pęczek szczupiorku ( u mnie siedmiolatka ) - 2 ogórki kiszone sos: - 1 łyżka majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego - 2 łyżki soku z kiszoych ogórków ( lub jeżeli macie kupione ogórki na wagę - 1 łyżka soku
kawawszklancebiałej kapusty z papryką i ogórkiem Pyszna, soczysta i aromatyczna surówka z białej kapusty Danie Salad Kuchnia Polish Liczba porcji -1 Składniki 1/4 główki kapusty 1/2 szt. jabłka 1 szt. marchewki 2 szt. ogórek kiszony 1/2 szt. czerwonej papryki 4 gałązki koperku 1/2 szt. cebuli 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 szczypta
Mieszam w GarnkuInna wersja soljanki, rybna. Składniki pół kg sandacza 1 l bulionu warzywnego 200 g poszatkowanej białej kapusty 4 łyżki masła 1 duża cebula 1 łyżka kaparów 2 kiszone ogórki zielone oliwki sól pieprz olej Przygotowanie Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia. Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni
R'n'G Kitchen