Wiadomo kotlecik mielony, klasyka. Ziemniaki do tego, plus mizeria (albo kapusta kiszona), ewentualnie buraczki. Każdy jadł nie raz. My też lubimy, choć ścierają się opcje dodatków. Aaaa i kanapka z kotletem mielonym. Klasyka podróżnicza i piknikowa. Teraz taka kanapka to … Czytaj dalej
slodkokwasnaplKurczak faszerowany inaczej W niedzielę nie gotowaliśmy na cały tydzień za to zrobiliśmy duży, niedzielny obiad, na który składał się pieczony, faszerowany kurczak, pieczone frytki i klasyczna surówka w kiszonej kapusty. Zupełnie nieklasyczny był kurczak, faszerowany kaszą gryczaną, pistacjami, jarmużem, mielonym indykiem i drobiową wątróbką. Coś niesamowitego! Od dawna chcieliśmy go zrobić, gdyż na przepis Karola Okrasy natrafiliśmy już jakiś
Niedzielny kucharzwiększe ilości białka. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam również do skorzystania z przepisu na RUSKIE KOTLETY, w których również wykorzystujemy ziemniaki i łączymy z twarogiem
Zdrowie i pysznie na talerzuśrodku będzie surowy. Po usmażeniu osącz na ręczniku papierowym. Najlepiej smakuje z ziemniakami z koperkiem, sałatą ze śmietaną lub surówką z kiszonej kapusty. Idealne na piątek Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na kotlety rybne. Danie idealne na piątek ale zważywszy, że ryby powinno się jeść jak najczęściej
kuron.com.plPierogi ugotowane, polane zeszkloną cebulką - pycha . U mnie tradycyjnie nadzienie to grzyby z kiszoną kapustą ale tu oczywiście można wszystko zrobić wg własnego uznania. 2 szkl.mąki około 1 szkl. ciepłej wody 1 łyżka oleju lub rozpuszczonego masła szczypta soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, wsypać sól wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie
Moje domowe kucharzenielasagna jest pyszna ). Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut (ja używam funkcji termoobiegu). Podajemy na ciepło z buraczkami czerwonymi i/lub z kimchi lub kapustą kiszoną . Smacznego! Artykuł Wegańska lazania – lasagne z soczewicą pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plKolejna wersja placków ziemniaczanych na słono, dość wyrazistych w smaku. Po plackach z kapustą kiszoną i owsiano - ziemniaczanych przyszła kolej na chrzanowe :) Składniki : - około kilograma ziemniaków, - 3 łyżki chrzanu, - mała cebula, - jajko, - 3 łyżki mąki pszennej, - polędwica sopocka lub inna wędlina, - szczypior, - sól, - olej do smażenia. Wykonanie : Ziemniaki z cebulą zetrzeć na miałko, dodać chrzan, jajko, mąkę, pokrojoną w kostkę
Przepisy Mikołajaobsmażyła się z każdej strony, zmieniła kolor na jaśniejszy i lekko napuchła. Na sam koniec oprószyłam solą, pieprzem i majerankiem. Tym razem podałam z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną. Czasami serwuję z ziemniakami albo kaszą jęczmienną. Ogórek kiszony do wątróbki pasuje idealnie! Notatki: * 1 kg wątróbki, ale po oczyszczeniu zostaje ok. 80 dkg Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąsmaku. Gotuj 10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pulpety podawaj z sosem, ziemniakami z koperkiem i klasyczną surówką z kiszonej kapusty. Dzisiejszy przepis stworzony został z myślą o piątkowym szybkim obiedzie. Jest to najlepszy sprawdzony przepis na pulpety rybne. Bardzo aromatyczne, pachnące skórką cytrynową
kuron.com.plkilka razy się upewniałam czy aby dobrze rozumiem. Podane proporcje wystarczą na 3 osoby. Jeśli nie lubicie ryżu, to możecie wprowadzić elementy polskie i spożyć z surówką z kiszonej kapusty, ogórkiem lub z chlebem. Na zdjęciu widzicie samą wołowinę, bo nie zdążyłam ryżu ugotować, jak dobiegło mnie mlaskanie oznaczające, że jeszcze chwila i nie będzie co fotografować, chyba że postawię
ladykitchenczasochłonne (mięso dusi się przez 1,5 godziny), ale naprawdę warto, bo wychodzą pyszne. Takie żeberka można podawać z kasza lub z ziemniakami. Doskonale pasuje do nich surówka z kiszonej kapusty . Spróbujcie także innych moich przepisów na żeberka: Duszone żeberka Żeberka w miodowej marynacie 70 dag żeberek wieprzowych 2 łyżki mąki 3 łyżki masła klarowanego/smalcu do smażenia 3 duże cebule
Dieta bez mlekawindow.adsbygoogle || []).push({}); W tym czasie można ugotować sobie makaron i zaserwować go z sosem od żeberek jako pierwsze danie Żeberka z odrobiną sosu można podać z surówką np z kiszonej kapusty. SMACZNEGO
zielonacukinkamajerankiem i ewentualnie solą. Masę mieszamy i formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na smalcu. Najlepiej smakują polane sosem pomidorowym lub grzybowym z surówką z kiszonej kapusty. Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie zamieszczam wszystkie regionalne receptury
Trzeci talerzziemniaki, cebulę i plastry kiełbasy. Zalać równomiernie sosem. Na wierzch zetrzeć ser. Zapiekać w 190 o C około 40 minut, aż wierzch zapiekanki przyrumieni się. Podawać z surówką z kiszonej kapusty
Czerwień i błękitmiski. Dodajemy namoczoną, dobrze odciśniętą bułkę, sól, pieprz, jajko oraz koperek. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy z niej niewielkie kotleciki. Smażymy je na klarowanym maśle, podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Życie ze smakiem