Zapraszam po moje najpyszniejsze łazanki, czyli sprawdzony przepis na łazanki z kapustą kiszoną, kiełbasą i pieczarkami. To danie, które idealnie sprawdza się jesienią i na Święta. Są cudownie pyszne - polecam! - tradycyjny, stary przepis na łazanki - można je zrobić z pieczarkami lub grzybami leśnymi - w przepisie bardzo dużo porad i zamienników do składników
AniaGotuje.plKawałek selera korzeniowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Surówka 1 marchewka 1 jabłko (najlepsza szara lub złota reneta, albo antonówka) 200 g kiszonej kapusty 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni z termoobiegiem. Zrób frytki. Obierz wszystkie warzywa i umyj. Marchewki i pietruszki
Niedzielny kucharzokres bożonarodzeniowy. W domu uwielbiamy łazanki a te są naszymi ulubionymi, no może z grzybami są smaczniejsze niż z pieczarkami:) Składniki: * ok. 30 dkg makaronu łazanki * 30 dkg kiszonej kapusty * 20 dkg pieczarek * 1 cebula * olej rzepakowy * sól, pieprz Kapustę odcisnęłam i przelałam wodą. W domu nie przepadają za mocno kwaśną to tak zazwyczaj robię. Nie ma potrzeby płukać
Pieprzyć z Fantazjąsmak są bita śmietana, krem czekoladowy, wszelkiego rodzaju polewy np. czekoladowa, toffi. Jeśli wolisz naleśniki na słono, czyli w wersji wytrawnej to polecam dodać do nich szpinak z fetą, kapustę kiszoną, kurczaka bądź inne mięso, grzyby, parówki. Można dodać również inne warzywa, praktycznie jakie sobie wymarzysz. Jesz naleśniki? Jakie są twoje ulubione typy naleśników? Daj znać w komentarzach! (adsbygoogle
To Musisz Wiedziećtradycyjna. Chyba nie muszę dodawać, że zupełnie bezwęglowodanowa… Kotlety maczałam w jajku, a potem w pokruszonych skórkach świńskich . Smażyłam na maśle klarowanym aż do zrumienienia. Zjedliśmy je z kapustą kiszoną oraz gotowanym brokułem. Mmm – co za pyszny keto obiad ! Kotlety schabowe Klasyk w nowym wydaniu, czyli keto kotlety schabowe. Podbiły nasz stół i nasze kubki smakowe. Panierka
Modern Cave GirlPomysł na pyszny obiad,roladki z nietypowym farszem z kiszonej kapusty i boczku,do tego pieczone z pieczarkami i grzybkami leśnymi-polecam są pyszne i mięciutkie
Swojskie jedzonkoszukacie pomysłu na inną, bardziej chrupiącą panierkę polecam Wam sprawdzić ten przepis – ryba w kukurydzianej panierce Do ryby najczęściej podaję zestaw ulubionych surówek. U nas są nimi: kapusta kiszona , buraczki , i prosta surówka z kiszonych ogórków . Ale możecie oczywiście podać smażoną rybę z innymi dodatkami. A jeśli szukacie innych pomysłów na obiad zajrzyjcie do zakładki „Obiadu
Słodkie okruszkiodżywcza Liczy się także tzw. gęstość odżywcza produktów, czyli to, jak konstruktywnie organizm będzie umiał wykorzystać wartości odżywcze tego, co zjemy. Więcej pożytku przyniesie zjedzenie organizmowi przykładowo wątróbki z kapustą kiszoną niż tradycyjnego panierowanego schabowego (czyli cienkiego kotleta w grubej panierce) z ziemniakami i z sosem zaciąganym mąką. I tym należy się przede wszystkim kierować żywiąc się Paleo. Jakość produktów
Modern Cave Girlwiększe ilości białka. Choć też świetnie smakują same polane sosem np. pieczarkowym, bo taką wersję również przygotowałam (lecz na zdjęcie się już nie załapało). Podałam je z surówką z kapusty kiszonej i marchewki, gdzie przepis na nią znajdziecie TUTAJ . Wartość odżywcza całości: 725 kcal B 30 g W 16 g T 11 g Składniki: ▪ 600 g ziemniaków ▪ 4 łyżki
zdrowo i aktywniewykorzystaniem pak choi, które siałam w sierpniu, a we wrześniu okazują się gotowe do spożycia. Przy okazji publikacji bigosu wegańskiego , że nie przepadam za klasycznym połączeniem mięsa i kapusty kiszonej. Dlatego moje bigosy są inne. Dzisiejszy składa się głównie z chrupkiej pak choi i dyni, a dodatkiem białkowym jest tofu. Składniki : mała dynia odmiany Hokkaido (ok. 1,2 kg) duża
Weekendy w domu i ogrodzieTransylwania lub Siedmiogród to kraina historyczna w Rumunii i stamtąd pochodzi przepis na ten przysmak. Kapusta kiszona i mięso duszone w jednym garnku, wydawałoby się niemożliwe a jednak danie jest pyszne i pożywne. Ja podałam z kaszą gryczaną paloną i pasowała ona tutaj idealnie, polecam. Gulasz z Rumunii. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekurkowa z ziemniakami Zupa kurkowa. Zupa z kurek Zupa jesienna z kluseczkami Zupa z białych warzyw. Zupa krem z białych warzyw Kapuśniak na ogonach wieprzowych K apuśniak z młodej kapusty kiszonej Zupa krem z cukinii Żurek z klopsikami z białej kiełbasy Domowy żurek na zakwasie Krupnik na żeberkach (zupa z kaszy) Grzybowa z grzankami Zupa brokułowa z grzankami i chili
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBoczek wędzony 5,9 zł Warzywa i owoce Ziemniaki 1,8 kg 5,3 zł Papryka słodka 150 g 2,3 zł Sałata mix 5,9 zł Kapusta kiszona 4 zł Marchew 1,5 zł zł Jabłko 1 szt 0,5 zł Szczypior 1,9 zł Kolendra 4,9 zł Natka pietruszki 2 zł Pomidorki koktajlowe
Niedzielny kucharzryba jest wyczuwalna :) Podana w tej postaci wszystkim nam bardzo smakowała. Można użyć zarówno świeżych ryb lub - tak jak ja - mrożonych. Polecam do takich kotlecików ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty - a w sezonie letnim fasolkę szparagową :) Źródło: ( klik ) Składniki na około 10 kotletów: 500 g mrożonych filetów rybnych 1 jajko 1 kajzerka namoczona w mleku mały pęczek koperku sól
My simple kitchenłyżeczka kurkumy sos sojowy pieprz Zaczynamy od ziemniaków. My zawsze gotujemy ziemniaki osobno a to dlatego, że pasta curry jest dość kwaśna i utrudnia dogotowanie ziemniaków podobnie jak kapusta kiszona w kapuśniaku. Resztę składników gotujemy razem. Startujemy od prażenia pasty curry z łyżeczką kminu rzymskiego. Do rozgrzanego woka wrzucamy dwie duże łyżki pasty Tikka masala (my używamy Pataks
vegetanie