kiszenie kapusty - 4878 przepisów (strona:201/326)

WĘGIERSKI GULASZ WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 805

się sam a wołowina wychodzi miękka i soczysta. U moich rodziców serwowany był z dużymi plackami ziemniaczanymi a na LCHF zastępuję je różnego rodzaju plackami np z cukinii , kalafiora , kapusty kiszonej czy z keto kopytkami albo serwuję jako samodzielne danie z gotowanymi warzywami np. kalafiorem, brokułem, cukinią itp. Składniki na węgierski gulasz wołowy: 1 kg wołowiny na gulasz (pręga, karczek

Ola la LCHF
Kotlety warzywne z dynią 131

wymieszałam.  3. Nabierałam porcje masy, formowałam kotleciki i obtoczyłam w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. U mnie kotleciki były z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej i marchewki :-) Smacznego

kruche babeczki
Schab duszony w sosie węgierskim 1125

doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Przed podaniem potrawę możemy posypać posiekaną natką pietruszki *** *** Podajemy z kaszą lub duszonymi ziemniaczkami oraz kiszonym ogórkiem (u mnie małosolny) lub surówką z kiszonej kapusty *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Kmin rzymski – właściwości zdrowotne 157

Występuję w ziarenkach lub zmielonej formie. Jest aromatyczny i pikantny, posiada nieco gorzki smak. Używany najczęściej do mięs, zup, ryb i gulaszów. Sprawdza się w połączeniu z warzywami strączkowymi, kapustą kiszona oraz jako dodatek do ryżu i kasz. Niekiedy bywa tak, że jesteśmy nieświadomi tego, ile dobra może płynąć z dobrze wykorzystanych produktów, o których często nie mamy zielonego pojęcia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki wegetariańskie w sosie grzybowym 101

XVIII wieku w Sztokholmie. Na Półwyspie Bałkańskim i w Rumunii podobnymi potrawami są sarme (w Rumunii sarmale) czy też dolmades, chociaż tutaj używa się przede wszystkim liści winorośli lub kiszonej kapusty. Tak więc widzicie, każdy kraj ma swoje gołąbki. Każdy uważa, że to właśnie oni wymyślili i to ich danie narodowe. A jaka jest prawda? Prawda przede wszystkim jest taka

Marder&Marder Manufacture
Paluszki rybne dla dzieci 239

smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe! Paluszki rybne doskonale smakują zarówno z dodatkiem ziemniaków jak i ryżu. Można je podawać z gotowanymi brokułami lub surówką z kiszonej kapusty

Dieta bez mleka
Gulasz wołowy z marchewką i suszonymi grzybami 178

przygotowania aromatycznego wołowego gulaszu wraz z dodatkiem marchewki, cebuli i suszonych grzybów. Prosto i bardzo smacznie. Taki gulasz możecie podać z ziemniakami lub kaszą, np. gryczaną i kiszoną kapustą.  Składniki na 4-6 porcji: 1 kg miękkiej wołowiny 1 duża marchewka 2 średniej wielkości cebule 2 garście suszonych grzybów + 1 szklanka wrzącej wody 1 lampka czerwonego wina (półsłodkiego

Ugotować
Przepis na zdrowy sok z ciemnych winogron. 164

możemy dodawać do tradycyjnej czarnej herbaty, herbat owocowych oraz ziołowych. Możemy go także pić rozcieńczony przegotowaną letnią wodą. Można go też dodawać zamiast cukru do surówek z kiszonej kapusty i buraczków zasmażanych. Doskonale nadaję się także do barwienia domowych kisieli, możemy nim polać przygotowany na talerzykach budyń ( gdy budyń trochę wystygnie ).      S ok z ciemnych winogron zawiera

Przepisy i porady kulinarne
Pieczarki smażone do obiadu 213

wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego czy posiekanej piersi z kurczaka. Gotowe podaję z posiekaną natką

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki drobiowe z kaszą jaglaną 149

mięso z indyka połączone z równie delikatną kaszą a zarazem sprytny sposób by przemycić do potrawy kaszę.  By nieco zaostrzyć smak tego dania podałam je z surówką z kiszonej kapusty.   Przepis na surówkę znajdziecie tu klik   400 g mielonego mięsa z indyka 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (u mnie

Kolorowa kuchnia Elki
Filet z mintaja z prażoną cebulką 188

koniec posypać tartym, żółtym serem. Wstawić do piekarnika i piec tylko do momentu rozpuszczenia się sera. Podawać od razu po przyrządzeniu. Idealnie smakują podane z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Schabowy po królewsku – przepis na obiad 334

nawet dzień wcześniej, a w momencie podania tylko zapiec przez kilka minut w piekarniku. Schab można podać jako samodzielne danie, albo w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki np. z kapusty kiszonej. Zamiast schabu można wykorzystać również pierś z kurczaka, będzie równie smacznie. [embed]https://youtu.be/R7rMeLrgLzA[/embed] Składniki na schabowy po królewsku (5 porcji): około 600 g schabu bez kości

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z mięsem 124

Zapraszam po moje ulubione i zdecydowanie najlepsze naleśniki z mięsem gotowanym , warzywami i kapustą kiszoną. Wbrew pozorom zrobienie tych naleśników jest niezwykle proste. Są super i na obiad i na kolację! Bardzo lubię podpiec je lekko na patelni z odrobiną oleju. Ciasto naleśnikowe robi się wtedy przyjemnie chrupiące. Do tego jeszcze odrobina cebulki podsmażonej na rumiano i mamy bardzo

AniaGotuje.pl
Filet z dorsza i ziemniaki pieczone w folii 143

Danie, które robi się samo:). By przyspieszyć sprawę, przed pieczeniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny. 400g fileta z dowolnej ryby, u mnie dorsz czarny 600g ziemniaków  1 cytryna  6 łyżek posiekanego koperku  3 łyżki masła sól, pieprz 1. Ziemniaki

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania