Szakszuka z soczewicą 259zajrzyjcie koniecznie tutaj: Przepisy na śniadania z jajkiem. Zobaczcie też inne przepisy na szakszukę: Szakszuka z cukinią Zielona szakszuka Szakszuka z boczkiem i czerwoną cebulą Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend Przepis na szakszukę z soczewicą Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki łyżka masła 2 ząbki czosnku mała cebula 2 pomidory papryka mała puszka
Kuchnia Bazylii
„Buraczki po wiejsku” z patelni 173zetrzeć Polecam , buraczki po wiejsku doskonale sprawdzą się jako przystawka lub dodatek do dań mięsnych . Łatwe i bardzo , bardzo smaczne Składniki : 4 średniej wielkości buraczki kawałek wędzonki , najlepiej swojskiej ( kiełbasa , boczek itp ) 1 cebula 1 łyżka cukru 1 łyżeczka pieprzu sól do smaku 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka smalcu Buraczki pieczemy w foli w piekarniku bez obierania lub gotujemy
Ogrodnik w podróży
Pizza z kulkami i mozzarellą. 192bardzo smaczną. W każdej bułce rozpływa się ser. Jeżeli chcecie zaskoczyć rodzinę i gości to polecam poniższy przepis. Dodatki oczywiście mogą być dowolne. Zamiast szynki można dać salami lub kiełbasę. Jeżeli lubicie na ostro można dać pepperoni lub papryczkę chilli. Pomidory można zastapić suszonymi pomidorami. W ten sposób podałam Wam kilka nowych propozycji na poniższą pizzę. Za każdym razem inny
O kuchni z uczuciem
Kurczak słodko-ostry 160miód, ocet, sos, paprykę, przyprawiamy do smaku doprawiamy wędzoną papryką, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, tabasco, oregano i tymiankiem. Następnie wlewamy passatę, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy kurczaka z kiełbasą razem z tłuszczem ze smażenia, pomidory. Dusimy do miękkości mięsa. Następnie wrzucamy pokrojone oliwki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
R'n'G Kitchen
Jajko sadzone 253Jajko sadzone to szybka i bardzo pożywna propozycja na śniadanie. Jajko w swoim składzie ma dużo białka są budulcem mięśni ale również są źródłem minerałów i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia z chilli do słoików , przetwory 207podsmażoną pierś z kurczaka i powstanie sos do makaronu lub ryżu . Świetnie nada się także jako składnik warzywny do zapiekanek ziemniaczanych lub makaronowych . No i oczywiście po dodaniu smażonej kiełbasy będzie pikantne leczo lub wieprzowiny , wtedy zmieni się w gulasz . Nieskończoność możliwości sprawia ,że przygotowuję ją co roku , a do wiosny półka w spiżarce świeci pustką Polecam szczególnie jeśli macie
Ogrodnik w podróży
Zupa krem z kalafiora z serem pleśniowym 155doskonale podkreśli jej smak. Zupa krem z kalafiora z serem pleśniowym należy do moich ulubionych. Przygotowuję ją równie często, jak gulasz kolożwarski i żurek na szynce z nogą i kiełbasie chłopskiej Zupa krem z kalafiora z serem pleśniowym ma też tę zaletę, że można ją ugotować o dowolnej porze roku, równie smaczna jest ze świeżych, jak i mrożonych kalafiorów
Cztery Fajery
Zupa pizza 201jemy sporadycznie, teraz zaczynamy już sezon, bo szkoła, jesień i fajnie zjeść coś ciepłego. Zupa pizza posmakuje na pewno niejednemu, dobrze doprawiona, można dodać ulubione dodatki takie jak: kurczaka, kiełbasę, mięso mielone, paprykę, kukurydzę itd. to co lubimy na pizzy. U mnie zupa z mięsem mielonym wołowym, bo takie miałam w domu, do tego pieczarki i kukurydza. Pomidory w puszce
kruche babeczki
Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką 193pewnie jeszcze nie jedliście risotta z grochem – najwyższy czas spróbować. Ale to nie wszystko, podstawę panissy stanowi wieprzowy bulion, do ryżu dodaje się skórkę ze świni i lokalną, tłustą kiełbasę w stylu salami. Danie gotuje się długo, etapami i, jak napisał Giovannni Goria, autor kulinarnych książek: „wymaga anielskiej cierpliwości”. Trudno się dziwić namaszczeniu z jakim danie było szykowane, bo Maria
Niedzielny kucharz
Rolada z trzech rodzajów mięsa : indyka, kurczaka i wieprzowiny w pieczarkach 177Zakupu dokonałam zupełnie z innym zamiarem. Chciałam zrobić kiełbasę w szynkowarze. Coś mnie podkusiło i przygotowałam zupełnie inne danie. I to był strzał w dziesiątkę. Indyka nafaszerowałam kurczakiem a całość owinęłam szynką szwarcwaldzką. Dzięki temu mięso pozostało soczyste. Polecam. Składniki: Filet z indyka 700 g 4 udka z kurczaka 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 500 g pieczarek 1 cebula Olej
Smaki Ewy
Tarta z kremem czekoladowym 125Mamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą z kremem czekoladowym. Długo poszukiwałam przepisu, ponieważ była to moja pierwsza tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem
Pink Envelope
Wyścig na wydmach! 120najlepszych campingów, na jakim byłam. Rześkie powietrze budziło z samego rana, tak że nie chciało się jeszcze opuszczać namiotu. Wieczorem, zaś idealna pogoda na grzanie się przy ognisku z kiełbasą na kiju. Wystartowaliśmy na jezioro – samo w sobie nie robi wrażenia (no bo co […] Artykuł Wyścig na wydmach! pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelope
Papryka konserwowa 284Papryka konserwowa to coś, bez czego nie wyobrażam sobie kanapki z pasztetem i bułki z kiełbasą. Serio! Nauczył mnie tego mój tata, który był wielkim koneserem papryki konserwowej. Żeby w końcu wyszła papryka konserwowa idealna, uśmierciłam kilka kilogramów tego warzywa, zabiłam kilkanaście słoików, nauczyłam się nowych przekleństw i utwierdziłam się w przekonaniu, że sprawdzone sposoby babć, sąsiadek
ladykitchen
Wegetariański bigos z cukinii do słoików , przetwory 386zrobiłam go i w końcu spróbowałam , jestem zachwycona , zarówno smakiem jak i możliwością zastosowania tego dania . Sam bigos niewiele odbiega od tradycyjnego , jeśli dodamy do niego mięso lub podsmażoną kiełbasę , bezie jak tradycyjny . W słoikach jednak , najlepiej się przechowuje , bez dodatków mięsnych . W tym roku posadziłam ogromne ilości cukinii , cóż ani ja ani kury nie narzekamy , ale miło spróbować czegoś
Ogrodnik w podróży
Faszerowane patisony 254Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!