kiełbasa - 10142 przepisów (strona:479/677)

Mini pizze z patelni 120

pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 papryki (jedna czerwona, jedna żółta), 300 g pieczarek, duży pęczek natki pietruszki, 2 duże marchewki, 150 g sera żółtego duża cebula, 150 g kiełbasy 2 jajka, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Marchewkę obieramy i wraz z serem ścieramy na grubych oczkach na tartce. Natkę pietruszki drobno siekamy. Pozostałe warzywa i kiełbaskę kroimy w małą

Lena Gotuje
🧀 Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem 184

mieście! Spróbujecie przyrządzić je raz, a na pewno powrócicie do tego pysznego przepisu, wierzcie na słowo! Przygotowałam klasyczne zapiekanki z pieczarkami i serem, ale do niektórych dodałam plastry kiełbasy. Możecie w swoich przepisach użyć również szynki czy innych ulubionych składników, a wierzch posypać prażoną cebulką czy świeżym szczypiorkiem Smacznego! Zobacz też: Burgery wieprzowo-wołowe Frytki z piekarnika Przepis na zapiekanki

Kuchnia Bazylii
Aromatyczne leczo z papryką i cukinią 137

tłuszczu, przełożyć do garnka. Następnie pokrojoną cebulę i czosnek zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Zalać mięso wrzątkiem, by je przykryło i gotować do miękkości. W tym czasie kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do wywaru. Kiedy mięso już będzie prawie miękkie dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę, a po 5 minutach pokrojoną w kostkę

Czerwień i błękit
Leczo do słoików na zimę 652

zakrętki i cieszyć się nim cały rok. Choć krojenia było sporo to szybko się z nim uporałam, bo  #MyVictorinox  mi towarzyszył. Do słoików nie dodaję cebuli i kiełbasy, żeby słoiki spokojnie wytrzymały kilka miesięcy, a dopiero po otwarciu dodaję na świeżo składniki, które łatwo się psują. Porcję możecie modyfikować dowolnie od zasobności waszej spiżarni, z tego przepisu wychodzi

Apetyczna babeczka
Leczo z pomidorami, papryką i kiełbasą 169

Leczo to tradycyjne węgierskie danie, pełne smaków i zapachów lata. Soczyste dojrzałe pomidory, papryka, cebula i kiełbasa tworzą smaczną całość

Przepisy Kulinarne
Dzisiejsza kolacja - Patison z pomidorem i kiełbaską. 138

itam serdecznie !   D ziś na kolację zrobiłem sobie pyszne patisony z pomidorami i kiełbaską. Smakowały mi wybornie. Patisony, kiełbasę i jedną średnią cebulę pokroiłem w kostkę , dusiłem pod przykryciem z dodatkiem niedużej ilości wody i oleju do miękkości. Pod koniec dodałem pomidora, doprawiłem do smaku solą , pieprzem, majerankiem, zieloną natką pietruszki, oraz niewielką ilością mielonej kurkumy. Jeśli masz patisony

Przepisy i porady kulinarne
58 najlepszych przepisów z pomidorami 199

cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z pomidorem i cukinią w natce pietruszki Spaghetti ze świeżymi pomidorami i kiełbasą Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa pomidorowa

Moja smaczna kuchnia
Warzywna zalewajka 151

śmietany do gotowania  1 torebka barszczu białego  2 łyżki warzywka  2 łyżki majeranku  Wykonanie  Na wstępne do garnka zalanego wodą dodaję mięso bądź kiełbasę białą , warzywko oraz majeranek i gotujemy około 30 minut , następnie  obieramy nasze warzywa , czyli marchewkę , pietruszkę , cebulkę i ziemniaki , marchewkę , pietruszkę , ziemniaki , cebulkę , oraz parówki kroję w średnią kostkę

Mój Smak
Leczo 157

Składniki: 1/2 większej cukinii 4 papryki 1 duża cebula 2 laski kiełbasy 1 koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: W garnku rozgrzał 2 łyżki oleju. … Czytaj dalej Leczo

czarrna od kuchni
Leczo do słoików na zimę 1030

przez około 10 minut - potrzeba tyle czasu aby nie rozgotować na miazgę warzyw. Gotowe leczo wkładamy do słoików i pasteryzujemy przez 10 minut.  Po otwarciu wystarczy dodać usmażoną kiełbasę i gotowe :) ZAPRASZAM DO NOWEJ GRUPY DLA OSÓB KOCHAJĄCYCH GOTOWAĆ! https://www.facebook.com/groups/1916707251930962

W Moim Magicznym Domu
Tyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności 269

wielokrotna pasteryzacja żywności: na czym polega? Tyndalizacja to jedna z metod konserwowania żywności. Stosowana jest na przykład podczas przygotowywania przetworów na zimę. W ten sposób pasteryzuję także mięsa i kiełbasy w słoikach. Jest to też świetny sposób gdy zabieramy domowe obiadki wyjeżdżając w delegacje lub na wczasy. Mamy pewność, że wszystko zachowa swoją świeżość nawet po za lodówką. Tyndalizacja

W garach u Gosi
Pikantne skrzydełka z grilla 143

najlepsze na świecie. Z przepisami na pikantne skrzydełka z grilla jest tak, że wszystkie brzmią tak samo, niestety. Osobiście nie jestem fanką rzeczy grillowanych, toleruję tylko burgeraska i poczciwą kiełbasę z dużą ilością musztardy ostrej i podłego ketchupu. Tak mam i żadne krucjaty nawracające mnie na grillowaną karkówę tutaj nie pomogą. Za to uwielbiam grillować, przygotowywać, kroić, robić sałatki, wpadam

ladykitchen
Leczo z kabaczkiem, pieczarkami i papryką (wegetariańskie) 184

Leczo to idealne letnie danie, ponieważ jest przygotowane z sezonowych warzyw. Wiem, że dla niektórych z Was leczo nieodłącznie kojarzy się z wędzoną kiełbasą, ale zachęcam do przygotowania poniższego przepisu. Aby dodać lekkiego wędzonego smaku to leczo przyprawiłam słodką, wędzoną papryką. Składniki na porcje do 4-5 słoików 1l: 2 spore kabaczki (waga po obraniu i usunięciu miąższu około

Ugotować
Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem 172

mieście! Spróbujecie przyrządzić je raz, a na pewno powrócicie do tego pysznego przepisu, wierzcie na słowo! Przygotowałam klasyczne zapiekanki z pieczarkami i serem, ale do niektórych dodałam plastry kiełbasy. Możecie w swoich przepisach użyć również szynki czy innych ulubionych składników, a wierzch posypać prażoną cebulką czy świeżym szczypiorkiem Smacznego! Zobacz też: Burgery wieprzowo-wołowe Frytki z piekarnika Przepis na zapiekanki

Kuchnia Bazylii
Fasolka po bretońsku 105

popularne szczególnie w okresie kiedy temperatura za oknem nas nie rozpieszcza. Nic dziwnego, gdyż wzmaga się wtedy ochota na sycące dania jednogarnkowe. Fasolka po bretońsku 2 szklanki fasoli cebula kiełbasa koncentrat pomidorowy boczek wędzony przyprawy bulion Fasolę przebrać, opłukać i namoczyć najlepiej na całą noc w zimnej wodzie. Fasolkę ugotować do miękkości. Boczek, kiełbaskę i cebulę podsmażyć i dodać

Pieguskowa Kuchnia