Sylwester już jutro mam dziś więc dla Was wyjątkowy przepis na… bigos. „ortodoksi” są zdania, że Sylwester bez niego to zwykła impreza, a nie Sylwester. Jeden z najbardziej sugestywnych opisów tego dania możemy znaleźć w samym „Panu Tadeuszu” Adama Mickiewicza: „ (…) potrawą nie lada Jest bigos, bo się z jarzyn dobrych sztucz- nie składa Bierze się doń siekana, kwaszona kapusta, Która, wedle przysłowia, sama idzie w usta; Zamknięta w kotle, łonem wilgotnem okrywa Wyszukanego cząstki najlepsze mięsiwa; I praż...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...O mnie
Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.
Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.