kiełbasa - 10142 przepisów (strona:473/677)

Kapuśniak z pieczonej kapusty 132

marchewki i ziemniaki. Posypujemy świeżym koperkiem i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Kapuśniak z pieczonej kapusty gotowy! W wersji niewegetariańskiej do kapuśniaku z pieczonej kapusty mozna dodać podsmażoną kiełbasę. Artykuł Kapuśniak z pieczonej kapusty pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka pizza z tortellini 187

Wypróbujcie je koniecznie. Zobacz mój film z przygotowania sałatki Składniki – Sałatka pizza z tortellini Sałatka: 250g tortellini z serem – w mojej ocenie te są najlepsze 150 g kiełbasy peperoni 50-80 g tartego parmezanu – ten w mojej ocenie jest świetny 80 g czarnych oliwek pół papryki żółtej bądź zielonej 200 g pomidorków koktajlowych Sos do sałatki

Kuchennyviral.pl
Leczo wegańskie według dr. Ewy Dąbrowskiej 219

odczuwamy po nich głodu. Post wymaga samozaparcia - jak to dieta -, ale gdy widać efekty od razu ma się lepsze samopoczucie. Do tej pory na naszym stole królowało leczo z kiełbasą lub parówkami, nigdy nie jadłam lecza wegańskiego i muszę przyznać, że jego smak bardzo miło mnie zaskoczył. Zapraszam po przepis i na zdrowie 💗. Leczo według dr. Ewy Dąbrowskiej Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Grochówka na boczku wędzonym 276

boczkiem i ziemniakami. Grochówka smakuje jak wojskowa. Tę grochówkę szykuję z połówek gotowanego wcześniej grochu. Zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna. Obowiązkowo do grochówki dodaję też podwędzany boczek oraz kiełbasę. Według mnie grochówka na wędzonce smakuje najlepiej! Jeśli lubisz takie bogate zupy, które dobrze się je szczególnie zimą, to polecam Ci również mój przepis na węgierską zupę fasolową

AniaGotuje.pl
JARZYNOWA Z BURAKAMI ZABIELANA JOGURTEM 129

zziębnięci czy przemoczeni. Ugotowałam ją na indyczym skrzydle i zabieliłam jogurtem (lubię zabielane zupy), aby zmniejszyć kaloryczność, a ... nie tracić na smaku 😊 Lekko wędzonego posmaku dodaje zupie polska surowa kiełbasa, która po ugotowaniu zupy została pokrojone w plastry i trafiły na mężowski talerz 😉 Składniki: dowolny bulion (u mnie drobiowy ugotowany na skrzydle indyka) 2 polskie surowe kiełbaski 2 marchewki

Walijskie Pichcenie
Chłopski omlet, czyli proste jadło. 131

często z wykorzystaniem wszelakich resztek, są znakomitym przerywnikiem. Mało, ja powiem; są odpoczynkiem  od garnkowego szaleństwa. 😊 4 gotowane ziemniaki 3 jajka 3 łyżki mleka łyżka mąki kawałek tłustej kiełbasy sól i pieprz do smaku cebula Ziemniaki powinny być al dente, tak by dały się swobodnie kroić w dość grube plastry. Ja często wyciągam takie ziemniaki, gdy gotuję

Dieta moja pasja
FORSZMAK 164

paski i wyszło bardzo aromatyczne i przepyszne danie. U mnie w formie gulaszu, jako dodatek do kaszy. Inspiracją był ten przepis. Składniki: - 300-400g pieczonych, smażonych mięs, kiełbasy, itp. (u mnie 240g świeżej karkówki i 160g smażonej gęsiny) - 1-2 plastry wędzonego boczku - 1 cebula - 1 ząbek czosnku (nie trzeba) - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 400ml bulionu

Smaczne Zdrowe
Duszona cebula na kanapki 140

domu i wręcz ją pokochałam. To danie warto zrobić, kiedy w lodówce zalegają resztki wędlin z którejś z imprez. Do mojej wersji cebulki dodałam szynkę, jednak możecie użyć także kiełbasy czy schabu. Danie, mimo tego, że jest proste i “chłopskie”, według mnie smakuje znakomicie. Podane ze świeżym pieczywem… musicie je zrobić, a nie pożałujecie Jak wiecie, przeważnie

Kuchnia Bazylii
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 287

Pamiętacie przepis na włoską kiełbasę ? Te włoskie klopsy są równie aromatyczne. Miękkie i soczyste, nie wymagają wiele pracy – pieką się w piekarniku a nie smażą. Do zjedzenia na 101 sposobów. Spaghetti z klopsami, wino i filmowa randka gotowa! Tak jak i salsicca, tak i te klopsy to przejaw tęsknoty włoskich emigrantów za domem. Powstały najprawdopodobniej w 1920 roku w Nowym

Karo in the Kitchen
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie Królik w białym winie i czosnku Polędwiczki wieprzowe sous-vide Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Ciasta Ciasto pomarańczowo-czekoladowe Ciasto marchewkowe z białą

Kulinarne przygody Gatity
Koreczki 154

opakowanie z kulkami mozzarelli wykałaczki Wykonanie: Łatwiejszego nie może być. Przygotuj wykałaczki, nadziewaj na nie pokrojony w kostkę ser, oliwki, kulki mozzarelli i kawałki kabanosów. Kabanosy możesz zastąpić inną kiełbasą pokrojoną w talarki. Smacznego imprezowego .. i nie tylko

Zasmakuj Kuchni
Babeczki wytrawne 83

puszki 1/2 szkl mleka 1 jajko 1 łyżka oleju 1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Paprykę myjemy, wykrajamy pestki i kroimy ją w kosteczkę. Kiełbasę kroimy również w kosteczkę. Mozzarellę oraz kukurydzę odcedzamy z płynu. Do miseczki wkładamy puree z dyni, dodajemy mleko i jajko i mieszamy razem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, wędlinę, kukurydzę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Swojska pizza - ciasto do pizzy 116

ciasto będzie zbyt mokre, podsypywać jeszcze mąką, aż ciasto będzie 'odchodzić od rąk'. Uformować okrąg. Jako podkład do pizzy zawsze dajemy ketchup, na to ulubione składniki: papryka, pieczarki, kiełbasa, kukurydza (wszystko w zależności od tego co lubicie). Na samą górę potrzeć ser i wstawić do rozgrzanego pieca.  Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1.  Piersi z kurczaka inaczej

My World by Dagmara Rek
Śledź w curry – duńskie Smørrebrød ze śledziem 243

Smørrebrød to dosłownie ‘posmarowany chleb’ – to rodzaj otwartej kanapki na żytnim chlebie, podawanej do zjedzenia nożem i widelcem – z racji piętrzących się na kromce dodatków: zimnych i ciepłych mięs, kiełbas, wędlin, pasztetów, ryb, krewetek, jajek, serów, świeżej i marynowanej cebuli, przeróżnych warzyw, feerii sosów majonezowych, chrzanowych, reliszy i garniszy. Podawane na śniadanie, na lunch, na obiad i na kolację

Karo in the Kitchen
BIGOS MYŚLIWSKI 183

marchewki 1 przecier pomidorowy 3 duże ząbki czosnku 10 dag.suszonych grzybków 3 suszone śliwki pieprz Sól ziarna jałowca liść laurowy ziele angielskie suszony majeranek ************************************  Wędzony boczek i kiełbasę pokroić w dużą kostkę , wysmażyć na suchej patelni ,dodać drobno posiekaną cebulę .Mięso opłukać , osuszyć ,pokroić kostkę , usmażyć na tłuszczu wytopionym z boczku.Dodać do niego pokrojony w plasterki czosnek.Białą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki