kiełbasa - 10142 przepisów (strona:469/677)

Przepisy na jajka i sałatki wielkanocne 18561

Przepisy na jajka i sałatki wielkanocne Na świątecznych stołach poza żurkiem i białą kiełbasą zazwyczaj królują jajka oraz sałatki. Poniżej prezentuje kilka moich propozycji na pyszne jajka faszerowane i sałatki wielkanocne. Aby wejść w przepis należy kliknąć w napis PRZEPIS TUTAJ lub w zdjęcie potrawy. Zapraszam!     *** Kolorowe jajeczka faszerowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka smażone w skorupkach PRZEPIS TUTAJ *** *** Wielkanocne

Blog z Apetytem
Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem 102

Kolejna porcja klasyki na naszym blogu. Tym razem polska jajecznica na kiełbasie z dodatkiem świeżego szczypiorku. Wymarzone śniadanie. Proste, szybkie i chyba... dobrze znane każdemu

Milion Smaków
Placki ziemniaczane z nadzieniem 150

połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki ziemniaczane mogą być gotowane z różnymi nadzieniami - z kapustą, grzybami, kiełbasą, z bukietem warzyw. Bardzo szerokie pole do eksperymentowania z nadzieniem. To przepis na placki ziemniaczane ze smażonym mięsem i szpinakiem

w mojej kuchni
Tarta na ziemniaczanym spodzie z chipsami z jarmużu 106

wsparcia psychologicznego, ale lepiej opanować nerwy i zrobić pyszną tartę z niczego. Tarta kusząco pachnie pieczonymi ziemniakami, wędzonką i aromatem przypraw. Zamiast wędzonego boczku, jak w przepisie, możecie dodać kiełbasę lub szynkę (cokolwiek macie w lodówce), a zamiast pora – cebulę i generalnie każde miękkie warzywo, które macie w lodówce, np. paprykę, szpinak, rzodkiewkę. Tartę można zjeść na zimno, prosto

Niedzielny kucharz
Tarta z łososiem według Michela Moran 198

półmisku. Smak nadzienia dziewczyny wzbogaciły ogórkiem konserwowym – uwierzcie, doskonałe połączenie. Jola z bloga Przepisy Joli wraz z Margit z Gazety Wyborczej, ulepiły niecodzienne pierogi. Dziewczyny nadziały je białą kiełbasą, doprawioną podsmażoną cebulką oraz majerankiem – to było przepyszne! Szczególnie podane z sosem chrzanowym. Jeżeli nigdy nie próbowaliście pierogów z takim nadzieniem, zdecydowanie polecam, zaskoczycie bliskich, nie tylko od święta

Kuchnia Bazylii
QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM 227

tortilli nakłada się łatwo topiący ser, następnie składa się tortillę na pół i ogrzewa, by ser się stopił. Często dodaje się do niej także różne składniki, jak np. ziemniaki, kiełbasę chorizo czy paprykę jalapeno. Tak naprawdę możemy tworzyć różne wersje quesadilli, dodając składniki na które mamy ochotę, a tortillę kukurydzianą możemy zamienić na pszenną 😉 Moja quesadilla jest z wołowym mięsem

Kuchnia MagdaLeny
Wielkanocne warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 120

zostali podzieleni na 4 grupy, każda miała za zadanie przygotować danie wg przepisu szefa kuchni Sokołów. Na przystawkę został wybrany schab Naturrino z sosem tatarskim z tuńczykiem. Tradycyjna biała kiełbasa została podana w nieco bardziej nowoczesny sposób: duszona z cebulą, białym serem i zapieczona z cieście francuskim. Daniem głównym była rolada wołowa duszona w sosie, podana z pieczonymi warzywami oraz

Obiad gotowy
Cytrynówka / Limoncello 444

Ciasta, ciasteczka, mięso kiełbasa, a ja oprócz tamtych smakołyków na te święta nastawiłam dwie pyszne nalewki. Wczoraj zlane, czekają na przegryzienie się smaków ;) Na pierwszy rzut prezentuje nalewkę cytrynową. Rewelka! Jak się pośpieszycie to jeszcze spróbujecie nalewki w te święta.  Co prawda troszę krócej postoi ale będzie ;) Oryginalny przepis pochodzi z bloga Igraszki losu, Małgorzata dała w nim większą

Życie zaczyna się w kuchni
Zakwas na barszcz biały 485

może po prostu wyjadacie wszystko ze święconego koszyczka? W domu rodzinnym, tradycją było śniadanie przy jednym stole. Nie jakoś uroczyście, ale razem. Nie było żurków, barszczów i białej kiełbasy, ale był koszyczek ze święconką na środku i każdy musiał spróbować wszystkiego, począwszy od jajka, a na tartym chrzanie skończywszy. Dodatkowym akcentem była kawa zbożowa. W sumie to od niej

Kuchnia w czekoladzie
TEST PATELNI WOLL SZAFIR 160

Tosty z  chałki   idealnie   się   zrumieniły , a nie jak to często bywa  spaliły  na maśle 😏  Również przygotowanie Frittaty z Ziemniakami i Białą Kiełbasą poszło wyjątkowo sprawnie - całość, po  uprzednim podsmażeniu, bez problemu zapiekłam na patelni w piekarniku - wnętrze frittaty było doskonale upieczone, a ser na wierzchu świetnie się zrumienił. Wszystkie trzy przepisy

Słodko-Słony Świat Ilony
Domowa szynka na kanapki 301

czasie wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, zdejmujemy sznurek i oprószamy mięso paprykami oraz ziołami *** *** Szynkę przechowujemy w lodówce, przed podaniem kroimy mięso na cienkie plasterki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: DOMOWA KIEŁBASA SŁOIKOWA PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ RZYMSKA PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY

Blog z Apetytem
Wielkanoc - warsztaty w Akademii Smaku Sokolow 158

Termomixem... nakładanie sosu tatarskiego w koperty ze schabu Chef dogląda i pilnuje...   Silna ekipa warsztatowa :) Powstały takie oto smakołyki: schab pieczony Naturrino, nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim, z duszoną cebulą i białym serem necówka (polędwiczka wieprzowa owinięta farszem mięsnym) pieczoną w boczku surowo wędzonym roladę z mięsa wołowego, duszoną w sosie pieczeniowym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta ziemniaczana z chipsami z jarmużu 118

wsparcia psychologicznego, ale lepiej opanować nerwy i zrobić pyszną tartę z niczego. Tarta pysznie pachnie pieczonymi ziemniakami, wędzonką i aromatem przypraw. Zamiast wędzonego boczku, jak w przepisie, możecie dodać kiełbasę lub szynkę (cokolwiek macie w lodówce), a zamiast pora – cebulę i generalnie każde miękkie warzywo, które macie w lodówce, np. paprykę, szpinak, rzodkiewkę. Tartę można zjeść na zimno, prosto

Niedzielny kucharz
Chleb pszenno-żytni z czosnkiem i rozmarynem 167

chleb zrobiłam z myślą o wieczornych gościach – pasował do naszej nasiadówki przed kominkiem – z dobrym winem w jednej dłoni i z kiełbasą pieczoną na kiju w drugiej. Ale sam w sobie jest tak dobry, że znika z samą oliwą lub masłem. Nie wymaga długiego wyrabiania – składniki wystarczy bardzo dobrze ze sobą wymieszać. Warto za to elegancko uformować i naciąć przed

Karo in the Kitchen