kiełbasa - 10546 przepisów (strona:417/704)

Fasolka z mięsem mielonym. Świetne danie jednogarnkowe. PRZEPIS 429

Jeśli lubisz fasolkę po bretońsku, ta również na pewno będzie ci smakować. Zamiast kiełbasy czy boczku znajdziesz w niej podsmażone mięso mielone. Świetne danie jednogarnkowe. Przepis na fasolkę z mięsem mielonym Składniki: 500 gramów suszonej białej fasoli, 500 gramów mięsa mielonego – wieprzowe lub z indyka, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 mała papryka czerwona, łyżka papryki w proszku

Kulinarna Polska
Bigos myśliwski z dziczyzną 58

ząbków czosnku; 5 kulek ziela angielskiego; kilka jagód jałowca; SKŁADNIKI NA BIGOS 2 kilogramy dobrej kapusty kiszonej; 700 gramów golonki z dzika; 400 gramów karkówki z sarny; 300 gramów kiełbasy... Artykuł Bigos myśliwski z dziczyzną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Zupa z batatów z chorizo i kolendrą 53

ZUPA Z BATATÓW SKŁADNIKI pół litra domowego bulionu warzywnego; 500 gramów batatów; 150 gramów miękkiej kiełbasy chorizo; cebula; marchewka; 2 łodygi selera naciowego; przyprawa curry; ostra papryczka chilli; świeża kolendra; limonka; 1-2 ząbki czosnku; sól, pieprz; przepis na zupę z batatów z chorizo i kolendrą Artykuł Zupa z batatów z chorizo i kolendrą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Jak dobrać przekąski do gatunku wina? Najlepsze propozycje 58

się z daniami mięsnymi i dziczyzną. Przekłada się to również na przekąski, które umiejętnie dobrane podbiją smak i aromat wina. Z wytrawnym czerwonym winem doskonale komponują się m.in. wyraziste kiełbasy takie jak włoskie salami, czy też hiszpańskie chorizo i fuet. Poza nimi warto postawić na wędliny, oliwki, orzechy włoskie, klasyczne bagietki, czy też winogrona. Dobrym wyborem będą także szlachetne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Prosta zupa na poniedziałek 68

ZUPA NA PONIEDZIAŁEK SKŁADNIKI 700 ml domowego bulionu drobiowego 2 grube kiełbasy parówkowe lub śląska spora cebula 1 batat grzyby Shimeji marchewka 2 łodygi selera naciowego 50 gramów czarnej soczewicy garść nóżek od pieczarek (opcja) 200 gramów liści szpinaku sól, pieprz przepis na zupę na poniedziałek Artykuł Prosta zupa na poniedziałek pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą i mięsem 55

GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY SKŁADNIKI 1 biała kapusta z dużymi liśćmi zewnętrznymi; 1 surowa, węgierska kiełbasa paprykowana o wadze 250 gramów (lub np. chorizo); 250 gramów karczku wieprzowego; 150 gramów kaszy pęczak; 500 gramów dobrej kapusty kiszonej; 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki; 3-4 łyżeczki kminku; 3 liście laurowe; 5 ziaren ziela angielskiego; sól, pieprz; przepis... Artykuł Gołąbki z młodej

Kuchnia Tomka
Paprykarz z jesiotra na węgierską nutę 58

PAPRYKARZ Z JESIOTRA SKŁADNIKI 400 gramów fileta z jesiotra; 250 gramów boczniaków; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej lub chorizo; mielona, słodka papryka; 2 nieduże zielone papryki; dwie nieduże białe papryki; dwa większe pomidory; 1 duża cebula; 1 plaster wędzonej słoniny (najlepiej z mangalicy); smalec wieprzowy (najlepiej z mangalicy); gęsta, kwaśna śmietana; natka pietruszki; sól, pieprz;... Artykuł Paprykarz z jesiotra

Kuchnia Tomka
Top 12 najlepszych przepisów 2022 roku! 159

pewnością Wam zasmakuje.   7. Cukinia po węgiersku Przepis tutaj (KLIK) Szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe, które obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci podsmażanej wędzonej kiełbasy i boczku. Potrawę podajemy ze świeżym pieczywem. Danie palce lizać!   8. Naleśniki po chłopsku Przepis tutaj (KLIK) Uwielbiam takie dania i pewnie zauważyliście, że często je robię. Chrupiące, rumiane naleśniczki

Blog z Apetytem
Parzybroda zupa z białej kapusty 76

nieduże marchewki; 1 pietruszka; kawałek selera; cebula; 2 łyżki kminku w ziarenkach; 2 liście laurowe; kilka ziarenek ziela angielskiego; nieduża laska świeżego chrzanu (opcja); pieprz w ziarenkach; mały kawałek kiełbasy zwyczajnej (opcja); smalec wieprzowy; sól;... Artykuł Parzybroda zupa z białej kapusty pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Gołąbki węgierskie na kapuście kiszonej 58

kilogram dobrej jakościowo kapusty kiszonej (Charsznica rządzi); 700 gramów łopatki wieprzowej; około 200 gramów pęczaku; 150 – 200 gramów wędzonej słoniny (najlepiej z mangalicy); 200 gramów mocno paprykowanej, niezbyt twardej kiełbasy węgierskiej; 2 duże cebule; sporo czarnego pieprzu; sól; 3 łyżeczki słodkiej,... Artykuł Gołąbki węgierskie na kapuście kiszonej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Przekąski na sylwestra 57

można ją zrobić praktycznie z dowolnych składników. W moich przepisach zrobimy je w wersji wegetariańskiej z łososiem i ogórkiem zielonym, ale będzie też coś dla wielbicieli mięsa. Koreczki z kiełbasą, albo bardzo proste koreczki z serem camembert. Zobacz pomysły na koreczki >>> Paluszki chlebowe, czyli włoskie grissini Grissini, czyli włoskie paluszki chlebowe. Doskonała wytrawna przekąska czy jako przystawka przed głównym daniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffiny z fetą i szpinakiem 60

jakoś mnie nie powaliły. I to na pewno była kwestia składników, po prostu. Postanowiłam więc zrobić muffiny z klasycznym połączeniem, czyli z fetą i szpinakiem. Bez boczków, kiełbas i innych papryk (z całym szacunkiem). Przejrzałam sporo przepisów w internecie i w sumie tylko jeden w 100% przykuł moją uwagę, ten ze strony Lidla. I ten lidlowski miał w swoim składzie

Kardamonovy
Fasolówka całkiem inaczej robiona 57

FASOLÓWKA SKŁADNIKI 250 gramów drobnej białej fasolki; 800 ml wywaru z wędzonki; 500 gramów łopatki wieprzowej; 1-2 laski kiełbasy śląskiej; kilka ziemniaków; 1 duża cebula; 2 pomidory; suszone oregano; oliwa z oliwek; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis na fasolówk inaczej zrobioną Artykuł Fasolówka całkiem inaczej robiona pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pincho przekąska hiszpańska jak tapas 61

PINCHO PRZEKĄSKA HISZPAŃSKA SKŁADNIKI weka z Twojej lokalnej piekarni (bułka wrocławska, bagietka); jajka przepiórcze; 1 zielona papryka; szczypiorek; ocet balsamiczny; krem balsamiczny; sobrassada (majorkańska kiełbasa paprykowana); 4-5 dużych cebul; sól, pieprz; przepis na poncho przekąska hiszpańska Artykuł Pincho przekąska hiszpańska jak tapas pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny 55

PAELLA VALENCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram mięsa (kurczak i królik – samo mięso i kawałki z kośćmi); 150 gramów drobnej, białej fasolki; 100 gramów kiełbasy chorizo; łącznie 300 gramów czerwonej i żółtej papryki oraz groszku; 150 gramów zielonej fasolki szparagowej; 2 litry domowego bulionu drobiowego; 1 duża cebula; 2 duże pomidory; 3 ząbki czosnku; szczypta szafranu;... Artykuł PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny pochodzi

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania