Domowa ćwikła Ćwikła pojawia się na naszym stole w sumie tylko raz do roku, czyli na Wielkanoc. I chyba czas to zmienić, bo połączenie buraków z chrzanem jest pyszne i bardzo zdrowe. Idealnie pasuje do wszystkich pieczonych mięs, do wędlin, jajek na twardo i również do białej wielkanocnej kiełbasy. Do domowej ćwikły możesz użyć gotowanych buraków, kupionych w sklepie, to takie ułatwienie dla zapracowanych. Możesz również dodać buraki upieczone w piekarniku, np. według tego przepisu → pieczone kolorowe buraki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...