kiełbasa - 10142 przepisów (strona:425/677)

Bigos 57

następną godzinę do półtorej dodając liście laurowe i ziele angielskie. Między czasie smażę pokrojoną w kostkę karkówkę (około 1,5 kg) do miękkości dodaję do kapusty wraz z pokrojoną kiełbasą, suszonymi grzybami ( wcześniej podgotowane około pół godziny) oraz ja również smażę pieczarki i również wrzucam wszystko razem. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy usmażony na smalcu i tak jeszcze smażę

Wasze Przepisy
14 pomysłów na przekąski na świąteczny stół 107

Mini przekąski na krakersach przepis na: Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki 12. Koreczki z ogórka i z wędzonym łososiem przepis na: Zdrowy Styl Joanny 13. Roladki z sera i kiełbasy nadziewane pastą jajeczną przepis na: Ja Jem 14. Ogórki z twarożkiem przepis na: Moje Małe Kulinaria (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł 14 pomysłów na przekąski na świąteczny stół pochodzi z serwisu

BabskiePorady.pl - Przepisy
Domowe pierożki z pieczarkami 70

minut od wypłynięcia. Podajemy z barszczem czerwonym lub kapustą. Pierożki możemy również zamrozić. Zapraszamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na pierogi. Min. Pierogi chłopskie z serem i kiełbasą , pierogi pieczone w kruchym cieście , oraz pyszne pierogi z białym serem na słodko . Polecamy też mega szybkie pierożki dla zapracowanych. Smacznego! Artykuł Domowe pierożki z pieczarkami pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Zapiekanka serowa „wystarczy wymieszać” 74

wykorzystać! Zapiekanka serowa „wystarczy wymieszać” Składniki: jajka: 4 szt. mleko: 0,5 szklanki papryka: 1 szt. cebula: 1 szt. ser feta: 150 g żółty ser: 150 g kiełbasa lub wędlina: 100 – 150 g posiekana natka pietruszki: 2 łyżki proszek do pieczenia: 1 płaska łyżeczka sól: 1 płaska łyżeczka czarny pieprz: 0,5 łyżeczki majeranek: 1 łyżka mąka

Kuchnia Na Wypasie
Zupa z czerwonej soczewicy 110

Zatem dziś mam dla Was taką treściwą zupę, czyli zupę z czerwonej soczewicy. To skromna wersja tej zupy, powiedziałabym, że taka trochę postna ;) Nie ma w niej boczku, kiełbasy czy smażonej cebuli. Zupa jest gęsta i sycąca i uwaga! ma rekomendację mojego Niejadka, który zjadł całą porcję bez gadania, jęczenia, wydłubywania czegoś i zastanawiania się co za ziarenka w niej

Na kulinarnym poligonie
Menu na tydzień: pęczak i soczewica górą! 75

kaszy. Zobacz przepis Gęsta zupa z soczewicy z jarmużem Zupa idealna na jesienne chłody: sycąca, gęsta, pożywna i zdrowa. Możesz ją zrobić w wersji wegetariańskiej lub dodać trochę chorizo, kiełbasy, albo boczku. Danie proste i szybkie. U nas było wyjątkowo szybko, ponieważ mieliśmy już gotowy wsad w postaci soczewicy ugotowanej przy okazji obiadu w środę. Zobacz przepis Polecamy inne nasze

Niedzielny kucharz
Niemieckie kluski czyli Schupfnudel 82

względu na kształt – makaronem lub palcami, niemieckie kluski, czyli Schupfnudel. To bardzo proste w wykonaniu kluski ziemniaczane , które można podawać na wiele sposobów. Doskonale smakują z kiełbasą lub boczkiem. Ale świetnie też w połączeniu z podsmażoną kiszoną kapustą. Podawane są również na słodko np. z makiem i cukrem oraz owocowym kompotem. Bez wątpienia są to bardzo uniwersalne kluski , które

Kuchnia Na Wypasie
Choripan 98

pisarz, który podobno jest wielki, ale nigdy nie dostał Nobla, natomiast ja osobiście się nim nie zachwycam, ale kwestia gustu. Kluczem do tego dania jest sos chimichurri, z pietruszki. Kiełbasa to już może być byle jaka. Drugi sos, nie jest taki ważny, dlatego zrobiłem go w kryzysowym stylu, z zamienników :) Składniki: - długa bułka - jakieś parówki - natka pietruszki - oregano - olej - ocet

Kryzysowa Książka Kucharska
Zapiekane skórki z ziemniaków 80

Dodaj szynkę i chorizo. Przyłóż do skorupek. Krok 3 Wstaw do piekarnika na kilka minut aż ser się roztopi. Wyjmij. Podawaj na ciepło. Smacznego! Składniki: Skorupki Kawałek chorizo, suszonej kiełbasy lub szynki Ser pleśniowy Pietruszka Artykuł Zapiekane skórki z ziemniaków pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 101

idealnym na chłody. My zrobiliśmy zupę na bazie chorizo, dzięki czemu była ona dość ostra i jeszcze bardziej rozgrzewająca. Zamiast chorizo możesz użyć każdej zupy. Składniki: Kawałek chorizo lub kiełbasy 10-15 cm 1 marchewka 2 ziemniaki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 puszki białej fasoli 2×400 ml) 1 puszka krojonych pomidorów (400 ml) 1/2 szklanki wina

Niedzielny kucharz
Szynka z indyka z majerankiem 56

łatwy do przygotowania przepis na idealną domową wędlinę. Często robię taką wędlinę w domu, głównie przy użyciu szynkowara. To bardzo praktyczny sprzęt służący do produkcji domowych szynek czy kiełbas. Zdecydowanie ułatwia ich przygotowanie, ja korzystam z  niego już od lat. Tym razem miałam okazję użyć modelu z płaszczem wodnym i zakochałam się w nim od tak zwanego pierwszego wejrzenia

Kulinarne przygody Gatity
W jaki sposób ugotować mistrzowski bigos? 72

też 50-70 g suszonych, pokruszonych grzybów. Następnie przesmażmy około 500 g pokrojonej w kostkę karkówki lub łopatki, około 300 g boczku wędzonego oraz około 500 g niezbyt chudej kiełbasy, na przykład śląskiej lub podwawelskiej. Dodajmy do kapusty razem z tłuszczem, na którym smażyliśmy. Możemy dolać szklankę czerwonego wina. Dalej gotujmy na małym płomieniu. Następnie do gotującego się bigosu dodajmy

ProstePesto.pl
Domowa szynka drobiowa z szynkowaru 88

aromaty i środki wiążące wodę z mięsa. W domowych wędlinach mamy tylko podstawowe przyprawy. A czy domowe wędliny wymagają dużo pracy? Na stronach ProstePesto publikowaliśmy wielokrotnie przepisy na wędzone kiełbasy, szynki i inne wędzone mięsa. Takie przepisy wymagają dużego nakładu czasu, pracy i dostępu do domowych wędzarni. Postanowiliśmy jednak opublikować także serię przepisów bez wędzenia, z krótkim czasem przygotowania

ProstePesto.pl
Risotto suszone grzyby i wątróbka – będzie obiad! 63

ryż zachowuje wyraźny kształt. Dobre risotto to nierozgotowane risotto. Risotto świetnie pasuje z rybą . Klasyczne risotto to risotto z kurkami i kurczakiem . Dla smakoszy salsiccia polecam risotto z kiełbasą . Risotto z grzybami 4 porcje Składniki: 10 g suszonych grzybów 700 ml gorącej wody 1 łyżeczka ekologicznego bulionu w proszku 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 2 szalotki, drobno pokrojone

codojedzenia