Składniki: ok. 1 kg ziemniaków 1 laska kiełbasy 300 g brukselki 200 g sera żółtego 2 cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Ziemniaki ugotować lub wykorzystać te z … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana z brukselką
czarrna od kuchniowocami około 7 l bigosu Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1,5 kg białej kapusty 350 g karkówki 400 g wołowiny rosołowej 350 g wędzonego boczku, parzonego 400 g kiełbasy, u mnie podwawelska 3 duże cebule 2 czosnki solo 30 g suszonych grzybów 50 g suszonej żurawiny 15 suszonych moreli 50 g suszonych śliwek 100 ml wina marsala
codojedzenianastępną godzinę do półtorej dodając liście laurowe i ziele angielskie. Między czasie smażę pokrojoną w kostkę karkówkę (około 1,5 kg) do miękkości dodaję do kapusty wraz z pokrojoną kiełbasą, suszonymi grzybami ( wcześniej podgotowane około pół godziny) oraz ja również smażę pieczarki i również wrzucam wszystko razem. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy usmażony na smalcu i tak jeszcze smażę
Wasze PrzepisyMini przekąski na krakersach przepis na: Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki 12. Koreczki z ogórka i z wędzonym łososiem przepis na: Zdrowy Styl Joanny 13. Roladki z sera i kiełbasy nadziewane pastą jajeczną przepis na: Ja Jem 14. Ogórki z twarożkiem przepis na: Moje Małe Kulinaria (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł 14 pomysłów na przekąski na świąteczny stół pochodzi z serwisu
BabskiePorady.pl - Przepisyminut od wypłynięcia. Podajemy z barszczem czerwonym lub kapustą. Pierożki możemy również zamrozić. Zapraszamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na pierogi. Min. Pierogi chłopskie z serem i kiełbasą , pierogi pieczone w kruchym cieście , oraz pyszne pierogi z białym serem na słodko . Polecamy też mega szybkie pierożki dla zapracowanych. Smacznego! Artykuł Domowe pierożki z pieczarkami pochodzi z serwisu Kuchnia
Kuchnia Na Wypasiewykorzystać! Zapiekanka serowa „wystarczy wymieszać” Składniki: jajka: 4 szt. mleko: 0,5 szklanki papryka: 1 szt. cebula: 1 szt. ser feta: 150 g żółty ser: 150 g kiełbasa lub wędlina: 100 – 150 g posiekana natka pietruszki: 2 łyżki proszek do pieczenia: 1 płaska łyżeczka sól: 1 płaska łyżeczka czarny pieprz: 0,5 łyżeczki majeranek: 1 łyżka mąka
Kuchnia Na WypasieZatem dziś mam dla Was taką treściwą zupę, czyli zupę z czerwonej soczewicy. To skromna wersja tej zupy, powiedziałabym, że taka trochę postna ;) Nie ma w niej boczku, kiełbasy czy smażonej cebuli. Zupa jest gęsta i sycąca i uwaga! ma rekomendację mojego Niejadka, który zjadł całą porcję bez gadania, jęczenia, wydłubywania czegoś i zastanawiania się co za ziarenka w niej
Na kulinarnym poligoniekaszy. Zobacz przepis Gęsta zupa z soczewicy z jarmużem Zupa idealna na jesienne chłody: sycąca, gęsta, pożywna i zdrowa. Możesz ją zrobić w wersji wegetariańskiej lub dodać trochę chorizo, kiełbasy, albo boczku. Danie proste i szybkie. U nas było wyjątkowo szybko, ponieważ mieliśmy już gotowy wsad w postaci soczewicy ugotowanej przy okazji obiadu w środę. Zobacz przepis Polecamy inne nasze
Niedzielny kucharzwzględu na kształt – makaronem lub palcami, niemieckie kluski, czyli Schupfnudel. To bardzo proste w wykonaniu kluski ziemniaczane , które można podawać na wiele sposobów. Doskonale smakują z kiełbasą lub boczkiem. Ale świetnie też w połączeniu z podsmażoną kiszoną kapustą. Podawane są również na słodko np. z makiem i cukrem oraz owocowym kompotem. Bez wątpienia są to bardzo uniwersalne kluski , które
Kuchnia Na Wypasiepisarz, który podobno jest wielki, ale nigdy nie dostał Nobla, natomiast ja osobiście się nim nie zachwycam, ale kwestia gustu. Kluczem do tego dania jest sos chimichurri, z pietruszki. Kiełbasa to już może być byle jaka. Drugi sos, nie jest taki ważny, dlatego zrobiłem go w kryzysowym stylu, z zamienników :) Składniki: - długa bułka - jakieś parówki - natka pietruszki - oregano - olej - ocet
Kryzysowa Książka KucharskaDodaj szynkę i chorizo. Przyłóż do skorupek. Krok 3 Wstaw do piekarnika na kilka minut aż ser się roztopi. Wyjmij. Podawaj na ciepło. Smacznego! Składniki: Skorupki Kawałek chorizo, suszonej kiełbasy lub szynki Ser pleśniowy Pietruszka Artykuł Zapiekane skórki z ziemniaków pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzidealnym na chłody. My zrobiliśmy zupę na bazie chorizo, dzięki czemu była ona dość ostra i jeszcze bardziej rozgrzewająca. Zamiast chorizo możesz użyć każdej zupy. Składniki: Kawałek chorizo lub kiełbasy 10-15 cm 1 marchewka 2 ziemniaki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 puszki białej fasoli 2×400 ml) 1 puszka krojonych pomidorów (400 ml) 1/2 szklanki wina
Niedzielny kucharzłatwy do przygotowania przepis na idealną domową wędlinę. Często robię taką wędlinę w domu, głównie przy użyciu szynkowara. To bardzo praktyczny sprzęt służący do produkcji domowych szynek czy kiełbas. Zdecydowanie ułatwia ich przygotowanie, ja korzystam z niego już od lat. Tym razem miałam okazję użyć modelu z płaszczem wodnym i zakochałam się w nim od tak zwanego pierwszego wejrzenia
Kulinarne przygody Gatityteż 50-70 g suszonych, pokruszonych grzybów. Następnie przesmażmy około 500 g pokrojonej w kostkę karkówki lub łopatki, około 300 g boczku wędzonego oraz około 500 g niezbyt chudej kiełbasy, na przykład śląskiej lub podwawelskiej. Dodajmy do kapusty razem z tłuszczem, na którym smażyliśmy. Możemy dolać szklankę czerwonego wina. Dalej gotujmy na małym płomieniu. Następnie do gotującego się bigosu dodajmy
ProstePesto.pl