Sos chrzanowy na ciepło Chrzan to produkt, który najbardziej kojarzy mi się z Wielkanocą. Nie może go zabraknąć na naszym świątecznym stole. Pojawia się zarówno w wersji na zimno, jak i na ciepło. Tym razem mam dla Ciebie przepis na sos chrzanowy na ciepło. Idealnie pasuje do białej kiełbasy czy do jajek na twardo. Do takiego zestawu można podać biały barszcz lub żurek i będzie pyszny obiad wielkanocny. Sos chrzanowy po wystygnięciu zgęstnieje, wtedy można dodać do niego mleko, śmietankę lub ewentualnie bulion wy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...