kebab - 1334 przepisów (strona:43/89)

Sałatka z pieczonej dyni 70

cezar z kurczakiem –  sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą –  sałatka ze szparagami i jakiem –  sałatka kebab –  sałatka brokułowa –  sos do sałatki –  sałatka z kozim serem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację SAŁATKA Z PIECZONEJ DYNI PRZYGOTOWANIE: 30 minut Ilość

nietylkopasta.pl
Pieczone pierożki kebabowe 259

drugie śniadanie do szkoły czy pracy, lub jako imprezowa przekąska podana np. z sosem czosnkowym . Gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Poniżej znajdziecie przepis, jak zrobić pyszne pierożki a’la kebab. PRZEPIS NA PIEROŻKI KEBABOWE Składniki Ciasto: 1 kg mąki pszennej 0,5l mleka 100 g masła 10 dag drożdży świeżych 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru Nadzienie

Alle Dobre!
Domowy kebab drobiowy 136

Kebab to potrawa kuchni orientalnej.W Polsce najbardziej popularną jego formą jest danie składającej się z pieczonych na pionowym rożnie skrawków mięsa baraniego lub mieszanego podawanych w tortilli lub picie wraz z surówkami. Całość polewa się sosami z różnym stopniem ostrości.  Dla wielbicieli tego typu fast food'a, mam propozycję i przepis na przygotowanie we własnym domu. Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Roladki Gyrosowe 119

Roladki Gyrosowe Bardzo prosty, szybki sposób na roladki którymi, możemy zaskoczyć gości. Wyglądają obłędnie, a ich smak jest niesamowity i nietypowy. Polecam szczególnie dla miłośników kebabów- gyrosów. czytaj

Kulinarna Chwila
Chlebek pita 79

pięknie wyrastają. Chlebek pita – z czym podawać Pita chłonie smaki jak gąbka, więc jest idealny do płynnego farszu, np. curry z zawiesistym sosem. Możecie go też wypełnić falafelami, kebabem czy shoarmą, dodać warzyw, trochę hummusu i obiad gotowy. Świetnie smakuje też nafaszerowany sałatką. Pita może też zastąpić pieczywo – przygotujecie w niej pyszne, urozmaicone kanapki. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone

Na-talerzu.pl
Sos adżika 97

wszystkiego. Doskonale komponuje się z pieczonym lub grillowanym mięsem i drobiem. Możesz nią posmarować kanapki z ulubioną wędliną, albo (w wersji niezbyt drobno zmielonej) potraktować jako dodatek do kebabów, szaszłyków, kotletów mielonych i makaronu. Adżika w firmie gładkiego sosu sprawdza się także jak składnik marynat do każdego rodzaju mięsa. Co to jest adżika  Adżika, inaczej adżyka lub adjika

Cztery Fajery
Przepis na domową shoarmę jak ze Sphinxa 125

potrawa pochodząca z bliskiego wschodu. Ma postać skrawków mięsa okrawanych z pionowego i obrotowego rożna. Aktualnie ta nazwa używana jest głównie w kręgu języka arabskiego. Odpowiednikiem shoarmy jest turecki kebab natomiast w Grecji ta forma dania znana jest jako gyros. Shoarmę serwuje się zwykle z chlebem pita. Sekretem smacznej shoarmy jest dobrze doprawione mięso. Może być to polędwica wieprzowa, piersi

ale Pysznie
Sałatka bułgarska. Sałatka szopska 98

smakiem i swoim sałatkę grecką , tylko ser owczy jest inny, czyli feta i oliwki. Sałatka bułgarska może być jedzona solo lub np. z mięsem z grilla, z koftami , szaszłykami, kebabami na patyku. Nie można jej odmówić atrakcyjnego wyglądu i smaku, jest kolorowa, pyszna i zdrowa. Jeśli szukacie innych przepisów na sałatki to zerknijcie tutaj . Sałatka szopska to idealna propozycja

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos kurkowy 259

który polecamy wszystkim fanom leśnych grzybów. Inne nasze propozycje na pyszne sosy, to również przepis na domowy sos pieczeniowy , a także doskonały sos niemiecki . Zobacz także przepis na sos kebab gyros . Jak zrobić idealny sos kurkowy? Zapraszamy na przepis! Przepis na sos kurkowy Składniki kurki: 0,5 kg cebula: 1 szt. masło: 2 łyżki śmietanka 30 – 36 %: 1 szklanka

Kuchnia Na Wypasie
Wegańskie burrito 96

zdrowe i bardzo smaczne. Czas: 40 mminut Poziom trudności : Nieco wymagające Liczba porcji: 2 duże Ostatnio mamy totalną jazdę na punkcie wegetariańskich dań będących kopiami znanych, klasycznych potraw. Steki, kebaby, mussaki – wszystko to można zrobić wyłącznie z warzyw i uzyskać efekt w niczym nie ustępujący oryginałowi. Ba! Wege wersje są smaczniejsze, bo lżejsze i zdrowsze. Tak jest z wegańskim

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania