kebab - 1334 przepisów (strona:43/89)

Placek po żydowsku. 91

placków. Składniki: 1 kg. ziemniaków 1 cebula 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli pieprz 2 piersi z kurczaka (600 g) przyprawa kebab gyros Surówka: 1/4 główki kapusty białej (u mnie 500 g.) 1 większą marchewka 1/2 małej cebuli  1 pełna łyżeczka musztardy sól (dałam niecałe pół łyżeczki) pieprz według uznania kilka kropel

Agusiowe smakołyki
Pyszna bułka kebabowa 94

Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu bułka kebabowa. Delikatna, mięciutka i puszysta. Jedna bułka wystarczy na zrobienie czterech kebabów. Bułkę możemy śmiało mrozić, po rozmrożeniu smakuje również wyśmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 gram mąki pszennej 100 gram jogurtu naturalnego, u mnie typu greckiego 150 ml ciepłej wody 1 łyżka soli 10 ml oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek

Blog kulinarny S9.PL
Duszona czerwona kapusta 62

pieczonym burakiem i kozim serem –  sałatka cezar z kurczakiem –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą –  sałatka ze szparagami i jakiem –  sałatka kebab –  sałatka brokułowa –  kurczak z batatami –  kotlet serowy – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Przygotowanie: 30 minut Składniki: 1 główka

nietylkopasta.pl
Bogactwo smaków wyjątkowej kuchni gruzińskiej 52

tego narodu jedyną w swoim rodzaju. Dzięki temu swój kulinarny raj odnajdą tu zarówno wielbiciele mięs, jak i wegetarianie. Ci pierwsi rozsmakują się w przyrządzanych na wiele sposobów szaszłykach, kebabach (zupełnie innych niż te, jakie znamy z Polski), plackach i pierożkach z mięsem, zawiesistych zupach. Ci drudzy spróbują pomysłowych sałatek, pysznych zup, rozmaitych pierogów i placków, ciekawych przystawek. Na gruzińskim

ProstePesto.pl
Sałatka z pieczonej dyni 59

cezar z kurczakiem –  sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą –  sałatka ze szparagami i jakiem –  sałatka kebab –  sałatka brokułowa –  sos do sałatki –  sałatka z kozim serem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację SAŁATKA Z PIECZONEJ DYNI PRZYGOTOWANIE: 30 minut Ilość

nietylkopasta.pl
Pieczone pierożki kebabowe 250

drugie śniadanie do szkoły czy pracy, lub jako imprezowa przekąska podana np. z sosem czosnkowym . Gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Poniżej znajdziecie przepis, jak zrobić pyszne pierożki a’la kebab. PRZEPIS NA PIEROŻKI KEBABOWE Składniki Ciasto: 1 kg mąki pszennej 0,5l mleka 100 g masła 10 dag drożdży świeżych 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru Nadzienie

Alle Dobre!
Domowy kebab drobiowy 125

Kebab to potrawa kuchni orientalnej.W Polsce najbardziej popularną jego formą jest danie składającej się z pieczonych na pionowym rożnie skrawków mięsa baraniego lub mieszanego podawanych w tortilli lub picie wraz z surówkami. Całość polewa się sosami z różnym stopniem ostrości.  Dla wielbicieli tego typu fast food'a, mam propozycję i przepis na przygotowanie we własnym domu. Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Roladki Gyrosowe 109

Roladki Gyrosowe Bardzo prosty, szybki sposób na roladki którymi, możemy zaskoczyć gości. Wyglądają obłędnie, a ich smak jest niesamowity i nietypowy. Polecam szczególnie dla miłośników kebabów- gyrosów. czytaj

Kulinarna Chwila
Chlebek pita 67

pięknie wyrastają. Chlebek pita – z czym podawać Pita chłonie smaki jak gąbka, więc jest idealny do płynnego farszu, np. curry z zawiesistym sosem. Możecie go też wypełnić falafelami, kebabem czy shoarmą, dodać warzyw, trochę hummusu i obiad gotowy. Świetnie smakuje też nafaszerowany sałatką. Pita może też zastąpić pieczywo – przygotujecie w niej pyszne, urozmaicone kanapki. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone

Na-talerzu.pl
Sos adżika 86

wszystkiego. Doskonale komponuje się z pieczonym lub grillowanym mięsem i drobiem. Możesz nią posmarować kanapki z ulubioną wędliną, albo (w wersji niezbyt drobno zmielonej) potraktować jako dodatek do kebabów, szaszłyków, kotletów mielonych i makaronu. Adżika w firmie gładkiego sosu sprawdza się także jak składnik marynat do każdego rodzaju mięsa. Co to jest adżika  Adżika, inaczej adżyka lub adjika

Cztery Fajery