kebab - 1334 przepisów (strona:45/89)

Drobiowe sakiewki z porem i papryką 66

dużego pora, przyprawy do smaku: sól, pieprz, suszony tymianek, oregano, bazylia, słodka i/lub ostra papryka, opcjonalnie odrobina kurkumy (lub inne ulubione przyprawy do drobiu - może być też mieszanka gyros / kebab), kilka łyżeczek oleju, opcjonalnie kilka łyżeczek bułki tartej Drobiowe sakiewki z porem i papryką, przygotowanie: Każdą pierś naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca - ma powstać kieszonka. Każdą pierś posmarować olejem

Lekcje w kuchni
Sałatka gyros warstwowa 58

paru lat bardzo popularna i znana sałatka z kurczakiem – tzn. sałatka gyros lub sałatka kebab – jak kto woli. Nie może więc jej zabraknąć na moim blogu. U mnie występuje ona w formie warstwowym, ponieważ pięknie się tak prezentuje:) Czas wykonania: 25 min Ilość porcji: 6-8 Składniki: 1 mała sałata pekińska 700 g fileta z kurczaka 3 ogórki

KuchniaWeDwoje.pl
Kapsalon – zapiekanka holenderska 74

Ilość: 4-6 porcji Czas wykonania: 1 h   Ilość porcji: 4 – 6 porcji Składniki: 400 g frytek 600 g fileta z indyka 2 płaskie łyżki przyprawy kebab-gyros 4 łyżki oleju 150 g – 200 g sera żółtego Sos 1: 2 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu Sos 2: 150 g jogurtu 1 łyżka majonezu 2 ząbki

KuchniaWeDwoje.pl
Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem 70

miodowo musztardowym sosem Przepis na szybką, kolorową surówkę z czerwonej i białej kapusty z przepysznym sosem słodko-kwaśnym, która będzie pasowała zarówno do obiadu jak również dodatek do domowych kebabów Surówka z białej i czerwonej kapusty Składniki na 4 porcje: ¼ główki białej kapusty (ok.300g) ¼ główki czerwonej kapusty (ok. 300g) 1 marchew 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka

Księga-Smaku
Kebabowa karkówka pieczona w plastrach 90

Składniki: Karkówka 1 kg Ketchup 200 g ok 3/4 szklanki Majonez 3 łyżki Musztarda łyżka Przyprawa kebab gyros małe opakowanie Cebula 3 Czosnek 3 ząbki Pieprz łyżeczka płaska Sól łyżeczka Przygotowanie: Karkówkę pokroić na plastry ok. 1cm. Plastry karkówki obsypać i natrzeć przyprawą gyros. Cebulę pokroić w pióra lub plastry. W osobnej misce wymieszać ketchup z majonez, musztardą, solą, pieprzem

Kulinarne przygody
Gyrosowe Kotlety 121

łyżki bułki tartej ·        Sól Składniki pozostałe: ·        600 g danie Express kebab z kurczakiem z warzywami ·        ½ szklanki wody ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy

Kulinarna Chwila
Pieczone pierogi kebabowe 61

Jednym z moich ulubionych dań jest kebab <3 więc dziś pokażę Wam super przepis na proste i bardzo pyszne danie które świetnie sprawdzi się na domówkę. SKŁADNIKI NA CIASTO: 500g mąki 50g drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 40g masła 1 żółtko 1 jajko 250ml ciepłego mleka 1 łyżeczka oregano SKŁADNIKI NA FARSZ: 1,5 papryki (może być

Dziś Ja gotuje
Vege Kebab 104

Kebab bez mięsa? Czemu nie. Zapraszam na jego wegańską odsłonę :) Składniki: • 10 dag kotletów sojowych • 4 tortille pełnoziarniste • ½ kapusty pekińskiej • 1 marchewka • 1 jabłko • 2 łyżki majonezu wegańskiego • 2 łyżki ketchupu • przyprawa gyros/kebab • sól, pieprz, ulubione zioła • 2 szklanki bulionu warzywny Kotlety sojowe zalać bulionem warzywnym i gotować 5 minut, następnie odsączyć, pokroić w kostkę, przyprawić obficie przyprawą gyros, wstawić

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara 91

serwowanych w postaci pieczeni, duszonych gulaszów czy poddawanych obróbce na parze. Uwypukla aromat farszów do chinkali (gruzińskich pierożków), kubdari i chaczapuri, doskonale nadaje się jako dodatek do lula (gruziński kebab) i adżapsandali (gruzińska wersja leczo na bazie bakłażanów), marynowanych i kiszonych warzyw oraz szaszłyków z cebulą. Swańska sól to również doskonały wybór w przypadku potraw z dodatkiem nabiału, w szczególności

mojej kuchni
warzywa duszone, czyli co w lodowce to do gara 68

serwowanych w postaci pieczeni, duszonych gulaszów czy poddawanych obróbce na parze. Uwypukla aromat farszów do chinkali (gruzińskich pierożków), kubdari i chaczapuri, doskonale nadaje się jako dodatek do lula (gruziński kebab) i adżapsandali (gruzińska wersja leczo na bazie bakłażanów), marynowanych i kiszonych warzyw oraz szaszłyków z cebulą. Swańska sól to również doskonały wybór w przypadku potraw z dodatkiem nabiału, w szczególności

w mojej kuchni
Grecki Gyros i Tzatziki 77

można było zjeść Gyrosa. Po drugiej wojnie światowej, Grecy zaczęli podróżować po całym świecie i wraz z nim Gyros.  Grecy, Turcy, Arabowie mają swoje wersję Gyro, Turecki – kebab, Arabska – shawarma i oczywiście Grecki – Gyros, stały się pierwszym na świcie fast foodami.  Tzatziki natomiast mają starożytne Greckie pochodzenie sięgające V wieku przed naszą erą. Kandaulos był

RafalCook
Domowy sos słodko – kwaśny 77

coś dla siebie. Polecamy inne nasze propozycje na doskonały obiad. Wypróbuj jak smakuje nasza karkówka z pieczarkami i cebulą , zapiekanka makaronowa z brokułami i jajkiem , doskonały kapsalon, czyli niderlandzki kebab oraz karkówka duszona w sosie . Życzymy smacznego!   Artykuł Domowy sos słodko – kwaśny pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
SZYBKA SAŁATKA KEBAB Z MAKARONEM 79

Pyszna i łatwa w przygotowaniu sałatka kebab z makaronem. Idealna do podania na każdą okazję.        SKŁADNIKI :  500 g makaronu penne  500 g piersi z kurczaka + dowolna przyprawa 5 ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej  1 puszka kukurydzy  1 puszka fasolki czerwonej  1 czerwona cebula sól, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Sos słodko – kwaśny domowy przepis 61

coś dla siebie. Polecamy inne nasze propozycje na doskonały obiad. Wypróbuj jak smakuje nasza karkówka z pieczarkami i cebulą , zapiekanka makaronowa z brokułami i jajkiem , doskonały kapsalon, czyli niderlandzki kebab oraz karkówka duszona w sosie . Życzymy smacznego!   Artykuł Sos słodko – kwaśny domowy przepis pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem 329

chińskich z kurczakiem – Wykonanie Piersi z kurczaka umyj, oczyść dokładnie ze skórek i kostek, pokrój w niewielką kostkę. Wrzuć do miseczki, dodaj 2 łyżki oleju, 3 łyżki przyprawy kebab gyros pikantnej, jeśli nie chcesz, by mięso było mocno ostre możesz dodać przyprawę łagodną bądź klasyczną. Wymieszaj wszystko dokładnie, pozostaw na około godzinę. Patelnie rozgrzej, wrzuć na nią mięso, podsmaż

To Musisz Wiedzieć