Falafel , to tradycyjne bezmięsne danie kuchni arabskiej. Ostatnio stał się niezwykle popularny również u nas. Tradycyjnie w jego skład wchodzi ciecierzyca. Ze względu na bezmięsny charakter tej potrawy, po falafel bardzo chętnie sięgają weganie i wegetarianie. Falafel jest naprawdę prosty w przygotowaniu. Te charakterystyczne smażone kulki z ciecierzycy wybornie smakują w towarzystwie humusu, domowych sosów i warzywnych dodatków. Sprawdź przepis na: Domowy kebab Składniki 200 g ciecierzycy (suche ziarna) 0,... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...