karkówka z czosnkiem - 500 przepisów (strona:6/34)

Gulasz pieczony w dyni. Bardzo jesienny i pikantny. 195

wzmocnione sporą dawka chili i bardzo rozgrzewające. Jeżeli nie lubicie ostrych smaków chili można pominąć. Też będzie smacznie. Składniki na 4-6 porcji: 500 g karkówki wieprzowej QAFP (może też być łopatka) 4 ząbki czosnku (obrane) 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g wędzonego boczku 800 g niewielkich pomidorów 2 duże cebule 2-3 papryczki chili

Pełny talerz
Naleśnik ziemniaczany z duszoną karkówką 175

Smaczne zestawienie ziemniaczanego naleśnika z duszoną karkówką z dodatkiem sosu czosnkowego i papryki konserwowej.     Składniki: -40 dkg karkówki -garść orzeszków ziemnych -suszone pomidory -ząbek czosnku -ok. 5 dkg masła -100 ml bulionu warzywnego -sól, pieprz     Składniki na naleśniki: ( na 4 naleśniki ) -2 średnie ziemniaki -3 jajka -3-4 łyżki mąki pszennej -łyżka oleju(...)dużą kostkę. Delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy olejem i mieszamy. Suszone pomidory kroimy w paski, czosnek w drobną kostkę. Czosnek dodajemy do bulionu. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy orzeszki i podsmażamy przez minutę. Dodajemy pokrojona karkówkę i smażymy na niewielkim ogniu do lekkiego zrumienienia mięsa. Dodajemy suszone pomidory a następnie wlewamy bulion. Przekładamy do rondelka, doprawiamy do smaku

Maminek kulinarny
Karkówka w majonezie 223

się w ustach, nóż nie będzie Wam potrzebny :)  Składniki: około 1,5 kg karkówki 4-5 cebul mały słoik majonezu 2 łyżeczki przyprawy gyros pieprz cytrynowy czosnek granulowany sól Sposób przygotowania: Karkówkę umyć, osuszyć i pociąć w 1,5 cm plastry. Mięso oprószyć wszystkimi przyprawami, doprawić solą i odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Cebulę pokroić

na moim stole...
Karkówka na dziko 192

wykasowałam zdjęcia, cudem jakimś to jedno się ostało, a szkoda, bo na tamtych karkówka prezentowała się jeszcze bardziej smakowicie... Karkówka na dziko 500-600g karkówki, pokrojonej na 4 grube plastry 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny sól 2-3 łyżki kremowego ciemnego octu balsamicznego kilka ziaren jałowca 4-5 łyżek masła ghee lub oleju Sos z grzybów leśnych(...)Karkówkę lekko rozbiłam tłuczkiem, natarłam lekko przyprawami; roztartym czosnkiem, solą, pieprzem ziołowym i czarnym, posmarowałam kremowym octem balsamicznym, ułożyłam plastry jeden na drugim w ceramicznej miseczce, owinęłam folią, wstawiłam do lodówki na godzinę.  Podsmażyłam na dużym ogniu na sklarowanym maśle, przełożyłam do naczynia żaroodpornego, przykryłam i piekłam z ziarnami jałowca w 180°C godzinę, potem zdjęłam pokrywkę i piekłam

Kuchnia Prezydentowej
Makaron z gulaszem jagnięcym z czosnkiem niedźwiedzim / Pasta with lamb stew with wild garlic 138

więc wykorzystać w daniu, które miałam właśnie w planach. W taki też sposób powstał przepyszny gulasz z marynowaną w ziołach i miodzie jagnięcą karkówką, następnie duszoną w winie wraz z batatami i pieczarkami, z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, wędzonej papryki i włoskich ziół. Podałam go z makaronem ugotowanym na półtwardo, a całość posypałam mikro(...)ziołami. Danie wyszło przepyszne! Jest to jedno z tych, które praktycznie robi się samo. Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z gulaszem jagnięcym z czosnkiem niedźwiedzim (4 porcje) Składniki: 400 g karkówki jagnięcej, pokrojonej w 2 cm kostkę (lub innej części) 2 łyżki posiekanych igiełek rozmarynu 3 łyżki posiekanej mięty 3 łyżki octu z białego wina 3 łyżki

karmelowy
Karkówka Pieczona w Rękawie i Sos do Mięsa 287

krucha. Idealnie nadaje się do podania na obiad, rewelacyjnie również smakuje odgrzewana w sosie a także można ją podawać na zimno. Będziemy potrzebować : około 2 kg karkówki przyprawy na marynatę: 5 ząbków czosnku 6 łyżek oleju 2 łyżki majeranku 1 łyżka cząbru 2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne lub papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu sól do smaku(...)zimnej wody rękaw do pieczenia Link do filmu z przygotowania: Karkówka pieczona w rękawie  https://www.youtube.com/watch?v=sMEYKsYoURw   Przygotowanie: Karkówkę przed przygotowaniem dokładnie myję i osuszam papierowym ręcznikiem lub ściereczką. Teraz przygotuję marynatę, do miseczki przeciskam przez praskę czosnek(można drobno posiekać), dodaję wszystkie przyprawy, doprawiam solą (w moim przypadku dwie duże szczypty), dodaję olej i całość dokładnie mieszam

Uwaga Babcia Gotuje
Wiosenne gołąbki 274

napiszę, co do niej potrzeba.  Składniki (na 20 gołąbków): 2 młode kapusty 1/2 kg mięsa mielonego z karkówki 100 gramów białego ryżu (1 paczka) 400 gramów boczku wędzonego 2 pomidory 3-4 cebule mała główka czosnku (najlepiej młodego) 1 pęczek koperku 1/2 pęczka lubczyku 1 łyżka stołowa majeranku sól, pieprz do smaku Dodatkowo do farszu: 1 jajko sól, pieprz(...)stołowe majeranku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 cebula 1 łyżka stołowa lubczyku Dodatkowo: 2 litry gorącej, przegotowanej wody 2 łyżki stołowe oleju 200 gramów dobrej jakości ketchupu przecierowego. W swoim przepisie wykorzystałam rewelacyjny ketchup przecierowy firmy Ogródek Dziadunia - klik .  Wykonanie: Kapustę należy sparzyć, następnie odciąć z liści twardą część głąba, liście odstawić do wystygnięcia. Karkówkę należy umyć, następnie zmielić

Garniec Magalie
Karkówka duszona z papryką i pieczarkami 269

piwie z papryką i pieczarkami. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 4 plastry karkówki wieprzowej (po ok. 200g / 1,5cm) 350g pieczarek po 1 małej czerwonej, żółtej i zielonej papryki (3x150g) 1 średnia cebula (150g) kawałek pora (białej lub środkowej części, 75g) 2 ząbki czosnku 250ml jasnego piwa 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki cząbru 1/4 łyżeczki gorczycy (startej(...)wyżej – oraz 1/2 łyżeczki soli. Tak przygotowaną mieszanką nacieramy równomiernie plastry karkówki i odkładamy na kilkanaście minut. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją poprzecznie w paski o szerokości ok. 1 cm. Cebulę obieramy, dzielimy wzdłużnie na 4 części, a następnie kroimy poprzecznie w paski. Ząbki czosnku obieramy z łupinek i miażdżymy w wyciskarce. Pora kroimy wzdłużnie w paski

Kulinarna Pokusa
Karkówka w sosie cebulowym 140

Składniki na 2 porcje: 30 dag karkówki 2 duże cebule szklanka wody 1 łyżeczka mąki przyprawa typu vegeta (ja użyłam ziarenek smaku) ząbek czosnku przyprawa do mięsa sól, pieprz, papryka słodka Karkówkę kroimy na kawałki i posypujemy z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką i przyprawą do mięsa. Chwilkę masujemy mięso, aby wszystkie przyprawy dobrze się przylepiły. Ząbek czosnku kroimy

My simple kitchen
Karkówka pieczona na wielkanocny stół 392

zapach? Uzależniający ;) Jeśli chcecie przygotować tę wędlinę na święta, pomyślcie o tym wcześniej - mięso musi się marynować przez 2-3 dni. Potrzebne nam: - 1,2 kg karkówki *Marynata: - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki płynnego miodu  - 2 łyżki oleju rzepakowego - 4 łyżeczki różowego pieprzu (w całości) - 2 łyżeczki zielonego pieprzu (w całości) -  pół łyżeczki czarnego pieprzu - pół łyżeczki chili(...)łyżeczki tymianku - 1 łyżeczka rozmarynu *Dodatkowo: - 100 ml wody - 50 ml oleju rzepakowego Przygotowanie:  Przygotować marynatę - Czosnek delikatnie rozgnieść i pokroić w cienkie plasterki. Różowy i zielony pieprz rozdrobnić w moździerzu lub za pomocą tłuczka (pieprz ma być dość gruby). Wymieszać suche składniki marynaty, dodać olej i miód i dokładnie połączyć.  Mięso umyć i osuszyć, nasmarować marynatą i masować

W poszukiwaniu inspiracji
Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami 141

stole :) Paprykę faszerowaną można przygotować wcześniej, a w czasie Sylwestra tylko podgrzać :) Składniki: 10 małych papryk 100 g ryżu 500 g pieczarek 3 duże cebule 4 ząbki czosnku 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 1 czubata łyżeczka domowej Vegety (suszone warzywa i zioła) 1 czubata łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka bazylii pieprz sól oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy(...)pieczarek 2/3 wody. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na dużą patelnię, solimy, dodajemy majeranek i podsmażamy na kilku łyżkach oliwy. Gdy cebulka się zeszkli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty.  Następnie do cebuli dodajemy mięso i razem podsmażamy około 10 minut. W międzyczasie mięso doprawiamy Vegetą, oregano, bazylią, pieprzem i solą. Farsz nie może być

Smak mojego domu
Karkówka Z Szynkowara 196

karkówki 2 łyżeczki soli zwykłej bądź peklującej około 100 ml zimnej wody 1 płaska łyżeczka żelatyny 1/2 łyżeczki pieprzu 1-2 łyżeczek majeranku 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1. Karkówkę kroimy w kostkę, oddzielając kawałki tłustsze od chudszych. 2. Tłustsze kawałki które odłożyliśmy, mielimy w maszynce lub blendujemy, natomiast chudsze pozostawiamy w całości. 3. Zmielone mięso i całe

Gotowanie...to proste !
Karkówka słodko-ostra 163

zdecydowanie powinniście wypróbować ten przepis :) Pyszne mięsko w towarzystwie ostrej papryczki, słodkiej śliwki oraz miodu. Ciekawi co dalej? Zapraszam niżej po przepis :) Składniki: 400 g karkówki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 mała papryczka pepperoni 60 g suszonych śliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka keczupu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz, przyprawa do mięsa(...)szklanki wody 2 łyżeczki śmietany 2 łyżeczki mąki 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego Karkówkę pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i chwilkę podsmażyć. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Następnie dorzucić pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz sos sojowy. Całość smażyć około 10 minut. Dolać wodę

My simple kitchen
Karkówka z grilla z rozmarynem. 140

niestety się kończy trzeba zakończyć go w dobrym stylu. Dziś przygotowuję karkóweczkę w pysznej marynacie i szaszłyki drobiowe(w osobnym poście). SKŁADNIKI: 4 plastry chudej karkówki  MARYNATA: 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego 2 łyżki keczupu pół łyżeczki tabasco kilka gałązek rozmarynu Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, mieszamy

Kuchnia Beaty
Pieczona karkówka z cząbrem i sosem sojowym. 189

Dziś dzielę się z Wami pysznym mięsem! Smakuje rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno !kanapka z plasterkiem tej pieczonej karkówki ...pycha! Składniki; 1 kilogram karkówki wieprzowej kilka ząbków czosnku 2 łyżki suszonego cząbru Skworcu pół łyżki suszonego rozmarynu Skworcu 1.5 łyżki soli pieprz  czerwony Skworcu słodka papryka mielona Skworcu ok 1/3 szkl. sosu sojowego 1 szkl. wody

Radość kipiąca uśmiechem.
Patisony faszerowane mięsem i serem kozim 152

Pyszna odmiana patisona z moim ulubionym serem. Składniki 2 patisony 100 g mięsa mielonego (karkówka) czerwona cebula ząbek czosnku papryczka chilli 4 łyżki oliwy z oliwek 100 g sera koziego 300 ml przecieru pomidorowego 4 pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 1/2 łyżeczki cukru sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso przesmażyłem na 2 łyżkach oliwy , pod koniec posoliłem. Przełożyłem do miski

R'n'G Kitchen