karkówka w marynacie - 761 przepisów (strona:15/51)

Wolnowar Crock-Pot – recenzja 154

metodą wolnego gotowania, a w zasadzie wolnego pieczenia zetknęłam się kilka lat temu, przy okazji “ Długo pieczonej karkówki w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym “. Pamiętam jakim zaskoczeniem dla wszystkich była informacja, iż pieczenie tej potrawy zajmuje 6-7 godzin (w piekarniku o temp. ok. 140°C). Jeszcze większym zaskoczeniem był efekt końcowy, czyli soczyste, delikatne

Moja Delicja
Inne dania mięsne 152

Karkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos

Na moim talerzu
Karkówka w marynacie ketchupowej 154

zrobić i muszę przyznać, że zwlekałam zbyt długo. Taka karkówka jest smaczna i wymaga małego nakładu pracy. Idealne danie na obiad, można podać je z ziemniakami lub pieczywem. Do karkówki dodałam fajnych produktów, które możecie nabyć w Kuchnie Świata a jest to pasta paprykowa i pasta z czosnku. Karkówka w marynacie ketchupowej

Ewa w kuchni
Tradycyjny tatar wołowy 106

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar wołowy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Grillowana karkówka w marynacie ketchupowo-musztardowej 136

grillowanie na świeżym powietrzu w towarzystwie nie tylko rodziny czy przyjaciół ale i dobrego jedzenia :) Wspólnie z firmą WSP „Społem” zapraszamy Was na pyszną i aromatyczną grillowaną karkówką w marynacie :)     Oczywiście na dobrym grillu

Kuchenne Wariacje
Karkówka smażona w marynacie 113

zasadzie jest to szybki przepis do wykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe. Składniki 4 kotlety z karkówki wieprzowej Marynata 50 ml oleju rzepakowego 20 ml sosu sojowego 1 łyżka musztardy dijon 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Karkówka z kminkiem pieczona w woreczku 142

Karkówka jest bardzo smacznym mięsem, więc często gości na moim stole. Tym razem upiekłam ją  w kawałku z  dodatkiem kminku, który idealnie pasuje do tego rodzaju mięsa. Karkówka wyszła w środku bardzo soczysta, zaś z zewnątrz przyjemnie przypieczona. Karkówkę piekłam w woreczku do pieczenia firmy Gosia, co pozwoliło zachować wewnątrz karkówki cały smak i aromat. Mięso pieczone(...)około 1,5 godziny, na 30 minut przed końcem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. Po upieczeniu nie wyjmować karkówki z woreczka, dać jej z 5 minut odpocząć, wtedy dopiero można ją podawać. Zobacz również: Karkówka w marynacie  musztardowo-miodowej

Kuchcik gotuje
Inne dania mięsne 145

Karkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos

NA MOIM TALERZU
6 najbardziej popularnych przepisów na blogu w 2015 r. 165

Łazanki  Absolutny numer jeden. Przepis przepisem, ale to co dzieje się w komentarzach :) Dziś dodałabym jeszcze kilka franiowych perełek. Na przykład: najecznica, zderwowałem się itp.:) 2. Marynata do karkówki  Miało jej na blogu nie być, bo za jej przygotowanie wziął się mąż. Jak widać zrobił to dobrze :) 3. Gulasz wołowy Mój ulubiony. Przygotowuję wtedy, kiedy nigdzie mi się

bistro mama
Panierowane kotlety marynowane w mleku 160

skrusza mięso i zachowuje jego soczystość. Natomiast dodatek przypraw - nadaje kotletom idealnego smaku. Tak przygotowane kotlety są miękkie, delikatne i wręcz rozpływają się w ustach. 700-800g karkówki/schabu/boczku Marynata: 1/2 szklanki mleka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 listek laurowy Dodatkowo: 2 jajka + 3 łyżki mleka bułka tarta do obtaczania olej do smażenia   Mięso umyć, osuszyć

Di gotuje
pieczeń z karkówki marynowana 84

Polecam pieczeń z karkówki z marynaty: Produkty

Ugotujmy Coś
Pierogi mięsno-pieczarkowo-warzywne 134

pysznym farszem.Ciasto :350 g mąki pszennej typ 450 + do podsypywaniaok. 3/4 szk gorącej wody1 łyżeczka soli1 łyżka oleju rzepakowegoFarsz :300 g dowolnego gotowanego mięsa wieprzowego ( ja użyłam karkówki z marynaty musztardowej ) podsmażonego z cebulą150 g pieczarek1 mała cebula10 cm kawałek pora1 solidna garść szpinaku2 łyżki masła lub oleju rzepakowegosól do smakuRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karkówka "kebab" z piekarnika. 197

Kolejne odkrycie karkóweczki! Dawno nie robiłam tego dania, a pamiętam, że wszystkim smakowało! Zestaw: ryż, kebab i surówka- smaczny obiadek! SKŁADNIKI: 1,2 kg. karkówki 2-3 cebule MARYNATA: 1/2 szkl. oleju rzepakowego 3-4 ząbki czosnku łyżka przyprawy do wieprzowiny łyżka majeranku łyżka lubczyku łyżeczka pieprzu kolorowego z moździerza szczypta soli WYKONANIE: karkówkę kroimy na plastry rozbijamy lekko nakłuwaczem(...)składniki marynaty dokładnie mieszamy, zanużamy w niej mięso i zostawiamy na noc, plastry karkówki wkładamy na stojak przemiennie z krążkami cebuli, pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni, kolejno ścinając kolejne warstwy

Kuchnia Beaty
Pita z karkówką marynowaną w przyprawie gyros 76

mało czasu na przygotowanie kolacji to można wykorzystać gotowe pity i nadziać je np. takim farszem. Składniki 6 plastrów karkówki ( ok. 350 g ) Marynata : pół torebki przyprawy do gyrosa 200 ml oleju słonecznikowego 2 łyżki musztardy 3 ząbki czosnku Sos :  1/3 szklanki musztardy(...)szklanki jogurtu 3 łyżeczki majonezu szczypta czosnku granulowanego Dodatki : pomidorki koktajlowe sałata lodowa ser kozi 2 szalotki ogórek Przygotowanie Marynata: wymieszałem olej z musztardą i przyprawą gyros. Dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek . Wymieszałem marynatę, w której „utopiłem” plastry karkówki. Wstawiłem po przykryciu folią spożywczą w plastikowym pojemniku do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu pokroiłem mięso w cienkie paski. Smażyłem

R'n'G Kitchen
szybkowar-karkówka na ostro z nutą kminku,curry do pieczywa... 165

marynatę a liście suszone curry palcami rozkruszyć na drobno, natrzeć dokładnie całą karkówkę, zwinąć w roladę i obwiązać nicią, schować do lodówki na kilka godzin do szybkowara włożyć karkówkę z całą marynatą, wlać wodę i zamknąć szybkowar po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować z 45 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, karkówkę schować do lodówki do wystudzenia usunąć

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania