karkówka w marynacie - 761 przepisów (strona:17/51)

zapiekana karkówka w marynacie z ketchupu 153

internetu - do lodówki zaś owszem :D Do marynaty dodałam to co miałam w lodówce. Smak? Niebo w gębie! Najlepszym i najbardziej chyba wiarygodnym nawet krytykiem w moim domu jest córka. Jeśli jedząc krzyczy: mamo jakie to pyszne, to proszę jej uwierzyć, to było pyszne :D Do zrobienia takiej pieczonej karkówki potrzebowałam: Składniki: * 1 kg karkówki * 1/3 szklanki ketchupu łagodnego(...)ząbków czosnku * 1 płaska łyżeczka soli * 2 cebule * woreczek do pieczenia W miseczce wymieszałam ketchup, majonez i sos sojowy. Czosnek przecisnęłam przez praskę i dodałam do marynaty razem z solą. Karkówkę pokroiłam na kawałki ok 1,5 cm grubości. Zestekowałam. Każdy kawałek mięsa nacierałam wcześniej przygotowaną marynatą. Przełożyłam do woreczka, na wierzch wyłożyłam pokrojoną w talarki cebulę i wstawiłam

Pieprzyć z Fantazją
KARKÓWKA PIECZONA W KETCHUPIE I CEBULI 81

Dziś polecam Wam przepyszną karkówkę zanurzoną w marynacie z ketchupu i cebuli, wszystko razem pieczone w piekarniku. Danie jest proste w przygotowaniu, karkówka wychodzi miękka, krucha, aromatyczna. Przyznam, że przygotowywałam już karkówkę na wiele sposobów, ale dawno nie jadłam jej w tak smacznej odsłonie.  Idealna jako danie obiadowe a także jako danie na ciepło na różnego rodzaju imprezach, spotkaniach

Zrób to smacznie
Karkówka pieczona miodowa 295

oleju rzepakowego lub oliwy 2 pokruszone ziarna ziela angielskiego 1 łyżka majeranku Przygotowanie: Z miodu, sosu sojowego, papryki, czosnku, majeranku, pieprzu, ziela angielskiego i oleju przygotowujemy marynatę, mieszając wszystkie składniki w miseczce. Karkówkę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do szklanego naczynia, smarujemy dokładnie marynatą, aby całe mięso było nią pokryte i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego(...)mięsa. Na każde 0,5 kg mięsa liczymy ok. 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C, gdy wstawiamy blaszkę do piekarnika zmniejszamy temperaturę do 175 stopni i pieczemy karkówkę około 2,5 godzin, w połowie czasu karkówkę obracamy na drugą stronę, można ją też spryskać wodą, karkówka powinna być z zewnatrz lekko zrumieniona, mięso zostawiamy jeszcze w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka pieczona w płatkach czosnku 149

Karkówka pieczona w płatkach suszonego czosnku jest aromatyczna i bardzo smaczna. Idealnie się sprawdza na kanapki lub jako danie obiadowe.    Składniki: 2 kilogramy karkówki Czosnek w płatkach Skworcu Marynata: 2 łyżeczki marynata staropolskiej Skworcu 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soli 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: Karkówkę myjemy, osuszamy, do miseczki wlewamy(...)olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Dokładnie nacieramy mięso, przekładamy do miski, obkładamy płatkami czosnku, miskę z mięsem zawijamy w folię, na trzy dni wstawiamy do lodówki. Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczone mięso przed krojeniem mocno schładzamy, będzie się lepiej kroiło

Bajeczna Kuchnia
Karkówka gyros. 171

gotowy! WYKONANIE: karkówkę tniemy na plastry grubości 1 cm., posypujemy solą, pieprzem świeżym z moździerza, majerankiem, odrobiną oregano, nakłuwamy i lekko zbijamy siekaczem do mięsa, przygotowujemy marynatę: oliwa z oliwek, przyprawa gyros, karkówkę tniemy na 1cm. paski, wkładamy na noc do marynaty(można marynować krócej, ale przynajmniej 2-3 godz.), na głębokiej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy karkówkę i smażymy

Kuchnia Beaty
Karkówka w sosie jogurtowym 303

łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli pieprz Przygotowanie : Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy Cebulę kroimy w piórka Doprawiamy cukrem, solą i pierzem Dodajemy jogurt i całość mieszamy Gotową marynatą przekładamy plastry karkówki Odstawiamy na 2 godzinki Karkówkę przekładamy na blachę (lub naczynia żaroodpornego) I zapiekamy ok 45 minut w 170oC Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia

Mechanik w kuchni
Soczysta karkówka w cieście z zielonym chilli 147

obtaczania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Plastry karkówki , lekko rozbijamy tłuczkiem z obu stron , solimy ( lekko ,gdyż sos sojowy także jest dość słony ). Mieszamy miód, sos sojowy,imbir , pokrywamy marynatą każdy plaster karkówki i odstawiamy na noc do lodówki . Świeże chilli siekamy drobniutko . Składniki na ciasto łączymy ze sobą . Ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki . Jeśli jest zbyt lejące ,dodajcie więcej

Ogrodnik w podróży
Pieczona karkówka – przepis 121

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczona karkówka – przepis Przepis na pyszną, soczystą i wyjątkowo aromatyczną pieczeń z karkówki wieprzowej, która dzięki długiemu marynowaniu w mieszance przypraw i dużej ilości czosnku jest naprawdę wyjątkowa . S prawdzi się idealnie na gorąco do obiadu jak również na zimno do kanapek. Pieczona karkówka – przepis Składniki: 1,5kg karkówki wieprzowej 4 ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki soli(...)słodkiej papryki w proszku Pieczona karkówka – przepis Przygotowanie: Karczek oczyszczamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, układamy z misce. Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy sól i chwilę razem ucieramy, następnie dodajemy do karkówki i dokładnie wcieramy w mięso z każdej strony. Do salaterki wlewamy olej, dodajemy musztardę oraz wszystkie pozostałe przyprawy, dokładnie mieszamy , p rzygotowaną marynatę przekładamy do karkówki i ponownie

Księga-Smaku
Karkówka z grilla marynowana z tymiankiem 167

przemija - do sosu, do kotleta do grilla... tymianek, tymianek, tymianek. Świeży, suszony, jaki akurat jest pod ręką - choć trzeba przyznać, że świeży ma jeszcze bardziej niesamowity aromat. Karkówka w delikatnej marynacie z czosnkiem, odrobiną pieprzu cayenne (lub ostrej papryki) i tymiankiem. Jeśli wolicie bardziej pikantną pieprzu dodajcie więcej. Będzie smakować najlepiej, jeśli zamarynujemy mięso dzień lub nawet(...)można zastąpić suszonym (około łyżeczki). Składniki: - ok. 1 kg karkówki wieprzowej- 10 łyżek oleju - pół łyżeczki pieprzu cayenne - łyżeczka soli - 2 - 3 ząbki czosnku - garstka gałązek tymianku Przygotowanie: 1. Olej mieszamy z pieprzem cayenne, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.2. Dno pojemnika smarujemy odrobiną marynaty, układamy plaster mięsa, a następnie ścinamy nożyczkami odrobinę tymianku.3. Układamy plastry ściśle

Kraina Tysiąca Smaków
Karkówka z grilla w jogurtowej marynacie 119

gdzie możemy, tam zabieramy ze sobą grilla. A jeśli pada hasło: „grillowanie”, co pierwsze przychodzi Wam do głowy? Jeśli karkówka, to bardzo dobrze, bo dziś będzie właśnie to mięsko brane na tapetę;) Marynowanie mięsa w jogurtowej marynacie sprawia, że jest ono soczyste i kruche. Zdecydowanie też(...)szybciej się takie mięsko grilluje. Warto od czasu do czasu przygotować je właśnie w ten sposób. Do karkówki polecam też moje tegoroczne odkrycie – sos feta (zobacz przepis na sos feta – idealny dodatek do karkówki ). To zdecydowanie zgrany duet:) 1 kg karkówki 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Oczyszczone mięso kroimy na plastry

Smaki Na Talerzu
Jabłkowa karkówka w Coca-Coli 138

Składniki: ·          5 plastrów karkówki ·          1 duża cebula ·          2 jabłka (koniecznie kwaśne) ·          2 łyżki majeranku ·          szklanka Coca-Coli(...)ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę ·          szczypta soli ·          szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Obtaczamy     w niej mięso z każdej strony. Cebulę i jabłka kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majerankiem

Pobite gary Barbary
Karkówka z gilla 85

Składniki na ok. 1 kg mięsa : – 1 kg karkówki – 3 ząbki czosnku – 2 łyżeczki słodkiej papryki – 1/3 szklanki oliwy z oliwek – 1/3 szklanki octu balsamicznego np. Ponti – 1 łyżka płynnego miodu – sól i pieprz do smaku Do podania sałatka wiosenna z sosem vinegrette – mix sałat – opakowanie dowolnych małych pomidorków koktajlowych, truskawkowych(...)łyżki oliwy z oliwek extra vergine lub olej rzepakowy – sczypta soli i pieprzu – łyżeczka musztardy Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Karkówkę kroimy na równe plastry ok. 3 cm. Zanurzamy w marynacie i odkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięso smażymy na grllu lub patelni grillowej

I LOVE LIFE
Karkówka pieczona w rękawie foliowym. 200

musztardy wsypać majeranek, paprykę słodką i chilli. Mięso doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie natrzeć marynatą z miodu. Włożyć do lodówki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć mięso z lodówki. na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć karkówkę ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć karkówkę z patelni i włożyć ją do rękawa foliowego. Uważajcie żeby

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki z karkówką, boczkiem i warzywami 75

roku. Kleiste mięso z karkówki wieprzowej i kolorowe warzywa. Szaszłyki obiadowe. Składniki: 400 g karkówki wieprzowej 300 g boczku parzonego 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 cebule czerwone 1 cukinia 1 niewielki bakłażan 50 ml oleju rzepakowego 3 łyżki przyprawy bałkańskiej z trybulą Knorr sól i mielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso karkówki pokrój w mniejszą kostkę(...)u0119bokiego naczynia i przygotuj marynat\u0119. Karczek posyp przypraw\u0105 ba\u0142ka\u0144sk\u0105 i odrobin\u0105 soli, wlej olej rzepakowy i wymieszaj, tym samym oblepiaj\u0105c mi\u0119so marynat\u0105.","text":"Mi\u0119so kark\u00f3wki pokr\u00f3j w mniejsz\u0105 kostk\u0119. Prze\u0142\u00f3\u017c do g\u0142\u0119bokiego naczynia i przygotuj marynat\u0119. Karczek posyp przypraw\u0105

ProstePesto.pl
Karkówka pieczona w piwie 189

trafia w męskie gusta - mój mąż był zachwycony i stwierdził, że dawno tak dobrego dania nie jadł 😉 Składniki: ok. 700 g karkówki 3 cebule 1 żółta papryka 350 ml ciemnego piwa typu porter 2 łyżki oleju sól, pieprz Marynata: 100 ml oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku całego 1 łyżka majeranku sól, pieprz Wykonanie: Do miski wlewamy olej(...)Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Warzywa podsmażamy do zeszklenia na oleju pozostałym po smażeniu mięsa, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego z podsmażoną karkówką. Do miski z pozostałością marynaty wlewamy piwo, całość dokładnie mieszamy i przelewamy do naczynia z mięsem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny. Przyprawiamy do smaku solą

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania