karkówka pieczona - 2035 przepisów (strona:86/136)

Kotlety po zbójnicku 59

pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Chrupiący kotlet w panierce, do tego wędzony boczek i podsmażone z cebulą pieczarki, a całość zapiekana z żółtym serem to coś smacznego. Do zapiekania kotletów można użyć sera wędzonego, który wzbogaci ich smak. Do zrobienia tego dania możemy wykorzystać nie tylko mięso ze schabu, ale kotlety po zbójnicku będą też dobre z karkówki(...)stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i usmażyć panierowane kotlety z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek mięsa wyłożyć łyżką porcję farszu. Posypać startym żółtym serem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i zapiekać około 10-15 minut (do roztopienia się sera

Danka Pichci
Łopatka pieczona w majonezie 111

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, delikatna, soczysta i takie tam peany…jednak całkiem(...)coś zostanie, tak po prostu na bigos…ale zostało nic. No i dobrze! Bo zamrażarka znowu nam się zapełniła. Właśnie jesteśmy w trakcie wyjmowania wszystkiego z jej szuflad. Pieczeń powstała na bazie majonezu od Folwark , dzięki niej powstał pomysł na zastosowanie majo ;) Testujcie, próbujcie i modyfikujcie ;) To propozycja, nie dyktando ;) Do krojenia polecamy gadżet do mięsa od Fiskars Składniki

R'n'G Kitchen
Karkówka z warzywami po cygańsku 149

łyżki octu winnego 3 łyżki cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki ¼ łyżeczki ostrej papryki Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Pęczek natki pietruszki do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym , pokroić na grubsze plastry, obsypać przyprawą do wieprzowiny i solą, obtoczyć w mące pszennej, obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.  Przełożyć do dużego naczynia(...)oraz papryką słodką, ostrą i   solą, dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek, całość wmieszać do uzyskania jednolitego sosu, polać   równomiernie warzywa. Naczynie przykryć pokrywą lub folią aluminiową, piec 1,5-2 godziny w 200*c na grzaniu góra dół. W trakcie pieczenia, lekko przemieszać. Podawać z gotowanymi ziemniakami posypane natką pietruszki. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Karkówka na ostro 183

Lubisz karkówkę? Jeśli tak, koniecznie wypróbuj ten przepis. Składniki ( 4 porcje): 4 kotlety z karkówki 6 łyżek ketchupu 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki pasty chilli sambal olelek ( do kupienia na przykład w tesco lub piotrze i pawle) olej do smażenia łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: mięso umyj i osusz, przełóż do miski w drugiej misce połącz ketchup(...)marynatę do miski z mięsem i dokładnie wytaptaj mięso w niej, uważaj na oczy jeśli robisz to rękoma, żeby ich nie potrzeć z tą ostrą marynatą, bo będzie piekło, oj będzie ( jeśli już udało Ci się wetrzeć ostrą pastę w oko to na pieczenie nie woda! woda tylko pogarsza sprawę, użyj mleka) miskę z mięsem i marynatą odstaw do lodówki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa. 57

Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa to rewelacyjna wędlina i przekąska, na niedzielny obiad lub święta. Można podać ją do kanapek lub polaną ulubionym sosem. Zrobienie taj rolady nie wymaga specjalnych umiejętności, jest łatwa do zrobienia i bardzo atrakcyjna w wyglądzie. Składniki: Farsz: 300 g wieprzowego mielonego mięsa Biala cześć pora mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko(...)woreczek włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180 st. C przez półtorej godziny. Upieczony boczek wyjąć z piekarnika i od razu wyjąć go z worka. Boczek najlepiej się kroi po wystudzeniu. Smacznego! Jeśli szukasz przepisów na obiady, być może zainteresują Cię te: Beef Stroganoff z boczniakami i pieczarkami. SCHAB FASZEROWANY Z PIEKARNIKA Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście

Pani M - kuchnia smakowita
Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa. 41

Pieczona rolada z boczku i mielonego mięsa to rewelacyjna wędlina i przekąska, na niedzielny obiad lub święta. Można podać ją do kanapek lub polaną ulubionym sosem. Zrobienie taj rolady nie wymaga specjalnych umiejętności, jest łatwa do zrobienia i bardzo atrakcyjna w wyglądzie. Składniki: Farsz: 300 g wieprzowego mielonego mięsa Biala cześć pora mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko(...)woreczek włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180 st. C przez półtorej godziny. Upieczony boczek wyjąć z piekarnika i od razu wyjąć go z worka. Boczek najlepiej się kroi po wystudzeniu. Smacznego! Jeśli szukasz przepisów na obiady, być może zainteresują Cię te: Beef Stroganoff z boczniakami i pieczarkami. SCHAB FASZEROWANY Z PIEKARNIKA Karkówka zapiekana w kiszonej kapuście

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto kefirowe 64

piekłam je pierwszy raz, zapisałam sobie, pod przepisem: - "można pomylić z drożdżowcem". Jest miękki, jak dobra drożdżówka z kruszonką maślaną. Ale w przygotowaniu nieporównywalnie prostszy. Wyrasta bardzo wysoki - kefir ma moc! Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki 2 jaja 1 niecała szklanka cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli 1/2 szklanki oleju 1 pełna szklanka kefiru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)użyć łyżki. Wykładamy na blaszkę - 20 cm / 20 cm, lub niewielką tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy rabarbar (wcześniej obrany, pocięty w dość cienkie plastry, zasypany łyżką cukru i odłożony tak na około 15 min ). Rabarbar pokrywamy gęsto maślaną kruszonką i gotowe. Pieczemy w 180 stopniach około 60 minut. Sprawdzi się jako miły gest, słodki prezent - jeśli wybieracie

Kronika Piekarnika
Żeberka wieprzowe w coli – jeden przepis na trzy sposoby 255

zdjęciach jest trzecia wersja – żeberka pieczone w rękawie, a potem rumienione na kratce. Na drugi dzień odgrzałam je w marynacie i z zrobiłam z niej sos. Szybko i pysznie. Ta porcja wystarczy na obiad, na dwa dni, dla dwóch dorosłych osób lub dla 8 osób na imprezę z grillem, do towarzystwa przy karkówce i kiełbaskach. SKŁADNIKI bazowe

Karo in the Kitchen
Karkówka z ananasem 217

Składniki: 1,2 kg niezbyt tłustej karkówki 1,5 puszki ananasów w puszce 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 nieduże pory 4 łyżki bułki tartej 1 jajko olej pieprz, sól Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Obwiązujemy nitką i obsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przekładamy do brytfanny i pieczemy 40-45 minut w temperaturze

Salonik smaków
Dania na grilla - 5 pomysłów (poradnik - czyszczenie i konserwacja grilla) 99

Wiosna coraz bliżej - to oznacza, że niedługo rozpocznie się sezon grillowy.  My nie mogliśmy się już powstrzymać i w ostatnią niedzielę urządziliśmy sobie ucztę grillową

Kuchnia MagdaLeny
Schab z kością z grilla 106

pilnować temperatury mięsa oraz nie odcinać z niego tłuszczu. Schab z kością na grilla przepis, którym chcemy zainteresować fanów spędzania wolnego czasu przy ruszcie. Na polskich grillach króluje oczywiście karkówka , a także boczek. Mięso ze schabu również może być pyszne. Należy poświęcić mu tylko nieco więcej uwagi Jak przygotować najlepszy grillowany schab? Zapraszamy na przepis Schab z kością z grilla(...)zamknij pojemnik i wstaw do lodówki na ok 1 godzinę. Prażoną cebulę utrzyj w moździerzu. Wymieszaj z pozostałymi przyprawami. Mięso wyjmij z pojemnika, osusz i natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw. Piecz mięso na rozgrzanym grillu przez ok. 4 minuty z jednej oraz 3 – 4 minuty z drugiej strony. Jeśli masz termometr, sprawdź temperaturę wewnątrz kotleta. Jeśli ma ok 55 stopni

Kuchnia Na Wypasie
Duszona łopatka wg Aleex 147

piekarniku smakuje zdecydowanie lepiej. To danie, jakie lubię – chwila przygotowań, a później robi się samo. Ja w tym czasie mogę zająć się innymi sprawami w kuchni, na przykład pieczeniem ciasta. Jeśli lubicie wieprzowinę, polecam ten sposób jej podania. Dobrze jednak, by użyć takiego rodzaju mięsa, które nie jest zbyt suche i chude. Pamiętajmy, że tłuszcz jest nośnikiem smaku. Wystarczy(...)zdjęcie, ale moi chłopcy dopadli do naczynia z takim apetytem, że myślałam, że nic już nie zostanie. To co? Spróbujecie? Życzę smacznego. Składniki: • 1 – 1,5 kg wieprzowiny (łopatka, karkówka, itp.) • 1 duża cebula • olej • przyprawy: Delikat do mięs Knorr’a, sól, pieprz • 3 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na plastry. Przełożyć do garnka. Dodać pokrojoną w plastry

W mojej kuchni
Pasztet mięsny 268

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych idą pełną parą. A jak Wielkanoc to nie może na świątecznym stole zabraknąć pasztetu. Pasztet piekę zawsze parę dni wcześniej i potem mrożę, żeby sobie trochę ułatwić życie i nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę .U nas gości klasyczny pasztet, upieczony z różnego rodzaju mięs. Czasami gdy mam odrobinę dziczyzny dodaję też kawałek i wtedy pasztet(...)niepowtarzalny smak. Tym razem jednak będzie bez dziczyzny. Oczywiście rodzaje mięs można dobierać według gustu i na przykład łopatkę zastąpić karkówką, a piersi drobiowe udźcami. Do pasztetu dodaję warzywa, choć wiem, że szkoły są różne. Według mnie, dzięki warzywom pasztet jest bardziej wilgotny.  Pamiętajmy również o tym, żeby nie wylewać wywaru powstałego w trakcie gotowania mięsa. Będzie on doskonałym

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika 66

mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 500 gr mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 szklanki bułki tartej 1 duża cebula (150 gr) 3 małe jajka lub 2 duże 5 łyżeczek masła 1/2 szklanki bułki tartej do obtoczenia 2 łyżki oleju Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać

moj przepis na
Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika 75

mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 500 gr mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 szklanki bułki tartej 1 duża cebula (150 gr) 3 małe jajka lub 2 duże 5 łyżeczek masła 1/2 szklanki bułki tartej do obtoczenia 2 łyżki oleju Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać

moj przepis na
Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika 108

mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 500 gr mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 szklanki bułki tartej 1 duża cebula (150 gr) 3 małe jajka lub 2 duże 5 łyżeczek masła 1/2 szklanki bułki tartej do obtoczenia 2 łyżki oleju Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać

moj przepis na
Grillowana Polędwica Wieprzowa w Marynacie z Coli 79

dodajemy do niej przyprawę do karkówki, czosnek, paprykę, sól, pieprz, olej i dokładnie mieszamy. 2. Polędwiczki kroimy w plastry na około 2 - 2,5cm, delikatnie spłaszczamy w rekach każdy kawałek, przekładamy do miseczki z marynatą, całość mieszamy. 3. Przygotowane mięso odstawiamy na całą noc do lodówki pod przykryciem. 4. Na drugi dzień mięsko pieczemy na urządzeniu wielofunkcyjnym firmy DEZAL Plus(...)długo jaki stopień wypieczenia lubimy :) 5. Polecam polędwiczki podawać z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach oraz sosem jogurtowym (dodam go jako kolejny wpis

Dziś Ja gotuje
Zrazy z karkówki 178

true }); Zrazy z karkówki wykonanie: Karkówkę solimy i pieprzymy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Smarujemy musztardą dijon. Ogórka kroimy w cienkie paseczki, a cebulę w piórka. Układamy po równo na mięsie. Zawijamy zrazy i związujemy nitką. Podsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nalewamy troszkę wody na dno naczynia. Przykrywamy i pieczemy przez około godzinę w piekarniku

Delusional Trine