babcinym stole. Mnogość dodatków do nich powoduje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja dziś proponuję placki z domowym sosem czosnkowo- koperkowym. 9. Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty – przepis znajdziesz TUTAJ Zrobiłam je pierwszy raz- niebo w gębie! Polecam! Mam nadzieję, że któreś z moich przepisów trafiły w Twój gust i je wypróbujesz. Koniecznie daj znać
Oka w rosole czyli KaFka gotujechcecie przygotować proste i łagodne curry. My dodajemy jeszcze pastę curry, w zależności od pożądanego poziomu pikantności – czerwoną lub zieloną. Plus liście szpinaku baby, które możecie zastąpić także kapustą pak choi (nasza ostatnia wariancja, gdy nie mieliśmy szpinaku, a pak choi leżał w lodówce :) ). Oczywiście kokosowe curry z kurczakiem nie obejdzie się bez mleczka kokosowego. Do tego trochę cebuli
Pociąg Do KuchniSkładniki: 2 ugotowane udka z kaczki 3/4 szklanki komosy ryżowej / quinoa kawałek białej kapusty ok. 20 arkuszy papiery ryżowego 1 dymka 2 łyżki sosu do woka 2 łyżki sosu … Czytaj dalej Sajgonki z kaczką
czarrna od kuchnisię rozpuścił a sos odparował i nieco zgęstniał. Po przestudzeniu sos też jeszcze zgęstnieje. Na ciepło roladę podałam z sosem serowym, kaszą orkiszową oraz surówką z marcheki i kapusty z koperkiem
Monia miesza i gotujemamy dwa w jednym, pyszny zakwas na barszcz lub do picia i zdrowe buraki do jedzenia. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem
Kulinarne przygody GatityBrukselka- ponoć zmora małych i dużych 😱 Ponoć, bo akurat mam to szczęście, że zarówno ja, jak i mąż z córeczką bardzo ją lubimy! 😋 Ta mała kapusta jest naprawdę pyszna, o ile ugotuje się ją wg pewnych zasad: * idealnym czasem gotowania brukselki, to max. 7 minut! * nacina się głąba na krzyż- aby pozbyć się goryczy, * gotować w odkrytym garnku- aby ulotniły
Kraina Miodem Płynącaszydełek kilka kurzych serduszek 1 indycze udko 700 g wołowej pręgi 3 litry wody 3 duże marchewki 2 duże pietruszki 1/2 bulwy średniego selera 1 duża cebula kawałek włoskiej kapusty 1 por 6 ziarenek ziela angielskiego 3 goździki 4 liście laurowe 10 ziarenek czarnego pieprzu sól 2 gałązki lubczyku 2 gałązki natki pietruszki Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do dużego garnka
Kulinarne przygody Gatitypołówce plasterka cytryny ułożyć rybę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 220`C około 20 minut. Mniejsze ryby 15 minut podałam z duszoną grzybową kiszoną kapustą SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odciągnąć nadmiar oleju. Dufinki ziemniaczane podajemy najlepiej gorące, lub jeszcze ciepłe. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Cebulowe krążki – onion rings Pulpety w sosie pomidorowym Młoda kapusta zasmażana z boczkiem Artykuł Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakudodawać płatki zbożowe lub inne bardziej kaloryczne owoce, a także przygotować na bazie jogurtu czy mleka. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem
Kulinarne przygody Gatitysłodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżeczka ziarenek kolendry 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku Dodatki: Skład dowolny, np: Garść szpinaku lub sałaty Drobno posiekana kapusta Pomidor Ogórek świeży Papryka Sos czosnkowy : 4 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka majonezu Ząbek czosnku drobno starty lub łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Ciasto
Niedzielny kucharzzatem jedynie 36 zł. Lista zakupów Krewetki 200 g 2 piersi z kurczaka 8 podudzi z kurczaka (pałek) 0,5 kg jarmużu Makaron rurki (penne) Makaron tagliatelle Pół czerwonej kapusty Bakłażan średniej wielkości Cukinia średniej wielkości Mała czerwona papryka Mała żółta papryka Mała zielona papryka Główka średniej wielkości kopru włoskiego Mała cebula Czosnek Szczypiorek Pietruszka Szpinak Kilogram świeżych pomidorów
Niedzielny kucharzsłodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżeczka ziarenek kolendry 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku Dodatki: Skład dowolny, np: Garść szpinaku lub sałaty Drobno posiekana kapusta Pomidor Ogórek świeży Papryka Sos czosnkowy : 4 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka majonezu Ząbek czosnku drobno starty lub łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Ciasto
Niedzielny kucharzWiadomo, że muszą być upieczone bez żadnego tłuszczu, daję więc do nich sporo różnych przypraw. Rewelacja! Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków
Kulinarne przygody Gatityczasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut, aż mięsko mocno się zrumieni *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ROLADY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA PIECZONA W KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ KEBABOWA ZAPIEKANKA PRZEPIS TUTAJ Artykuł Kebabowa karkówka pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem