Tym razem przepis na prostą w wykonaniu karkówkę. Pieczona karkówka jest inną niż wszystkie poprzednie, bo będzie zapiekana w winie. Samo przygotowanie zajmie nam niewiele czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cienkiego ciasta np. na makaron. Nie rwie się, nie rozciąga, super się z nim pracuje. Do przygotowania sakiewek potrzebny było tofu, marchewka, cebulka, kukurydza, grzyby mun, makaron chiński i kapusta. Dla ciekawostki na zdjęciu po prawej w prawym górnym rogu mamy marynowany czosnek- marynowany w wodzie z cukrem :) Tofu na talerzyku a na łyżeczce pasta z białego pieprzu, korzenia
Czerwona PorzeczkaFollow my blog with Bloglovin Składniki: 1 ugotowane udko z kaczki 50 g kaszy gryczanej niepalonej kilka liści kapusty pak choi 5 jajek sól, pieprz olej Przygotowanie: Kaszę zmielić na … Czytaj dalej Gryczane galettes
czarrna od kuchnichoć cieszyła się ona już wcześniej uznaniem zarówno w kuchni polskiej, jak i żydowskiej. Na Podkarpaciu z kaszą robimy gołąbki, pierogi i wytrawne drożdżówki. Kaszę dodajemy do mięs i kapusty. Z kaszy robimy również kotlety. Na blogu jest już przepis na hreczanyki, kresowe kotlety z kaszy gryczanej i mięsa. Tym razem proponuję lasowiackie kotlety z kaszy jęczmiennej z warzywami
Trzeci talerznajbardziej przypadły do smaku czytelnikom. Zdrowe drożdżowe z pomarańczową nutą Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym Pęczotto z kurczakiem i szczypiorem z tymiankową nutą Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem Domowe ogórki małosolne Sałatka z tuńczykiem i ryżem Sałatka ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro Pieczona jaglanka szarlotkowa z orzechami włoskimi Zbożowe batoniki
My Chcemy JeśćJest piątek więc to może najlepszy czas aby przygotować sałatkę na weekend. Sałatka z wędzonym kurczakiem i selerem konserwowym to bardzo szybki i zarazem prosty przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!colesław? Z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że każdy przynajmniej raz w życiu ją jadł. Zapewniam jednak, że moja wersja jest inna. Przygotowując tą popularną surówkę postanowiłam zaimprowizować i zastąpiłam kapustę marchewką i brokułem. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania i z przyjemnością mogę podzielić się z Wami przepisem. Po odkrojeniu różyczek brokuła, pozostaje twarda łodyga. Przyznajcie sami – wykorzystujecie łodygi brokułów
Dietologbyć niedobre 😋. Mogę go jeść trzy razy dziennie! Zapraszam po przepis 😊. A na blogu znajdziecie również inne przepisy przygotowane zgodnie z dietą: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Kalafior w pikantnym sosie pomidorowym (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 kalafior 500 ml gęstego przecieru pomidorowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku
Kulinarne przygody Gatityminut w parowarze lub w specjalnym sitku do garnków do gotowania na parze. Ułożyć je na talerzu, polać gulaszem i podawać na ciepło. Jako surówka świetnie nadaje się tu kapusta, biała lub czerwona
Simply Foodjedzenie nie… Znacie to? Niektóre rzeczy można dojadać przez najbliższe dni, albo twórczo przerobić w nowe dania (do czego oczywiście zachęcamy). Inne warto włożyć do zamrażalnika (np. nadmiar kapusty wigilijnej, pieczywa, pierogów czy barszczu – choć ten ostatni to raczej nie zostanie – i sięgnąć po nie gdy znów będziemy mieli ochotę lub potrzebę). Jeśli macie wątpliwości
Niedzielny kucharzpowinny być delikatne i miękkie jak puch. I takie są: mięciutkie, rozpływające się w ustach. Trzeba tylko zrobić odpowiednie ciasto. Zobaczcie jak zrobić tartę na lekkim cieście z kiszoną kapustę, np. wigilijną Przygotowanie: Krok 1 Jeśli zostały Wam ziemniaki z niedzielnego obiadu, albo pure, połowę roboty macie już za sobą, bo podstawa do ciasta na gnocchi jest już prawie gotowa
Niedzielny kucharzsię nie marnuje Enchiladas idealnie sprawdzą się po świętach, bo w tortille możemy zawinąć rozmaite pieczyste ze świątecznego stołu. Kiedyś, standardowo robiło się bigos. My z kapusty robimy tartę na lekkim drożdżowym cieście, podobnym do ciasta na pizzę ( sprawdźcie przepis ), a mięso zawijamy w tortille – robiąc enchiladas. W tym roku spożytkowaliśmy w ten sposób świąteczną pieczeń z dzika, którą
Niedzielny kucharzmożna użyć karobu , a jajka zastąpić (Zobacz więcej: Zamiast jajek ). PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie z kiszoną kapustą Więcej o składnikach: Czy miód jest paleo? | Czy kakao jest paleo? Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Blaszka (20 porcji) 2062 kcal
PaleoSMAKSami widzicie, że problem może być poważny, tym bardziej, że bywa coraz częstszy. Co to ma wspólnego z kuchnią? To, że panuje powszechne przekonanie, że chorzy nie mogą jeść kapusty. Napisałem, że panuje powszechne przekonanie, dlatego, że tak twierdzi większość badań, jednak nie wszystkie. W każdym razie lepiej zrezygnować niż ryzykować, i tu z góry piszę, że nie będę
Kryzysowa Książka KucharskaPrzygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Opłukanego i osuszonego papierowym ręcznikiem kurczaka, kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę, a kapustę rzymską w cienkie paski (szatkujemy). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy kurczaka z czosnkiem (soki powstałe podczas smażenia mięsa, muszą odparować). Dodajemy ziół śródziemnomorskich i doprawiamy solą do smaku. Następnie dodajemy
Moniki Smakołyki