Przepis na : obiad
Uwielbiam brukselkę! To chyba jedyna kapusta, za którą przepadam i na którą zawsze mam jakiś pomysł. Dziś w odsłonie słodko-ostrej, czyli taki mój kulinarny, smakowy ideał Składniki: 1 kg świeżej brukselki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Marynata: 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki płynnego miodu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy ostrej Dijon 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Dodatkowo: 2 łyżki posiekanych, uprażonych orzechów włoskich 2 łyżki uprażonych ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dlaczego kolejny blog kulinarny?
Z wygody! I przyszłościowego myślenia!
Kiedy będę już stara i zmęczona wiecznym waleniem w garnki, poproszę swoje córki, aby odpaliły stronę gutfut.pl, pokażę paluszkiem co chcę dostać dzisiaj na obiad i w spokoju pójdę oglądać po raz 2.543.739 „Gotowe na wszystko” na przemian z „Przyjaciółmi”. Proste? Proste! :P :)