Czas nadszedł na kapustę! Potwierdza to tylko że nadeszła jesień. Kisić kapustę zacznę w przyszłym tygodniu. Dzisiaj natomiast proponuję jej zasmażaną wersję - robioną trochę inaczej niż zwykle bo z żurawiną i suszonymi pomidorami. Składniki: 1 mała główka białej kapusty 100 gram wędzonego boczku Garść suszonej żurawiny Kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju Sól Pieprz Ocet winny ( oczywiście
Smaki Ewypopularne, zdrowe, jak to dania z kapusty. Cudownie pasuje do kopytek, klusek śląskich, ale także jako samodzielne danie, różni się od bigosu znacznie, dla miłośników zasmażanej kapustki polecamy tę jej wersję ... Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1 mała główka kapusty białej 3 łyżki smalcu ze skwarkami 2 łyżki masła 200 g pieczarek 2 łyżki mąki po szczypcie tymianku papryki
kgwjanczewołyżki octu 1 łyżeczka soli *** Kapustę kroimy w średniej wielkości kawałki *** *** Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i zagotowujemy *** *** Gotujemy na niewielkim ogniu przez około 10 minut często mieszając, tak aby kapusta się nie rozgotowała *** *** Z kapusty odlewamy wodę, dodajemy masło i całość zasmażamy przez około 2 minuty. Na końcu przyprawiamy do smaku cukrem
Blog z Apetytemkapusta jest już łatwo dostępna myślę, że w każdym sklepie. Dla moich kubków smakowych jest ona o wiele smaczniejsza od starszej kapusty. Z młodej kapusty można zrobić mnóstwo smacznych potraw... Najbardziej smakuje mi zasmażana z dodatkiem świeżego koperku, lub po prostu świeża surówka z marchwią, jabłkiem, cebulką i oliwą z oliwek jako dodatek do dania głównego, pyszności! Główka
kulinarne odsłony patipełni wysmażona. Gotowe, smacznego 🙂 Z czym podawać kotlety mielone? Mielone, możesz podawać z warzywami, oto kilka propozycji: Przepis na puree ziemniaczane Marchewka z groszkiem Buraczki zasmażane Sałata ze śmietaną Surówka z młodej kapusty Mizerią Surówka z kapusty pekińskiej Zrobiłeś ten przepis? Oznacz @ugotuj.przepis na Instagramie i hashtagiem: #UgotujPrzepis Podzielcie się w komentarzach z jakim dodatkiem najlepiej smakują Wam mielone 🙂 Artykuł
ugotuj-przepis.pljuż prawie gotowe. Pamiętaj, aby dusić je przez 1 godz. 30 min. Możesz je podać z ziemniakami, kaszą, kluskami na parze. Do dania pasują również buraczki zasmażane , ogórek kiszony, ogórek konserwowy, surówka z kapusty. przepis na bitki z szynki w sosie cebulowym Tu się kończy przepis na bitki z szynki w sosie cebulowym. Życzę Wam smacznego obiadu! Artykuł Przepis
ugotuj-przepis.pljuż prawie gotowe. Pamiętaj, aby dusić je przez 1 godz. 30 min. Możesz je podać z ziemniakami, kaszą, kluskami na parze. Do dania pasują również buraczki zasmażane , ogórek kiszony, ogórek konserwowy, surówka z kapusty. przepis na bitki z szynki w sosie cebulowym Tu się kończy przepis na bitki z szynki w sosie cebulowym. Życzę Wam smacznego obiadu! Artykuł Przepis
ugotuj-przepis.plkiszoną. -placki ziemniaczane polane sosem grzybowym -sos grzybowy z makaronem -kasza gryczana z boczkiem i cebulką oraz sosem grzybowym -bitki wołowe w sosie grzybowym z kiszoną kapustą -zrazy wołowe w sosie grzybowym z zasmażanymi buraczkami Smacznego :) Zapraszam na mój Facebook :) Komentujcie i łapki w górę! ;) sos grzybowy fot. Moja Książka Kucharska Przepis zaktualizowany styczeń 2019r
Moja Książka KucharskaMamy już młoda kapustkę, możemy robić w różnych postaciach,Dziś wam pokaże kotleciki.Delikatne,pyszne i zasmażane :) Składniki: karkówka z mielona 500 g kapusta młoda 300 g sól do smaku pieprz biały mielony do smaku papryka słodka mielona do smaku jajko 2 szt Dodatkowo: bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i mielimy.Kapust
Różowa kuchniaosolonej wody. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, razem z drobno pokrojoną cebulą. Dodać margarynę i około 2 łyżki mąki, całość lekko podsmażyć. Dołożyć miękką kapustę, przyprawić kminkiem, papryką, solą i pieprzem, zasmażać ciągle mieszają, żeby się nie przypaliło. Podawać na ciepło
Kuchnia w opałachSezon na młodą kapustę trwa w najlepsze. Można ją robić na wiele sposobów, na surowo, w formie zasmażanej, jako bigos czy też delikatnie duszoną. Do dzisiejszego obiadu zrobiłam ją w wersji delikatnej. Młoda kapusta z koperkiem to szybki i prosty w wykonaniu pomysł na obiad czy kolację. Kapusta przygotowana z tego przepisu jest lekka, lekkostrawna, bardzo smakuje dzieciom i dorosłym
Do Garów!młodej kapusty. Chociaż jak ta pierwsza kapusta pojawia się w sklepach, zawsze mam trudny wybór 😊 co z niej wyczarować. Czy gołąbki, czy zasmażaną z koperkiem, a może zupę? No i robię ... wszystko po kolei, bo młoda kapusta jest u mnie królową w kuchni do późnego lata ❤ Składniki: 1 główka młodej kapusty 2 marchewki sporo koperku kilka rzodkiewek 1-2 dymki
Walijskie Pichceniebiałą kiełbasę pieczoną z kiszoną kapustą i śmietaną. Góralski przysmak, który będzie hitem na waszym świątecznym stole. Przepis na białą kiełbasę pieczoną po góralsku Składniki: 5 białych kiełbas surowych, 400 gramów kapusty kiszonej, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 3 cebule, gęsta śmietana lub jogurt naturalny, pieprz, olej. Jak zrobić białą kiełbasę pieczoną po góralsku? Kapustę przełóż do garnka, zalej szklanką(...)wody, dopraw pieprzem i gotuj pod przykryciem około pół godziny. W tym czasie posiekaj cebulę i przesmaż ją na oleju, następnie wsyp mąkę i zasmażaj aż całkowicie połączy się z tłuszczem. Zasmażkę przełóż do kapusty i od razu dokładnie wymieszaj. Całość wyłóż na dno żaroodpornego naczynia. Zrób 5 kleksów z jogurtu lub śmietany, następnie na każdym połóż po jednej kiełbasie
Kulinarna PolskaTradycyjny przepis na łazanki składał się kiedyś głównie na grzyby zasmażane z cebulą. I chociaż uwielbiam łazanki z kapustą i grzybami , to zapragnęłam spróbować zrobić łazanki bez kapusty. Są pyszne.. gorąco polecam zrobić
AniaGotuje.plzdaniem, ani nie smakuje jak rzepa ani jak brokuł, choć jeśli miałabym doszukiwać się podobieństwa, to stawiam na brokuła. To taka przyjemnie gorzkawa sałato-kapusta. :) Najbardziej popularne zestawienie, z którym się spotkałam, to friarielli zasmażane z czosnkiem i ostrą nutą papryczki ze smażoną kiełbaską. Takie połączenie trafia często do zupy, na pizzę, czy do środka"bułki", którą dzisiaj Wam proponuję
Pichceniomania