podałam na obiad, z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty. Kiełbaski świetnie też smakują z kiszoną kapustą zasmażaną i pieczywem. Spróbujcie! :) Uwaga: nie publikuję anonimowych komentarzy i nie odpowiadam
Kuchnia PrezydentowejDziś danie dla zdecydowanych mięsożerców, którym kalorie nie straszne. Podsmażone żeberka, duszone w kapuście okraszonej słoninką. Idealny zestaw na zimę… lub na wizytę teścia Składniki
Kulinarna Patilogiakrólika lub kaczki. Jest dość prosta w przygotowaniu ale klucz tkwi w dobrym doprawieniu. Ja do swoich ulubionych proporcji dochodziłam w kilku próbach. Mój ulubiony wariant poniżej - czyli modra kapusta zasmażana z posmakiem octu balsamicznego i czerwonego wina
Milion SmakówNASZ WYBÓR: ZUPA: JA : Krem grzybowy z łazankami w chlebie BASIA: Krem cebulowy z grzankami i parmezanem DANIA GŁÓWNE : JA : Płyta C.K. ( żeberka , kotlet wiener schnitzel , golonka , ziemniaki zapiekane , kapusta zasmażana ) BASIA: Półmisek C.K. ( grillowana wołowina , wieprzowina , drób zapiekany w serze , frytki , ziemniaki zapiekane , ziemniak chilijski ) DESERY: JA : Apfelstrudel z sosem waniliowym BASIA: Sernik wiedeński z owocami ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała
Ostra na SłodkoWracamy do korzeni i przywracamy tradycyjne smaki!. Czerwona kapusta to ogrom zdrowia w całej jej głowie. Nie sposób wymieniać ilości witamin i minerałów w niej zawartych
Kuchnia PROzdrowotnapomieszać kilka (ja tak wolę). Można też użyć grzybów suszonych lub samych nóżek. Kotlety są bardzo aromatyczne, ale grzybami tak już jest :) Doskonale komponują się z kaszą i zasmażaną kapustą lub po prostu z ziemniakami, buraczkami lub fasolką. Polecam także wersję, gdzie ⅓ grzybów zostawiamy posiekaną. Składniki dla 4-6 osób: 500-600 g grzybów mieszanych (np. koźlarzy, maślaków, podgrzybków) poza
Pełny talerztradycyjnych ( klik ). Według informacji zawartych na tej stronie kulanki do dziś "w domach i restauracjach podawane są jako drugie danie obiadowe – okraszone przetopionym boczkiem wędzonym z cebulką, z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej." Dawniej były po prostu potrawą dla uboższych warstw społecznych, obecnie są również serwowane jako dodatek do wykwintnych drugich dań. Kluski przyrządza się szybko (szczególnie jeżeli użyjecie robota
Pełny talerzMŁODA ZASMAŻANA KAPUSTA to świetny dodatek do wszelakich mięs. Sezon się zaczął, więc warto zadbać o swoje podniebienie. SKŁADNIKI: 1-2 główki kapusty sól, pieprz, cukier ocet bądź cytryna tłuszcz, ja używa smalcu własnego przepisu WYKONANIE: kapustę kroimy, dodajemy sól, pieprz, cukier i ocet, możymy- przynajmniej 2godz.( ja zostawiam na noc) następnie smażymy na lekkim ogniu do miękkości
Kuchnia Beatyposiekaną natką pietruszki.Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę.Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.Rewelacyjnie smakują z CZERWONĄ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ ( Provitus ) – KLIK!Do panierowania wykorzystałam Panierkę Owsianą , którą sprezentował mi bdsklep.pl
Ostra na Słodkodawna stosuję stary sprawdzony przepis , którym podzieliła się ze mną ciocia.Mięso przyrządzone w ten sposób jest niesamowicie miękkie , delikatne i aromatyczne!U mnie podane z czerwoną kapustą zasmażaną , Wy możecie śmiało sięgnąć po ulubione dodatki! SKŁADNIKI :* golonka – 1 szt* cebula – 2 szt* marchew – 2 szt* pietruszka – szt* jasne piwo – 500 ml* miód
Ostra na Słodkoprzygotowuje kaszankę tylko w okresie grillowym, zapiekając ją zawiniętą w folię aluminiową na grillu. Ja od czasu do czasu serwuję kaszankę jako danie obiadowe z ziemniakami i zasmażaną kapustą kiszoną, albo przygotowuję z niej zapiekankę...Składniki:około 400 g kaszanki1 cebulamajeranekWykonanie:Na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Kaszankę obrać ze skórki, pokroić w plastry, a następnie dodać
Walijskie Pichceniepokrywką i czekamy, aż masełko wsiąknie w klopsy wzbogacając ich smak. U mnie z purre ziemniaczanym z szynką i marchewką (przepis TUTAJ), ogórkiem i czerwoną zasmażaną kapustą
Walijskie Pichceniemąką rozmieszaną z zimną wodą, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub ew. przyprawą maggi. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami na parze i buraczkami lub modrą (czerwoną) zasmażaną kapustą
Walijskie Pichceniedoprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sól peklową, wtedy golonka nabierze delikatnego różowego koloru. Gotujemy na wolnym ogniu 2-3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie. Gotowaną golonkę podajemy z zasmażaną kapustą z boczkiem, oraz musztardą lub chrzanem. Smacznego. The post Golonka gotowana ( z wody) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóre zostały z poprzedniego dnia, oraz serek kanapkowy. Ostatnio na blogu pokazywałam Wam przepis na pyszne Kluski szpinakowo-serowe polecam je też. Inne przepisy na kluski: Szare kluski z zasmażaną kapustą kiszoną Kluski kładzione Jak zrobić kluski śląskie Kluski z kaszy kuskus Kluski z sałaty i buraka 30 dag ziemniaków pieczonych z rozmarynem 150 g serka kanapkowego 1 jajko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię