Przepis na : obiad
Bidula kapusta z grochem i ziemniakami Kapusta bidula to sycące proste danie z kapustą w roli głównej, wywodzące się z kuchni regionalnej. Od dawna wiadomo, że kuchnia świętokrzyska wywodzi się z tradycyjnej wiejskiej i biednej gospodarki. Ubogie, piaszczyste gleby rodziły głównie kapustę, ziemniaki, fasolę czy groch i stamtąd właśnie wywodzi się potrawa bidula. Na Blogu znajdziesz wiele starych przepisów kuchni regionalnej. Zapracowani ludzie z takich właśnie produktów przygotowywali proste, szybkie i sycą... czytaj dalej...
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.