kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:101/414)

Krokiety z kapustą i pieczarkami – sposób na resztki z gotowania bulionu 68

smaku), których szkoda było wyrzucać. Postanowiłam je wykorzystać i wymyśliłam, że zrobię z nich z krokiety . W arzywa z gotowania bulionu są dość słodkie, więc aby słodycz zbilansować wybrałam kapustę kiszoną. Do kapusty świetnie pasują pieczarki, które również były w bulionie. Aby ożywić trochę smak, dodałam listki świeżego tymianku i tak o to powstał przepis na moje Krokiety z kapustą

Moja Delicja
Zupa z kiszonych buraków 83

innych kiszonych warzyw, bardzo lubię pić kwas z kiszonych buraków, a pozostałe z niego buraki nie wyrzucam tylko robię z nich pyszną zupę. Polecam Amatorom kiszonek polecam kimchi , czyli kiszoną kapustę pekińską, warzywa kiszone po ormiańsku . Polecam również kiszoną kapustę z grochem . Składniki: 2 kg kiszonych buraków z tego przepisu 1 duża marchewka 3 średnie ziemniaki liść laurowy kilka ziaren

Lamarida.pl
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych 125

dość cienkie placki, jak na makaron. Wykrawałam koła obręczą o średnicy 10cm. Wydawać by się mogło, że farszu jest dość dużo, ale na tę ilość ciasta w sam raz. Kapusty kiszonej nie gotuję do żadnego farszu, odciskam tylko nadmiar soku. Nie powinna być zbyt kwaśna. Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych Ciasto 1kg mąki(...)tradycyjnych pierogów. Po uformowaniu, pierogi jeszcze rosły zanim włożyłam je do piekarnika. Piekłam w 180st. do ładnego zrumienienia. Przed włożeniem do piekarnika smarowałam jajkiem i posypałam sezamem. Farsz 1kg kiszonej kapusty, 100g suszonych grzybów, 3 cebule, 2 łyżki smalcu, pieprz ziołowy, pieprz czarny, 1duży pęczek natki pietruszki, sól do smaku. Grzyby moczymy w zimnej wodzie. Kiedy zmiękną, płuczemy i gotujemy

Leśny Zakątek
postna zupa na kwaśnicy 95

Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 500 ml soku z odciśniętej kapusty kiszonej najlepiej domowej 500 ml rosołu 10 g suszonych grzybów 2 ziemniaki 60 ml kwaśnej śmietany 1/2 łyżki mąki pszennej natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy i odcedzamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę i gotujemy w osolonej(...)wodzie. Sok z kiszonej kapusty mieszamy z rosołem i zagotowujemy. Następnie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką oraz grzyby. Gotową zupę podajemy z ziemniakami i natką pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 96

placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 1 por jabłko 2-3 marchewki natka pietruszki 3 łyżki oleju sól i pieprz łyżeczka cukru   Odciśniętą kapustę drobno posiekaj i przełóż

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 96

placków ) . Wspaniale wzbogaci każdą potrawę   Inne dodatki do obiadu… ** Duszone pieczarki ** Surówka z selerem naciowym ** Surówka ze świeżych buraków ** Surówka ze świeżych ogórków   Składniki: 500 gram kiszonej kapusty 2 papryki czerwone 1 cebula 1 por jabłko 2-3 marchewki natka pietruszki 3 łyżki oleju sól i pieprz łyżeczka cukru   Odciśniętą kapustę drobno posiekaj i przełóż

Kulinarne S.O.S.
Fuczki bieszczadzkie - placuszki z kiszonej kapusty 87

Fuczki bieszczadzkie to proste, tanie i przepyszne placuszki z łemkowskiej kuchni podkarpackiej. Bazą jest kiszona kapusta wymieszana z gęstym naleśnikowym ciastem. Do przygotowania placków można użyć surowej lub gotowanej kapusty kiszonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kiszona czerwona kapusta 116

Lubię mieć zapas  kiszonej kapusty na zimę. Kapustę kiszę sama ,robię to zazwyczaj pod koniec września lub w październiku. Do kiszenia zwykle używam kapusty białej,ale i czerwona też doskonale nadaje się do tego celu. Czerwoną najczęściej wykorzystuję  do przygotowania surówek. 3-4 główki czerwonej kapusty 3 łyżki soli kamiennej   Główki kapusty obieram do czystych liści,kroję

Kolorowa kuchnia Elki
Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi 102

Kiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można także kisić oddzielnie - w słojach. Do kiszenia najlepsze są drobne jabłuszka zebrane ze starych jabłoni. Świetnie sprawdzą się owoce ze zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Ważne, żeby wybrać owoce bez oprysków - zbyt(...)Natomiast jeśli mamy małe jabłuszka możemy zostawić je w całości. Do słoja dodajemy cynamon, goździki, liść winogron oraz pozostałe przyprawy. Zdrowe kiszonki: pomidory kiszone w jogurcie , kiszone rydze , domowa kapusta kiszona , ogórki kiszone Przygotowujemy zalewę. Na litr gorącej, ale nie wrzącej wody wsypujemy łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Do zalewy można dodać łyżeczkę miodu. Takim roztworem zalewamy jabłka. Słoik delikatnie

Gotujemy i jemy
Kiszone jabłka z przyprawami korzennymi 113

Kiszone jabłka w słoju Kiszone jabłka to tradycyjny przysmak polskiej kuchni. Dawniej jabłka były przede wszystkim dodawane do beczek z kiszoną kapustą. Jednak te owoce można także kisić oddzielnie - w słojach. Do kiszenia najlepsze są drobne jabłuszka zebrane ze starych jabłoni. Świetnie sprawdzą się owoce ze zdziczałych jabłoni zebrane w czasie jesiennych wycieczek. Ważne, żeby wybrać owoce bez oprysków - zbyt(...)Natomiast jeśli mamy małe jabłuszka możemy zostawić je w całości. Do słoja dodajemy cynamon, goździki, liść winogron oraz pozostałe przyprawy. Zdrowe kiszonki: pomidory kiszone w jogurcie , kiszone rydze , domowa kapusta kiszona , ogórki kiszone Przygotowujemy zalewę. Na litr gorącej, ale nie wrzącej wody wsypujemy łyżkę soli i dokładnie mieszamy. Do zalewy można dodać łyżeczkę miodu. Takim roztworem zalewamy jabłka. Słoik delikatnie

Korniszonki
Tarta z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką 79

mąki 70 g bardzo gęstej śmietany 18% 20 g drożdży 1 łyżka wody 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Składniki na farsz: 250 g kapusty kiszonej 25 g grzybów suszonych 1 liść laurowy 3 szt ziela angielskiego pół łyżeczki tymianku, majeranku i kminku sól, pieprz do smaku 1 mała cebula 20 g oleju Dodatkowo: kilka wędzonych(...)śliwek (śliwki można wcześniej namoczyć w malej ilości wody) Thermomix prepisy. Tarta z kiszoną kapustą, grzybami i wędzoną śliwką. Wykonanie ciasta: W kubku mieszamy drożdże, cukier i wodę. Do naczynia  Thermomix  dajemy pozostałe składniki, dolewamy wymieszane wcześniej drożdże i wyrabiamy ciasto  czas 3 min/Interwał.  Ciasto powinno być zwarte i elastyczne. Jeżeli ciasto nie będzie chciało

Themo przepisy
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 564

Pierwsze przygotowania. Wpadam do Was z poślizgiem z przepisem na paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami. Jest to idealna przekąska do barszczu. Pulchne ciasto drożdżowe i aromatyczny farsz z kapusty kiszonej i grzybów. Wprawdzie nie potrafiłabym zajadać się tym codziennie bo mój żołądek by zastrajkował, ale na święta czy sylwestra będzie w sam raz :) Farsz możecie sobie przygotować nawet dzień(...)mąki 250 ml ciepłego mleka 15 g świeżych drożdży 2 małe jajka 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru 50 g stopionego masła Farsz: 500 g kiszonej kapusty 1 cebula 200 g pieczarek 30 g suszonych grzybów 2 liście laurowe 3-4 ziela angielskie 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania mak, sezam

My simple kitchen
Cieszyńska kiszona kapusta z zaprażką 143

zasady, to było to kiedyś bardzo popularne danie na tych terenach. Niby składniki podobne, ale zdecydowanie różne od dania zwanego pańczkraut popularnego na Górnym Śląsku. Składniki: - olej - cebula - ziemniaki - kiszona kapusta Wykonanie: Kapustę kroimy i gotujemy w małej ilości wody. Ziemniaki trzemy na drobnej tarce. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy mąkę i tworzymy zasmażkę. Dodajemy wodę z kapusty oraz ziemniaki(...)gotujemy. Jak zgęstnieje mieszamy z kapustą kiszoną

Kryzysowa Książka Kucharska
Krokiety z kapustą i pieczarkami – sposób na resztki z gotowania bulionu 3843

maksimum smaku), których szkoda było wyrzucać. Postanowiłam je wykorzystać i wymyśliłam, że zrobię z nich z krokiety. Warzywa z gotowania bulionu są dość słodkie, więc aby słodycz zbilansować wybrałam kapustę kiszoną. Do kapusty świetnie pasują pieczarki, które również były w bulionie. Aby ożywić trochę smak, dodałam listki świeżego tymianku i tak o to powstał przepis na moje Krokiety z kapustą

Moja Delicja
Bigos pieczony po Bieszczadzku 130

Taki bigos jadłam zawsze w bieszczadzkich karczmach. Taki przygotowany bigos jest dużo bogatszy w smaku, w porównaniu do tradycyjnie duszonego na ogniu. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1 kg kapusty białej ½ kg mięsa wieprzowego lub wołowego ½ kg kiełbasy jałowcowej ½ kg wędzonego boczku 2 cebule ½ szklanki suszonych grzybów 1 łyżka smalcu Sól, pieprz do smaku 1 łyżka majeranku Ziele angielskie Liście(...)laurowe 2 łyżki koncentratu pomidorowego 10 dag suszonych śliwek ½ szklanki czerwonego wina Wykonanie: Grzyby opłukać i namoczyć na kilka godzin. Mięso, kiełbasę, boczek pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie opłukać i drobno posiekać . Biała kapustę również drobno poszatkować i połączyć obie kapusty. Podlać odrobiną wody i wkładać kolejno produkty do brytfanny razem z mięsem i wędliną. Wlać wywar po grzybach

Tradycyjna Kuchnia
Kwas antonicki – kuchnia podkarpacka 80

buraczki, to w rzeczywistości rzecz jest nieco bardziej skomplikowana, ponieważ zupa zakwaszana jest kwasem z kapusty kiszonej lub z kiszonych ogórków, a nie kwasem buraczanym. W dodatku treść zupie nadają nie tyle buraczki, co ugotowana fasola i ziemniaki. Smaki wzbogacają suszone grzyby, włoska kapusta, świeży koperek i czosnek. Kwas antonicki podbijany jest śmietaną i przecierem pomidorowym. Gorąco zachęcam do wypróbowania(...)buraki ćwikłowe 2-3 ziemniaki 2 marchewki 1 kawałek selera 1 garść fasoli Jaś 200 g kapusty włoskiej 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka suszonych grzybów 1/2 szklanki kwasy z kiszonej kapusty (lub z kiszonych ogórków) 4 łyżki śmietany 2 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku majeranek sól i pieprz Fasolę namaczamy wcześniej, po czym gotujemy ją do miękkości w dużej

Trzeci talerz
Bigos polski-najlepszy 155

twierdze,ze to wlasnie moj jest tym najlepszym. Czym sie rozni od innych?Miesa pieke w piekarniku i dopiero upieczone kroje w kostke i dodaje do ugotowanych kapust:bialej i kiszonej,wraz z sosem(...)ktory wytworzy sie podczas pieczenia.Pelnie smaku osiagnie po 3 dniach,kiedy wszystkie skladniki przejda wzajemnie swoim aromatem ,bo bigos musi miec czas by sie przetrawic. Skladniki: 1,5 kg kiszonej kapusty 1,5 kg bialej kapusty karczek- 1kg kawalek lopatki-500-600 g noga indycza-700 g boczek okolo- 300 g kielbasa slaska-4 kawalki garsc grzybow suszonych 2 lyzki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z kiszonej kapusty. 121

Kilka dni temu, pewien Pan zarzucił mi, że na moich zdjęciach króluje surówka  kiszonej kapusty, a nigdzie nie ma na nią przepisu. Hm....cóż, może i racja, człowiek się zajmuje wynalazkami, odgrzebuje starocie, a zapomina o teraźniejszości, o tym co oczywiste. A więc już nadrabiam  zaległości, oto moja surówka. 😋 0,5 kg kiszonej kapusty średnia cebula marchew duże(...)jabłko łyżeczka cukru 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku opcjonalnie szczypiorek lub natka pietruszki Wybierając kapustę pamiętajmy, ma być kiszona, a nie kwaszona. Ta druga to tylko poszatkowana kapusta i ocet, a przecież nie o to chodzi. Odciskamy kapustę z soku i kroimy, aby nie była taka długa. Obraną cebulę kroimy w kostkę, solimy aby lekko zmiękła. Jabłko

Dieta moja pasja
Bigos staropolski 27

Bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i suszonych śliwek. Składniki: ? 3 kg kapusty kiszonej ? 1 główka kapusty białej ok. 3 kg ? 1 kg kiełbasy wiejskiej pachnącej ? 1 kg żeberek ? 5 udek z kurczaka ? 1/2 kg boczku wędzonego ? garść grzybów suszonych ok. 2 dkg ? 3 mrożone prawdziwki ? 300 g śliwek suszonych ? 8 liści laurowych(...)sztuk ziaren jałowca, pieprzu i ziela angielskiego ? 3 torebki gotowej przyprawy do bigosu ? 2 szklanki wina czerwonego wytrawnego Wykonanie: ? Kapustę kiszoną wypłukać i gotować w wodzie do miękkości ok. 40 minut. ? Kapustę białą poszatkować lub zetrzeć na grubej tarce i gotować w osolonej wodzie przez ok. 30 minut. ? Grzyby suszone namoczyć w gorącej wodzie, surowe prawdziwki pokroić na mniejsze kawałki

To co kocham
Bigos staropolski 117

Bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i suszonych śliwek. Składniki: • 3 kg kapusty kiszonej • 1 główka kapusty białej ok. 3 kg • 1 kg kiełbasy wiejskiej pachnącej • 1 kg żeberek • 5 udek z kurczaka • 1/2 kg boczku wędzonego • garść grzybów suszonych ok. 2 dkg • 3 mrożone prawdziwki • 300 g śliwek(...)suszonych • 8 liści laurowych • po ok 15 sztuk ziaren jałowca, pieprzu i ziela angielskiego • 3 torebki gotowej przyprawy do bigosu • 2 szklanki wina czerwonego wytrawnego Wykonanie: • Kapustę kiszoną wypłukać i gotować w wodzie do miękkości ok. 40 minut. • Kapustę białą poszatkować lub zetrzeć na grubej tarce i gotować w osolonej wodzie

To co kocham
Bigos z dziczyzny 121

więcej dziczyzna zawiera więcej białka niż mięso zwierząt hodowlanych, obfituje w potas, sód, wapń, magnez i łatwo przyswajalne żelazo. Składniki: 1 kg dziczyzny 1 główka kapusty 1 kg. kiszonej kapusty 3-5 suszonych grzybów 4 cebule 1 główka czosnku 2 łyżki smalcu 30 dag boczku 10 dag suszonych śliwek 3 listki laurowe 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego Przygotowanie(...)kroimy w kostkę i dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i razem jeszcze chwilę dusimy. Świeżą kapustę szatkujemy i gotujemy razem z grzybami i śliwkami. Osobno gotujemy kiszoną kapustę z dodatkiem smalcu i kminkiem. Obie kapusty łączymy dodając uduszone mięso z boczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zostawiamy ugotowany bigos na noc. Rano jeszcze raz dusimy przez

Z notatnika
Pieczony bigos z wieprzowiną i powidłami 69

kapusty 0,5 kg kiszonej kapusty 0,5 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 1 szklanka wody 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 czubata łyżka powideł śliwkowych 1/3 łyżeczki wędzonej papryki 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 ziarna jałowca sól pieprz olej rzepakowy Białą kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści i szatkujemy, kiszoną odciskamy z soku (nie wylewajcie(...)stopniach. Po tym czasie, pieczemy już bez przykrycia około 20 minut. Jeżeli wolicie mniej słodki bigos, dodajcie do niego w połowie pieczenia (po spróbowaniu oczywiście :)) sok z kiszonej kapusty. Artykuł Pieczony bigos z wieprzowiną i powidłami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kiszona kapusta z rodzynkami. 168

Kapusta kiszona duszona z rodzynkami to kolejny przepis przyniesiony od mamy. Nie jest to jednak dodatek, który pamiętałbym z rodzinnych obiadów. To raczej nowość. Eksperyment. A ponieważ jestem wielkim zwolennikiem łączenia kwaśnego ze słodkim, uznałem go za niezwykle udany. To naprawdę bardzo fajne małe danie z nieskomplikowaną listą składników. Kapusta w różnych postaciach jest w ogóle bardzo wdzięcznym elementem tradycyjnego(...)obiadu. W przypadku tej kiszonej, ważną sprawą jest jej jakość - postarajcie się znaleźć taką prawdziwą, naturalną! PS Kurkuma jest moim samowolnym uzupełnieniem maminego przepisu. ;) Składniki: 300 g kiszonej kapusty dobrej jakości 1 cebula 1 ząbek czosnku garść rodzynek szczypta kurkumy oliwa sól 1 listek laurowy kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego Wykonanie: Cebulę posiekać i podsmażyć do miękkości na oliwie

zadanie-gotowanie
Przepisy na Dania jednogarnkowe 192

Zero waste Pieczarki duszone w pomidorach Risotto z grzybami Risotto z dynią Kapusta z soczewicą Kapusta z papryką Pilaw z grzybami Zapiekanka makaronowa z kozim serem Kaszotto ze szparagami Kapusta kiszona z dynią i mięsem mielonym Kapusta z kurczakiem wędzonym Danie jednogarnkowe z kapustą Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami Łosoś w warzywach Leczo z dyni Zapiekanka z grzybami

Dorota Smakuje
Kiszony kalafior 137

podczas fermentacji. Oczyszcza on organizm i wzmacnia nasz system odpornościowy, reguluje florę bakteryjną i wspomaga trawienie. Kisić można większość warzyw, ale u nas największą popularnością cieszą się kiszone ogórki i kapusta. Ja natomiast chciałam Was dziś zachęcić do zakiszenia kalafiora z odrobiną papryczki chili. Kiszony kalafior jest(...)jędrny i chrupiący i odrobinę pikantny. Idealny do jedzenia solo lub jako składnik sałatki. Doskonały w trakcie diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Na blogu znajdziecie przepisy na: kiszone rzodkiewki kiszoną kapustę kiszone pomidory Kiszony kalafior Czas przygotowania: 15 minut + czas kiszenia Składniki: 1 spory kalafior 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej na 1 litr wody 1/2 papryczki chili Wykonanie: Kalafiora płuczemy

Kulinarne przygody Gatity
Kapusta kiszona z buraczkami i marchewką na ostro 56

Gochugaru Pomysł na kiszonkę z kapusty, marchewki i buraczków powstał w mojej głowie kilka minut po zakończeniu kiszenia białej kapusty w dębowej beczce . Zostało trochę poszatkowanej kapusty i otartej marchwi. Z części przygotowałam dużą michę surówki coleslaw. Do pozostałej kapusty i marchwi dodałam otarte buraczki, sól i Gochugaru, upchałam ciasno w słoju i pozostawiłam do ukiszenia. Jeżeli nie macie Gochugaru(...)dniach próbuję i kiedy w kiszonka jest  wystarczająco kwaśna przekładam ją do lodówki lub do innego chłodnego pomieszczenia.   Smacznego i na zdrowie! The post Kapusta kiszona z buraczkami i marchewką na ostro first appeared on Tajemnice smaku

Tajemnice Smaku
Kapusta kiszona z marchewką i buraczkami na ostro 56

Gochugaru Pomysł na kiszonkę z kapusty, marchewki i buraczków powstał w mojej głowie kilka minut po zakończeniu kiszenia białej kapusty w dębowej beczce . Zostało trochę poszatkowanej kapusty i otartej marchwi. Z części przygotowałam dużą michę surówki coleslaw. Do pozostałej kapusty i marchwi dodałam otarte buraczki, sól i Gochugaru, upchałam ciasno w słoju i pozostawiłam do ukiszenia. Jeżeli nie macie Gochugaru(...)dniach próbuję i kiedy w kiszonka jest  wystarczająco kwaśna przekładam ją do lodówki lub do innego chłodnego pomieszczenia.   Smacznego i na zdrowie! The post Kapusta kiszona z marchewką i buraczkami na ostro first appeared on Tajemnice smaku

Tajemnice Smaku
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z kiełbasą. Bardzo smaczna domowa zupa. PRZEPIS 65

jest dobra. Przepis na kapuśniak ze słodkiej kapusty Składniki: Mała główka białej kapusty , 2 cebule, 4 kiełbasy śląskie lub podobne, 2 większe marchewki, 5-6 średnich ziemniaków, 500 ml passaty lub słoiczek koncentratu pomidorowego, olej, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Składniki na duży garnek zupy Jak zrobić kapuśniak ze słodkiej kapusty? W garnku rozgrzej trochę oleju, wrzuć posiekaną cebulę(...)Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, gotuj 5 minut, wlej passatę lub dodaj przecier, zagotuj i trzymaj na ogniu jeszcze 2-3 minuty. Polecamy też nasz przepis na kapuśniak z kapusty kiszonej: Kapuśniak z kapusty kiszonej. Tradycyjny przepis na pyszną i treściwą zupę Przepisy na zupy Artykuł Kapuśniak ze słodkiej kapusty z kiełbasą. Bardzo smaczna domowa zupa. PRZEPIS pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania