Pasta z tuńczykiem i twarogiem perfekcyjnie pasuje do kromki ciemnego pieczywa. Tuńczyk w takim wydaniu nie dominuje, a sama pasta jest bardzo smaczna.
UgotowaćDomowe smarowidło - idealne z kiszonym ogórkiem i kromką razowego chleba. Składniki: 300-400 g pokrojonej słoniny bez skóry 1 cebula jabłko sól, pieprz suszona
UgotowaćSzybka, bardzo smaczna i prosta do przygotowania pasta jajeczna z szynką. Polecam przygotować ją na weekendowe śniadanie. Warto dodać, że musztarda dodaje paście lekko ostrości, więc
UgotowaćMacie ochotę na rosół, a nie wiecie co zrobić z ugotowanym mięsem i warzywami? Jeśli tak - to upieczcie poniższy pasztet. Wbrew pozorom jego przygotowanie jest banalnie
UgotowaćPasta z tuńczyka to idealny pomysł na urozmaicenie śniadania. Połączenie tuńczyka, cebulki i jajek to naprawdę pyszna kombinacja. Pastę przygotujecie w niecałe 15 minut, a na
UgotowaćŻ eby nie być gołosłownym, wrzucam pierwszy wpis w ramach akcji PLANT IS FOOD . Oto przed Państwem obłędny pasztet z selera . Znalazłem go u
Food SquarePasta jajeczna to moja propozycja na wielkanocne śniadanie. Dobrze doprawiona i z dodatkiem szczypioru smakuje świeżo i wiosennie. Jeśli nie chcecie, by żółtko jajka ugotowanego na
W SMAKKolejna propozycja domowej wędliny, szynka peklowana, pieczona z sosem chrzanowym , w aromatycznych przyprawach. Coś wspaniałego, mój mężuś powiedział że coraz lepsze robię te szyneczki.
Takie tam pichcenieSzybka, pyszna i znika równie szybko, jak posmarowanie nią pieczywa. Delikatna, czuć smak wędzonej ryby. Idealna na piątkową kolację. Składniki : 1 dorsz wędzony 4 rzodkiewki 4
Garnkowe fanaberieCzasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej
Kuchnia ŁukaszaWielkimi krokami zbliżają się Święta wielkanocne , więc zachęcam do zrobienia samodzielnie , pysznych wędlin. Zaskoczycie rodzinę i gości . Szynka peklowana i pieczona Wiem że teraz
Takie tam pichcenieNie wiem jak Wy, ale ja lubię wiedzieć co jem, dlatego boje się jeść gotowych, kupowanych w sklepach czy restauracjach pasztetów, czy innych tego typu wynalazków
Smakowy RajRoladki serowe robiła moja mama, gdy byliśmy dziećmi, a widziałam również na nie przepis u siostry Anastazji. Tak patrząc wstecz, można powiedzieć, że ludzie kiedyś byli
Smakowy RajRoladki serowe z papryką, to kolejna wersja tej fantastycznej przekąski, którą można również zrobić z pieczarkami, szynką, ogórkiem kiszonym, szpinakiem lub innymi składnikami. Wersja z papryką
Smakowy Raj