Do Wielkanocy jest jeszcze trochę czasu, ale powoli zaczynam już szukać pomysłów na świąteczne potrawy. Dzisiaj zaprezentuję Wam mój pasztet drobiowy. Wyszedł kremowy, delikatny i pachnący
Kulinarny PamiętnikMoże to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z
Kulinarny PamiętnikPolecam Wam decydowanie smaczniejszą i przede wszystkim zdrowszą wersję kanapkowego przysmaku - domową wędlinę. Składniki: pół kg łopatki wieprzowej w kawałku łyżka oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku
Kulinarny PamiętnikMój mąż lubi domowe wyroby..i tak oto specjalnie dla niego [ córki za bardzo nie przepadają za takimi wyrobami] zrobiłam coś w stylu salcesonu .. 1
Moje domowe kucharzenieParę dni temu nawiązałam współpracę z firmą Tradismak , która w swojej ofercie ma szynkowary [ różnej wielkości], maszynki, noże itp.oraz różne przyprawy .Ja mam przyjemność przetestować
Moje domowe kucharzenieKolejny wyrób z szynkowaru Tradismak ..tym razem boczek...z dodatkiem przyprawy Szeherezada ..szynkowar jest świetnym rozwiązaniem do "produkcji" własnych wyrobów..boczek można przygotować wcześniej z
Moje domowe kucharzenieKolejny domowy wyrób z szynkowaru Duet ...co prawda dałam do środka kawałek kiełbasy [ takiej ze sklepu]...a efekt ..jak widać ...składników dokładnie nie podam
Moje domowe kucharzenieNie ma nic lepszego jak domowe wyroby...tym razem zapraszam na pyszną drobiowo- wieprzową mielonkę z dodatkiem Rozkosznej przyprawy zrobionej w szynkowarze Duet
Moje domowe kucharzenieGolonka w szynkowarze już była...ale teraz ciut inaczej..tzn.tym razem jest to cała golonka- oczywiście bez kości..i była peklowana....jeśli ktoś nie lubi
Moje domowe kucharzenieMoże nie wygląda zbyt apetycznie..ale smakuje dobrze..takiej pasty jeszcze nie robiłam ..a pomysł na nią podpatrzyłam w książce Michela Morano -Moje Smaki..ja zamiast
Moje domowe kucharzenieTą mielonkę robiłam już jakiś czas temu...była pyszna...ilość mięsa i przypraw wedle gustu i pojemności szynkowaru.. mięso drobiowe gulaszowe lub pierś z kurczaka
Moje domowe kucharzenieKolejny wyrób z szynkowaru i kolejna pyszna golonka.. 1 golonka przyprawa Natura Smak-John przyprawa Smaczuś peklosól Z golonki wyciąć kość . Natrzeć przyprawami i
Moje domowe kucharzenieKolejny pyszne mięsko przygotowane w szynkowarze..Pomysł na szynkę z plastrów podpatrzyłam u Danusi ..przepis cytuję z jej pysznego bloga..ja co prawda zwiększyłam ilość
Moje domowe kucharzenieKolejna odsłona golonki z szynkowaru ..tym razem mięso z golonki oddzielone od skóry i oczywiście kości...dno wyłożyłam skórą, na mięso i znów skóra..pycha..mięsko
Moje domowe kucharzenie