Lubicie domowe pasty kanapkowe? Ja bardzo, dlatego często je przygotowuje i to w najróżniejszych wariantach. Zmieniając jakiś składnik zyskujemy całkiem inne, pyszne smarowidło. Dziś zapraszam Was
Słodkie okruszkiMaj przywitał nas piękną pogodą i ostrym słońcem. Przyroda zachęca do spędzania wolnego czasu na jej łonie. Pora idealna na pikniki. Dziś proponuję przekąskę, którą w
Weekendy w domu i ogrodzieDomowy chleb - pomimo dość długiego czasu potrzebnego do zrobienia tego chlebka, naprawdę warto. A do tego ten zapach... bezcenne. Zakwas najlepiej robić z mąki żytniej, ponieważ
IMPRESJA SMAKUAksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję
Ogrodnik w podróżyHUMMUS nie musi się kojarzyć jedynie z ciecierzycą. Proponujemy aromatyczny... Artykuł HUMMUS Z CZARNEJ FASOLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEOto najwspanialszy z najwspanialszych król wszystkich dipów – o słodko-pikantnym smaku i pięknej koralowej barwie. W różnorodnym świecie humusów mam kilka swoich ulubionych – między innymi z
Roślinna - blog wegańskiPyszna śniadaniowa propozycja -pełnoziarnista bagietka z pastą pomidorową z fetą i bazylią. Aromatyczne i zdrowe śniadanie :) SKŁADNIKI 1 pełnoziarnista bagietka 180 g sera
Moje Kuchenne Rewelacjehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Wiadomo, że dania serwowane w barach szybkiej obsługi - nie są sprzymierzeńcami dla naszej figury, ani tym bardziej dla
Di gotujeSkładniki – porcja na formę 25 x 13: 1 kg mięsa mielonego, 2 cebule, 2 łyżki musztardy, 4 ząbki czosnku, 1 surowe jajko, 1 papryka, sól
Coś bym zjadłaPasta chrzanowo- jajeczna z rzeżuchą Wiosenne śniadanie, nie może obyć się bez pasty jajecznej , ze świeżą rzeżuchą . Dzieci chętnie zaangażują się w przygotowanie tak prostej potrawy
Ogrodnik w podróżyKażdy roślinożerca wie, że rośliny strączkowe to doskonałe kulinarne tworzywa, z których można wyczarować mnóstwo smakowitych cudów: potrawek, zup, pasztetów, sałatek, ciast czy choćby past kanapkowych
Roślinna - blog wegańskiOstatnio zdarza mi się piec domowy chlebek, ale to dla mnie za mało. Bo co podać do takiego świeżego chleba? Oczywiście najlepiej domową wędlinkę. I tak
Kuchnia co dniaPiekłam już schabik z morelami i ze suszonymi śliwkami . Teraz przygotowałam wersję schabiku z żurawiną. Mięsko rozciełam i zrolowałam dzięki temu fajnie prezentuje się w przekroju
Monia miesza i gotujeA na śniadanie samo zdrowie, wędzona makrela, awokado i rzeżucha – porcja energii na dobry początek dnia Składniki: 1 wędzona makrela 2 jajka 1/4 dojrzałego awokado
czarrna od kuchniZaczynamy jeść oczami, a pierwsze co widzimy, to kolor. Takie mam przynajmniej wrażenie. Dzisiaj postanowiłem więc pobawić się kolorami. Również kształtami. W jednym i drugim
zadanie-gotowanie