Smalec z fasoli na kanapki (wegetariański smalec)
Smalec z fasoli na kanapki (wegetariański smalec)
Niby zwykła fasola, a jednak... taka pasta jest przepyszna. W smaku naprawdę przypomina zwykły smalec. Sama byłam zaskoczona smakiem. Polecam wszystkim niedowiarkom. Składniki: ok. 200 g fasoli typu Jaś 2-3 cebule 1 jabłko 2-3 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie papryka wędzona w proszku (opcjonalnie ok. 1 łyżeczki) Wykonanie: Fasolę moczymy przez noc, następnie gotujemy do miękkości z listkiem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Ps. Fasola ma być bardzo miękka i oc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU
Warto przeczytać

Dieta jabłkowa
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Autor
Izabela Furmańczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasola, jabłka, pasty, pasta, papryka, kanapki, sosy
Inne przepisy z IMPRESJA SMAKU
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję