Przepis na : śniadanie
Sposób na wykorzystanie resztek suchego chleba do wykonania pożywnego śniadania lub przekąski. Składniki: kilka suchych kawałków czerstwego chleba jajka tarty ser sól, pieprz Przygotowanie: Jajka rozbijamy i roztrzepujemy na półmisku. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzem. Zamaczamy z obu stron skibki chleba w jajku z przyprawami. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem obsmażamy chleb na złoty kolor. Pod koniec smażenia obsypujemy jedną stronę startym serem i czekamy aż się rozpuści. Tak przygotowany chleb możemy obłoży... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...